Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze tak pożyję

dzisiaj przeżyłam SZOK! zakupy

Polecane posty

wpadłąm dziś do sklepu, zeby kupić coś do jedzenia :-O miałam ochote na rogala z łososiem i serkiem.Przezyłam szok! mój ulubiony łosoś kosztował 6,99 a dzisiaj 12,99 :-O ten samiutki :-O tamta cena to juz było pzregięcie za 5 plasterków prześwitującego łososia, no ale się przyzwyczaiłam i czasem sobie pozwalałam, a teraz to juz masakra :-O odechciało mi się zakupów i wyszłam ze sklepu :-(

Gość iaina
no zachciało ci się burżujstwa to masz teraz.

jakiego burżujstwa :-O to co mam smalec wpierniczać, łosoś yto juz nie rarytas, zwykła ryba

Gość łosoś .
Ty głópia babo! Łosi się nie je! Dobrze, że teraz tyle kosztuje, przynajmniej ciebie nie będzie stać na łosia.

nic juz nie ma z tego życia, człowiek pracuje i pracuje całe życie, całe dnie poświęca pracy a i tak gówno ma :-/

nie należy naśladować Jarosława Kaczyńskiego, bo Tworki nie pomieszczą wszystkich chetnych

wiem ROsalinda, że Tyś za pisem, dlatego pisze o PO ...ja tam nie mam dużo a i tak żal mi tych co mają mniej...teraz kontrasty beda jak w rosjii...bogaci magnaci tuskputin i bieda :(

ja tam mam w dupie Po czy PIS, czy inne SLD :-O wszyscy oni sa siebie warci i cudowni, kiedy trzeba ludziom zamydlić oczy. Wy myslicie że tak by nuie było gdyby rządził PIS? moim zdaniem to tylko takie złudzenie. No ale skąd do cholery takie podwyżki?????

skąd takie podwyżki? Ano stąd, że w parlamentach lobby reprezentujące banki i urzędy skarbowe, miały taki wpływ na posłów i uchwalenie takich uchwał, że instytucje są całkowicie bezkarne i poza wszelka kontrolą, więc mamy to co mamy.

czyli nieważne kto by rządził podwyżki i tak by były?! :-O ale lipa :-O nie rozumiem tego, dlaczego garstka ludzi jest w stanie tak sponiewierać tysiące :-( Boż ejakie to jest smutne, naprawdę wszystkiego juz mi się odechciało, nie mam żadnej motywacji do życia do pracy, bo to wszystko jest gówno warte :-(

weź relanium przed wyjściem

Gość to ja Was pociesze........
dzisiaj jadlam kanapke z chleba ktory juz mam ponad tydzien z pasztetem :o dobrze ze jeszcze mam 2kg ziemniakow :o wyplata 10 tego dopiero :(

"czyli nieważne kto by rządził podwyżki i tak by były?! " Oczywiście. A podwyżki są z powyżek cen paliwa(w końcu towar sam się do sklepu nie przywiezie), VATów i innych pierdół. Ale nie martwcie się - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej ;)

Gość wszebąd
zniszcz lewaków spal ich domy! teraz Korwin będzie czczony!

Gość takakulturalna
Niestety cięcia się konieczne. Chyba że chcecie skończyć jak Grecja? Lepiej teraz wprowadzać lekkie podwyżki w ciężkich czasach kryzysu niż potem utonąć! Głupi plebs.

no niby moze być jeszcze gorzej, ale to życie jest takie bez sensu :-O ja nie mówię, że mnie nie stac na tego głupiego łososia, bo pracuję po 12 h i kasę mam, ale nie tyram tyle, zeby całą wypłatę przeznaczać na jakieś widzimisię oszustów. Myślałam, ze jak będe dużo pracować, to będzie mnie stać na dużo i dużo odłożę, a jest tak, z edużo pracyę i mam wielkie gówno, bo wszystko się rozpływa niewiadomo kiedy :-O nie mam żadnej motywacji, ani radości z tego zycia

dziś podano we wiadomosciach, że na Węgrzech rzad Orbana podwyższył vat do 27%, najwyższy w Europie....co nato Jarosław Polskę Zbaw?

Gość akurat w to nie wierzę
musiall byc albo innej firmy, albo inna waga albo w innym sklepie, albo poprzednio byla przecena. Przeciez wystarczylo spytac obslugi. Na pewno taki sam tyle ustawowo nie podrozal

Gość l. ;ve ;rve;
haha ten kryzys to juz od 20 lat trwa i potrwa jeszcze z 50

Gość takakulturalna
No niestety tak jest, łosoś nie jest rarytasem i też nie lubię sobie odmawiać tego na co mam ochotę ale przyjmuję podwyżki ze spokojem bo wiem, że są one konieczne. Rząd musi postępować racjonalnie. Ceny żywności rosną bo rosną ceny paliw, akcyzy, vat. Zobaczcie jaki jest kryzys na świecie, co się stało w Grecji- żyli ponad stan, teraz cierpią biedę a to dlatego że nie są przyzwyczajeni do cięć. U nas cięcia i oszczędność są konieczne, żeby potem nagle nie było płaczu. Trzeba dać radę.

to był ten sam, przeciez wiem co kupuję. Zawsze kupowałąm taki sam, w tym samym sklepie, tej samej firmy, z taką samą wagą

Gość takakulturalna
Może wcześniej był przeceniony? Jednak spora podwyżka, chyba zbyt spora... Widocznie sklep sobie większą marżę narzucił, bo raczej aż tak im koszty nie wzrosły.

Gość takakulturalna
p.s. A co do łososia to polecam Ci iść do Carrefour'a na dział ryb i na wagę kupić- taka wielka kostka kosztowała mnie ostatnio 10zł, był pyszny tylko kilka ości miał. Polecam. Za filety płacisz drogo bo nie mają ości i są zapakowane i pokrojone już.

ale ja tego nie rozumiem :-( ja nie żyłam ponad stan i mam gdzies Grecję. Ja pracuję dla siebie i chcę, aby mnie było stać na to na co mam ochote, a przecie z nie mam wilekich wymagań :-O Ja nie myślę o tym tak globalnie i moz edlatego ciężko mi to pojąć. Wkutrza mnie, ze tyle ludzi-łajdaków i karierowiczó ma wpływ na moje życie :-O

nie był z przeceny, kupowałam go w tym sklepie od dawna, odkąd się przeprowadziłam czyli prawie 2 lata, tyle nie mogła trwać promocja (poza tym nie było nigdy żadnego oznaczenia PROMOCJA na nim )