Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fioletowe_oczy87

Jak uniknąć konfliktów rodzinnych na weselu??

Polecane posty

Gość fioletowe_oczy87

Mamy taki problem- już w czerwcu nasz ślub i wesele. Niestety, w mojej rodzinie jest sporo konliktów i niestety zapraszamy osoby, które są ze sobą bardzo mocno skłócone od wielu lat. Czy znacie jakiś sposób aby uniknąć na weselu ciężkiej, zimnej atmosfery albo kłótni?

Gość perwersyjny tadeusz56
to bedzies miala zabawe max do 24.00 a pozneij rozpierdola Ci cale wesele

Gość TICO TICO
nie da się takj, nie unikniuesz

Gość strzałka :)
przede wszystkim posadź je możliwie daleko od siebie a także wśród ludzi z którymi będą mogli rozmawiać nie myśląc o swoich konfliktach. jeśli jednak zdarzy się, że ktoś zacznie się nieładnie zachowywać to nie boj się opieprzyć z góry na dół, bo ktoś może popsuć Ci jeden z najważniejszych dni w życiu. Jeśli to bliskie osoby to możesz też zasugerować, że masz nadzieję, że swoje konflikty zostawią na inną okazję a nie będą ich rozstrzygać na TWOIM weselu.

Gość fioletowe_oczy87
Nic nie poradzę na to, że taka sytuacja jest w mojej rodzinie, to niezależne ode mnie. Oczywiście zadbamy o to, by skłóceni ze sobą goście siedzieli jak najdalej od siebie, ale nie wiem czy to wystarczające...

Gość luleńka
myślę, że warto z nimi porozmawiać, niech swoje waśnie zostawią na inną okazję, a nie na twoje wesele

Gość fioletowe_oczy87
strzałka- własnie też tak myślę, że podstawa to właściwe rozsadzenie przy stole. Oczywiście już im zapowiedziałam, że nie chcę aby zepsuli mi ten dzień. Ale wiem też, że ci ludzie nie zamienią ze sobą nawet słowa i że to będzie bardzo wyczuwalne i zaważy na atmosferze całej uroczystości :(

Gość jyjtrjntnjrejr
dorosłe osoby potrafią siezachować w takich sytuacjach i nie kłócą się na czyimś weselu

Gość fioletowe_oczy87
Ale tu nie chodzi tylko o kłótnie... Nie twierdzę, że nagle wywiąże się jakaś bójka. Bardziej boję się, że ten konflikt będzie wyczuwalny, że nie będę potrafiła się cieszyć tym dniem bo będę widziała bliskich sobie ludzi, którzy są od lat ze sobą skłóceni... Przecież nie będą się do siebie odzywać itp.

Gość jyjtrjntnjrejr
czym sieprzejmujesz? konflikt jest czy będzie wesele czy nie. niech niegadają ze sobą i koniec. nie myśl o tym

Gość sdfghjuki;
na zaproszeniach dopisz ze maja byc cicho i uszanowac ten dzien

Gość fioletowe_oczy87
może nie do końca wyjaśniłam- ten konflikt dotyczy mojej najbliższej rodziny. Gdyby chodziło o jakieś ciotki, wujków to pewnie by mnie to tak nie dotykało. A tak niestety wiem, że mogą się pojawić łzy...

Gość fioletowe_oczy87
kto się wypowie?