Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MałaMyszka85

Wygląd krocza po porodzie

Polecane posty

Gość MałaMyszka85

Witam drogie forumowiczki! Jestem szczęśliwą mamą 3-miesięcznego chłopczyka. Jak pewnie wiele z was przeżyłam niejedno rozczarowanie patrząc w lustro po porodzie. Nigdy nie myślałam że wygląd mojego krocza będzie miał dla mnie tak istotne znaczenie. Od paru dni chodzę załamana. Połóg przeszłam w miarę dobrze,prawie nic mnie nie bolało-no może trochę szewki na początku.Szybko wszystko się zagoiło, wizyta u ginekologa po połogu też przeszła sprawnie. Po 8 tygodniach po porodzie zdecydowaliśmy się na seks.W zeszłym tygodniu kochaliśmy się po raz trzeci od porodu.Gdy brałam potem prysznic poczułam jakby coś mi wystawało z krocza. Gdy patrzyłam lusterkiem to sie załamałam. Wystają mi takie jakby frędzelki poszarpanej skóry i jedna taka jakby mięsista kuleczka.To mnie nie boli, ale wygląda strasznie. Nawet nie myślę o tym że mogłabym się kochać z moim mężem.Nie wiem co to może byc, chyba szewki już by teraz nie mogły popękać? Czy miałyście tez podobny problem? Zastanawiam się czy iść do ginekologa

Gość KasiaSopot22lata
To jedna z tych historii mrożących krew w żyłach:)

Gość MałaMyszka85
To wystaje z pochwy, nie z odbytu

Gość Janice
A moze to nadzerka??

Mnie też wystaje taka mięsista kuleczka. Gdzieś o tym czytałam w necie bo byłam równie przerażona jak Ty, ale z tego co wyczytałam to wywnioskowałam, że to nic złego, to tak jakby po porodzie "to co wylazło nie do końca wlazło spowrotem" :D Jak znajde tą stronke gdzie o tym czytałam to wkleję Ci linka.

Gość lipcare
to jakis dramat to co czytam. Ogladalam wlasnie film z porodu/naciecia krocza. Czemu to sie nazywa porod naturalny? Ewidentnie otwor nie zostal stworzony przez nature do rodzenia skoro trzeba go poszerzac nacinaniem lub nie daj Boze peknieciem. Podziwiam Was mamy, a sama nie bede miala dziecka nigdy.

Gość lipcare
fffajnie miec wybor pekniecie lub naciecie-tak czy siak perspektywa marna.

Gość lipcare
fffajnie miec wybor pekniecie lub naciecie-tak czy siak perspektywa marna.

Gość MałaMyszka85
Wiem że powinnan ćwiczyć i masz rację nie robię tego. Czy powinnam iść od razu w poniedziałek do ginekologa z tym problemem, czy najpierw sama spróbować sobie z tym poradzić?

Gość moye t
może kiepsko ci zszyli krocze i to co wystaje to skóra. Zamiast się marwić idź na kontrolę do gina. Po co się stresować kiedy o może nic takiego. A tak mi się skojarzyło może to kłykciny??

Gość i tak już po
Może zapytaj gina co to jest, no chyba że juz do tego doszłaś. Ja nie miałam nic takiego po porodzie, choć poród miałam bardzo ciężki, a miesni Kegla nigdy nie ćwiczyłam. Zrób coś z tym, unikanie seksu spowoduje tylko same złe następstwa w związku.

Gość hmm*hmm
ja na szczecie mam wszystko tak jak wczesniej,moze dlatego ze pod koniec ciazy cwiczylam sobie tak miesnie bo sie naczytalam ze po porodzie moze byc problem z nietrzymaniem moczu wiec codziennie troche sobie cwiczylam no i moze dlatego.Mysle ze jak zaczniesz cwiczyc teraz to moze wszystko wroci do poprzedniego stanu:)

Gość MałaMyszka85
Mam nadzieję. Nie chcę w wieku 26 lat tak wyglądać.