Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilka16

mam 16 lat i chyba wkoncu zaszłam!!

Polecane posty

niedawno do was pisalam ze chcialabym sie starac z chlopakiem o dziecko...okrez spuźnia sie juz dobre kilka dni...jutro lece po test ciążowy ;) fajnie jak bedzie ciąża a jeszcze lepiej jak to chłopiec :D

Gość jagnaaa0000
jejku.. masz 16 lat i chcesz dziecko???? nie za mloda jestes?

Gość nasturcja lis
0/10

Gość witajjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lilka16 idz sie lecz!!!!!!!

Gość ząllllllllllllllllllllllllllll
a jeszcze lepiej jak to chłopiec :O:O:O:O

Gość jagnaaa0000
ja to dlaczewgo?????????? Jesli zaczyna sie starac o dziecko w pierwszej kolejnisci mysli sie o nim a nie o wlasnym widzimisie!!!!!!! Jakie warunki mozesz zapewnic temu dziecku??? Jestes nawet za mloda zeby wziasc slub koscielny z ojcem dziecka?? Gdzie bedziecie mieszkac? Skad wezmiecie pieniadze na utrzymanie? Dziecko nie jest za darmo.

A za góra dwa lata przyjdziesz tutaj i będziesz jęczeć i stękać jak to źle jest być samotną matką, że ojciec dziecka zwiał za granicę, a my będziemy musieli łożyć na alimenty twojego bękarta. Panie z MOPSu już na ciebie czekają.

??? dla mnie to chore. Nie skończyłaś szkoły, nie masz kasy ani pracy a twój chłopak to pewnie szczeniak który chce zaimponować kolegą paląc trawkę i pijąc kilka piwa na dzień. Na pewnio pożałujesz że straciłaś młodość i wolność

rozumiem ze chlopak ma stałą prace i to z jego pensji bedziecie sie utrzymywac tak ??Mam nadzieje że jesli czujecie sie na tyle dorosli aby zostac rodzicami, to od własnych rodzicow nie bedziecie doić kasiory ani żadąc pomocy całodobowej???:o trzymaj sie tego

mieszkac bedziemy u mojego faceta...jest sporo starszy a zarabia bardzo duzo bo jeździ tirem...zapewnie mu milosc i cieplo :)

Zapewnisz mu co ? W tym wieku wydaje Ci się że to miłość on co najwyżej może zapewnić Ci tonę łez i żalu że taka niedojrzała byłaś podejmując tą decyzję, ale mimo wszystko powodzenia bo Ci się przyda go wiele....

więc życze powodzenia i duzo sił fizycznych jak i psychiocznych, a bedziesz ich potrzebowac naprawde duzo Co ze szkołą? kto dzieckiem sie bedzie zajmowac jak zdecydujesz sie na kontynuowanie edukacji? a musiz bo nie masz jeszce 18 lat, a do tego czasu obowiązkiem jest twoim uczenie sie

jestem po gimnazjum i juz nie jest obowiązkiem moim nauka...narazie zajme sie dzieckiem a co do tego linka zony tirowca to mój nigdy by tego nie zrobil...

Gość a kto tu mówi o czerpaniu
toksyczna kobietko: obowiązek uczenia kończy się wraz z ukończeniem gimnazjum. Niech się żeni, skoro chce. Co Wam wszystkim do tego?

Indorku masz nieaktualne wygasniete stopki Autorka raczy odpowiedziec co z dzieckiem bedzie kiedy ona bedzie MUSIALA OBOWIĄZKOWO do 18 sie uczyc??!!

Gość mamaDwojki
Wiesz co ja miałam 18 lat jak urodziłam, akurat skończyłam szkołe, ale tak jak inni mówią, nie bylo łatwo, mieszkanie wynajmowaliśmy bo nie chcieliśmy siedzieć rodzicom na głowie jeszcze z dzieckiem, mnóstwo wyrzeczeń dla dziecka, bo tylko mój chłopak wtedy pracował, fakt faktem daliśmy radę, ale potem nie było kolorowo, znudziło mu się bycie ojcem a ja zaszłam w drugą ciążę... Musiałam radzić sobie sama z dwójka malutkich dzieci, bez pracy bez niczego, wróciłam do mamy, która na szczęście nie odwróciła sie ode mnie a dużo mi pomogła, przetrwałam ten okres i wyszłam prawie na prosta. Dopiero teraz mogę powiedzieć ze jestem szczęśliwa i układa mi się w zyciu. Nie twierdzę zę u Ciebie musi być podobnie, bo różnie się w życiu układa ale mając 16 lat ŚWIADOMIE starać się o dziecko to już według mnie Glupota. Nie masz pewnie nic, może Twoj chlopak ma mieszkanie i prace ale to nie ważne bo jak obróci się od Ciebie to gdzie z tym dzieckiem Pójdziesz? Na łaskę mamy? Tak jak ja? Nawet nie masz pojęcia jak głupio się z tym czułam i do dzisiaj dziękuje mojej mamie że mi pomogła ale mam też zal do siebie że sama się w to wpakowałam a potem poszłam do mamy po pomoc.

soryy ale do 18 roku zycia ona ma OBOWIĄZEK sie uczyc,w przeciwnym razie rodzice będą placic kare 5 tys zł, tak jest wedle prawa polskiego i ustaw edukacyjnych. Gimnazjum mozesz skonczyc i zaprzestac na nim ale jesli masz juz 18 lat,(bo 3 lata kiblowalaś) a naprawde wiem co pisze

Gość lansik
Gratuluje! tylko dlaczego tak póżno zdecydowalaś się być matką? Trzeba było 3 lata temu urodzić, łatwiej byłoby Ci pieluchy prać i gówienka wąchać. Nareszcie noce będziesz zarywac nie z powodu chłopaka tylko z powodu płaczącego dzieciaka. A samo rodzenie to dla Ciebie bułka z masłem , aż Ci zazdroszczę jak popękasz i będziesz drzeć się ślicznie. Szykuj kasę dla dziecka a o swoich potrzebach zapomnij i życzę Ci synusia, będzie miał Ci kto oko podbić jak podrośnie. Gratuluję.....................

Gość Byc albo nie byc,co wybieracie
Bedzie ci cięzko. Ale to prawda, obowiązek edukacyjny obowiązuje do 18 roku zycia, ty masz 16 lat, nie wazne ze skonczyłas giimnazjum, twoim obowiązkiem jest sie dalej uczyc az do pełnoletnosci.Pracuje jako polonistka i non stop u nas są takie przypadki scigania nieletniego prze kuratora.

Gość lollineska
prowokacja- lepiej odpuscic sobie komentarze;)

Gość a kto tu mówi o czerpaniu
w życiu gorszych bredni nie czytałam, Toksyczna... nie ma obowiązku, jeśli skończy gimnazjum!! rozmawiasz z prawnikiem,więc się nie kłóć!

Jest obowiązek nauki do 18 roku życia i coś kiepski prawnik z Ciebie chyba studiów zaocznych prawa na dzielnicowym uniwerku