Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka wodna664

Jak zmienić tą sytuację?

Polecane posty

Gość kurka wodna664

Jestem z moim facetem 3 lata. Mamy 8'miesieczna córeczkę, w lipcu bierzemy slub. Gdy zaszłam w ciążę zamieszkalismy ze sobą, potem urodziła sie Mała i od tamtego czasu tylko sie od siebie oddalamy. Seksu nie było już od sierpnia, każdy wieczór wyglada tak, że kąpie córę, karmię, usypiam i każde z nas siada do swojego kompa. I tak dzień za dniem, wieczór za wieczorem. On pracuje codziennie po 9h, w tym czasie ja jestem z Małą w domu (o ile nie mam zajęć bo studiuję). Powiem szczerze, że zaczyna mi odbijać. Całe dnie spędzam z córką, nie mam kontaktu z innymi ludźmi. Zaczęłam chodzic na aerobic, żeby zrobić cos dla siebie, ale to nie dla mnie. Przestałam o siebie dbac, bo nie mam na to czasu. Uwielbiam i kocham nad życie moje dziecko, ale czasami ciesze się, że idę na zajecia, że odetchnę. Chciielibyśmy mieć jeszczce dwójkę dzieci, ale mój facet twierdzi, że on zarobi na rodzinę (zarabia całkiem niexle) i że ja teraz studiuję dla papierka i dla ttytułu a potem lepiej, żebym prowadziła dom, bo dzieci musza mieć matkę. Jak sobie pomyslę, ze do końca zycia mialabym siedzieć w domu to mnie szlag trafia! Jak to zmienić, jak zmienic to życie? :(

Gość Weraaaa...
O tym jak każde wyobraża sobie rodzine powinno sie rozmawiac przed jej założeniem...

Gość kurka wodna664
a gdy się nie rozmawiało tzn., ze wszystko stracone?:/

Gość Weraaaa...
Nie stracone, ale wtedy pojawiają sie problemy takie jakie masz ty. Ciezko isc na kompromisy kiedy macie diametralnie rozne spojrzenie na życie

Gość Eleeena
nic nie jest stracone.To jest rowniez twoje zycie i nie tylko maz ma miec wizje , jak ma ono wygladac.Skonczysz studia , mala dasz do przedszkola ( platnego, jak nie dostaniesz miejsca w publicznym), postarasz sie o prace . Jak dojrzejesz do nastepnego dziecka, zdecydujesz. To Ty jestes bohaterka swojego zycia.Narrator ma uboczna role.

Gość kurka wodna664
Ale mój facet nie robi za wiele w domu, wszystko jest na mojej głowie, poczawszy od opieki nad dzieckiem a skonczywszy na praniu, sprzataniu, gotowaniu, prasowaniu. Zaniedbałam się, nigdzie nie wychodzimy, on mi nawet kwiatka nie kupi bez okazji. Nie wiem juz co z tym dalej zrobić. Zaniedlugo będziemy małżeństwem a ja się zastanawiam czy moje życie tak będzie wygladało. Wiem, sama na to pozwoliłam podstawiając mu wszytsko pod nos. A on sie tylko dziwi jak moge znów mówić, że jestem zmęczona i wykręcać sie od seksu:/

Gość subtelnie kusić a wypinać dupę
według Ciebie po spędzeniu dziewięciu godzin w pracy powinien przejąć wszystkie obowiązki domowe?

Gość Eleeena
a wykrecasz sie od sierpnia? Troche dlugo:-P

Gość Weraaaa...
Czyli rozmawialas z nim o tym i on nie widzi problemu? Czy kiedys został sam z corka, jesli nie to stwórz taka sytuację- niech on sie wykaze skoro prowadzenie domu i wychowywanie dziecka to dla niego taka błachostka. Spróbuj mu wytłumaczyć, ze jesli pomoże ci przy obowiązkach bedziesz miala więcej sił i czasu dla niego, bo chyba inaczej niz rozmowa sie tego nie da rozwiązać. Jesli masz kolezanki to zacznij sie z nimi spotykać, idź sama na zakupy do fryzjera zrób cos dla siebie

Gość Weraaaa...
A jak ona ma miec chęć na seks skoro jest nieszczęśliwa, znudzona i zmęczona. Siedz w domu z małym dzieckiem bez wychodzenia do ludzi sory ale to odmozdza nie dziwię sie dlaczego nie ma na nic sił nawet zadbać o siebie skoro facet widzi w niej tylko inkubator i sprzątaczkę

jasne słuchaj porad w stylu "rzuć wszystko w diabły i idź do koleżanki" zrób tak, a się szybko przekonasz jak bardzo się zmieni sytuacja.

Gość kurka wodna664
Tak, rozmawiałam i on mówi mniej więcej tak: przeciez nie musisz tego wszystkiego robic (czytaj pranie, prasowanie, gotowanie, itp). Były sytuacje, że zostawał z corką, ale zazwyczaj wyglada to tak, że posadzi ją na dywanie, da jej zabawki a sam siada do kompa. Córka może się drzec wniebogłosy, a on ja na ręce nie weźmie (wg niego ja ja tak rozpieściłam). Zreszta on nie lubi jak ja wychodze i zostawiam ich samych. Inna kwestia jest to, że dom wyglada jak po przejściu huraganu. subtelnie kusić a wypinać dupę- te jego 9h w pracy to siedzenie przed kompem i ew spacer do lodówki po drugie sniadanie. A ja zachrzaniam po mieszkaniu z 9,5 kilowym obciążeniem z koszykiem prania w jednej wolnej jeszczce ręce. No niestety od sierpnia nic..;/

" A jak ona ma miec chęć na seks skoro jest nieszczęśliwa, znudzona i zmęczona. Siedz w domu z małym dzieckiem bez wychodzenia do ludzi sory ale to odmozdza nie dziwię sie dlaczego nie ma na nic sił nawet zadbać o siebie skoro facet widzi w niej tylko inkubator i sprzątaczkę" zadziwia mnie dokładność i powtarzalność z jaką wypowiadacie te bzdury.

Gość Weraaaa...
Nie lepiej siedzęć cicho i byc nieszczęśliwa do konca życia. A facet niech robi to na co ma ochote i do tego ma posprzątane i ugotowane

Gość Weraaaa...
Skoro to tak powtarzalne twierdzenia to widocznie jakas prawda w nich jest.

Gość Eleeena
ale chyba unikanie miesiacami seksu tylko poglebi ta sytuacje. Trzeba zachecic partnera do pomocy, przy malym dziecku troche , bys mogla troche czasu poswiecic dla siebie. To co lubisz robic , powiedzmy ksiazka, internet , kapiel w spokoju . Musisz mu wytlumaczyc, ze nadmiar obowiazkow, monotonia ich nie pomaga waszemu zwiazkowi, wrecz przeciwnie. Powinny byc wspolne spacery z dzieckiem. Mozna raz na jakis czas dziecko podrzucic do dziadkow, a sami mozecie wyjsc do kina, kawiarni, potanczyc.By raz na jakis czas wieczor byl inny :-D

"te jego 9h w pracy to siedzenie przed kompem i ew spacer do lodówki po drugie sniadanie." Macie taki sam szacunek do obowiązków wykonywanych przez stronę przeciwną, jest to jakiś postęp

Gość kurka wodna664
No skoro on przychodzi do domu po pracy i twierdzi, że się wynudził... Zarabiać zarabia, ale ja widze, że między nami nie jest jak dawniej. Cos umiera smiercią naturalną. Jestem zaganiana i niekiedy nie mam nawet czasu pobiec do łazienki albo głowe umyć. Nie wspominam o kapieli w wannie bo zazwyczaj jak w niej leżę to słysze już tuptanie pod drzwiami, bo córa się obudziła i nie daje mu się uśpić tylko krzyczy:/ Brak seksu wynikać może też stąd, że przez to, że nie mam czasu zadbać o siebie, czuje się mało atrakcyjna:(

Gość Eleeena
kurko -juz nie przesadzaj.Dziecko 8 -miesieczne przesypia prawie cale noce. Kladziesz dziecko o 20ej i spokojnie mozna wziac kapiel, wlosy sobie umyc, wysuszyc.Ba, idzie nawet poczytac ksiazke do poduszki. Twoj problem musi byc inny. Nawet w dresie kobieta moze wygladac atrakcyjnie.Kupic sobie mozesz fajne ciuchy po domu , wazne by byly estetyczne i wygodne przy maluszku. Mysle, ze uczucie u Was sie wypala i to jest problemem.