Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość venus illegitima

Czy to legalne????

Polecane posty

Gość venus illegitima

Tak się zastanawiam czy podanie numeru swojego konta w necie i oczekiwanie na mannę z nieba jest legalne czy może raczej wiąże się z nieprzyjemnymi konsekwencjami?

Gość powiem i ja.......
co do legalności to Twoja sprawa komu podajesz namiary na swoje konto i nikt z tego powodu Cię do kicia nie zamknie ...ale trzeba być skrajnie nieodpowiedzialnym żeby w necie podawać jawnie numer swojego konta

Gość venus illegitima
a co ktoś może zrobić z numerem konta? pytam bo naprawdę nie mam pojęcia :/ bo np na allegro na wielu aukcjach jest od razu podany nr konta.... właśnie chodzi mi o sam numer konta bez dodatkowych danych

Gość niuhddddd
Podaj, a się przekonasz. Dodam, ze w Stanach jeden taki celebryta już się boleśnie przejechał na podawaniu konta: facet też się smiał "co moga mi zrobić" i w jakimś artykule prasowym podał swoje konto, śmiejąc się "najwyżej mogą mi wpłacić kasę". I cóż - po paru dniach z jego konta wyszedł wielotysięczny przelew... na cele charytatywne. Chichoty mu szybko przeszły! Podawanie swojego konta na takim forum jak Kafe to samobójstwo. Kradzież kasy z konta to najmniej groźne z tego , co cie moze spotkać (i wbrew pozorom, szalenie łatwe). Gorzej, jełśi twoje dane (a po nr konta mozna je namierzyć łątwiej niz myśłisz) mogą zostać wykorzystane do różnych bardzo nieładnych celów... Na allegro też już mało kto podaje konto ot tak na stronie aukcji.