Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

M@rgaritta

Druhna na ślubie i weselu

Polecane posty

Witam, zostałam zaproszona na druhnę, czy macie jakieś fajne pomysły na panieński? Czym jeszcze powinna zająć się druhna?

No moim weselu druhna rano osobiście rozstawiała winietki, bo miałam do niej zdecydowanie większe zaufanie niż do nieznajomej obsługi :) a krótko przed naszym weselem byliśmy na weselu gdzie omyłkowo jedną stronę stołu usadzono odwrotnie i wyszedł cyrk.

Gość madziamadziamadzia
u mnie druhna (na śląsku starościna) wraz ze starostą troszczę się czy gościom nie brakuje wódki, a także pytają gości czy czegoś im nie brakuje.. także w czasie wesela załatwiają wszelkie kwestie z kuchnią, tak, żeby młodzi nie musieli o nic pytać :)

To chyba zależy od tego gdzie młodzi robią wesele, my robimy w hotelu więc nasza druhna (świadkowa) nie będzie miała prawie obowiązków. W kościele będzie stać za nami i będzie musiała się podpisać :),wiadomo czasem poprawi sukienkę czy welon, na sali będzie pomagała odbierać kwiaty a poza tym będzie się dobrze bawić :) Co do rozstawiania winietek to dzień wcześniej podjedziemy i sami je ustawimy (miał to zrobić ktoś z obsługi ale mamy okrągłe stoliki więc to nie jest takie proste rozrysować każdy stolik) więc sami to zrobimy dzień wcześniej ale to przecież nie problem. O wódkę świadkowie nie muszą się martwić bo będziemy mieć osoby z obsługi za to odpowiedzialne. Co do wieczoru panieńskiego to na weekend wybieramy się do spa i tam odpoczywamy i relaksujemy się. Spotkałyśmy się i zadecydowałyśmy że tak będzie najlepiej. Każda z nas płaci za siebie.

Gość kassiopeia
ABCabc fajny pomysl z wyjazdem do SPA:)

U nas właśnie też były okrągłe stoły a poza tym wyszło tak, że było aż trzech facetów o tym samym imieniu i nazwisku i żony dwóch z nich miały na imię Anna :D i dlatego przeczuwałam kłopoty :p

Mało kiedy tak się zdarza a jednak :) U nas na szczęście nie będzie takiego problemu :)