Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barachołka

łóżko turystyczne czy potrzebny materac?

Polecane posty

Gość barachołka

dziewczyny potrzebuje rady; wracam do pracy mały będzie często u babci gdzie bedzie spał w dzień i w nocy zastanawiam sie czy kupić do babci łóżko turystyczne jeśli tak to czy materac potrzebny? czy zwykle najzwyklejsze drewniane + oczywiście materac niechce aby mały spał na zwykłej wersalce aby niespadł wiadomo

tak materac jest potrzebny bo tam niby jest przynajmniej w tym co ja mam ale jakiś taki twardy bardziej do utwardzenia podłoża niż do spania :)

Gość barachołka
może jeszcze któs sie wypowie

Gość iaina
a ile dziecko ma ?

Gość mamama27
materac jak najbardziej - zwykły piankowy wystarczy za 30zł ale z własnych doświadczeń to radze ci kupić już większy kojec niż standarowy w rozmiarze lóżeczka - albo nawet kwadratowy - synek ma 14 m-cy i koszmarnie mu sie śpi w łóżeczku i kojcu standardowym bo ma ciasno - budzi sie jak tylko noge gdzieś wsadzi więc drewniane odpadło - a z turystycznym budzi sie jak sie niemoże przekręcić...

Gość barachołka
ma 11 miesięcy prawie i niewiem czy lepiej to łóżo turystyczne w ogóle czy drewniane w drewnianym dobrze mu sie spi

Gość barachołka
upupup

Gość moye t
jesli będzie dużo czasu spał w tym łóżeczku to osobiście wolałabym albo dokupić materac albo kupić drewniane. Niestety ale ta mata w turystycznym to jest mało konkretna i szkoda kręgosłupa.

Gość barachołka
uuupppp

Gość barachołka
podnosze a wy jak sobie radziłyscie jak dziecko spało u dziadków?takie malutkie

Gość orzesz w mordę
ja sobie radzę tak- jak synek śpi u babci lub na wyjeździe to w łóżeczku turystycznym rozkładam zwykłą kołdrę poskładaną w poprzek na trzy części, wtedy jest dosyć grube podłoże. Jesli dziecko miałoby w nim spać na stałe proponuję kupić materac.

Gość barachołka
na stałe nie tylko w dzień jak tam bedzie siedzieć wiadomo nikt niebedzie siedział przy dziecku że by niespadło a wersalki są wysokie

ja na wyjazdy miałam łóżeczko turystyczne z piankowym materacem. materac jest konieczny! bo ten z łóżeczka to tylko za podłoże robi. w domu synek spał też w turystycznym ale na materacu gryczano-kokosowym.

Moje dziecko nienawidziło swojego łóżeczka drewnianego, natomiast lubił spać w łóżeczku turystycznym, przełożyliśmy materacyk ze zwykłego łóżeczka (te same wymiary ma) i mały spał chętnie bo nie obijał się o szczebelki (mieliśmy ochraniacze wokół). Bez materaca raczej cieżko chyba że będziesz kombinowała kołdra czy jakimś grubym kocem bo to wzmocnienie z dołu nie dość że cienkie, to u mnie jeszcze na 4 części dzielone - na pewno nie wygodne i nie mam pojęcia jak na to prześcieradło założyć .

Gość dariia344
Nie wiem ile mały ma lat. Jednak mogę Ci polecić taki materac dla niego: http://materace-dla-ciebie.pl/sklep-internetowy/przeznaczenie/materace_dla_dzieci/materac_piankowy_z_lateksem_krasnoludek.html Osobiście wolałabym zainwestować więcej w materac niż w łóżko. Jakość snu jest ważniejsza od wyglądu łóżeczka. Z tego, co widzę to wiele dzieci moich znajomych ma tylko materace, bez łóżek. Rodzice mają pewność, że dziecko nie spadnie z niego podczas spania lub zabawy. Pozdrawiam

Gość gość
Ja bym podpytała jakichś specjalistów - np. tych z materace-viscotherapy.pl. Oni na pewno dobrze ci doradzą, bo znają się na rzeczy.

Gość robik33
Ładne łóżka plus materace i stelaże można znaleźć na portalu www.fest-materace.pl . Ja stąd kupowałem cały zestaw i jestem zadowolony. Jakość plus dobra cena.

Gość gość
ja dokupywałam, taki najtańszy chyba za 30 zł