Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochaane sloneczkohaj

Co ile zmieniać noworodkowi pieluchę? czy wybudzać go?

Polecane posty

Co ile zmieniać takiemu maluchowi pieluszkę? Czy jeśli spi załużmy 6 h pod rząd i pieluszka nie jest zmieniona, ale tylko jest nasiusiane to zle robie? nie chce jej wybudzać, a może powinnam.?? proszę o rady,

Gość noami..
Podpisuję się pod słowami poprzedniczki :-)

Gość a ja czytałam,że od
ja też tak jak wyżej

Gość tammmta
Ja najczesciej tez nie budzilam. Ale jak miala jakas wysypke albo odparzynki latem to tak, wtedy zawsze jak widzialm ze jest cokolwiek w pieluszce. Czasami nawet co godzine. Ale pki nic sie nie dzieje ze skora to nie ma co przesadzac ;)

ja niestety nie, zwłaszcza w kwestii jedzenia...ale wygoda mamusiek przede wszystkim widać ( noworodka trzeba karmic najrzadziej co 3-4 godziny bo moze mu cukier za mocno spasc i nie bedzie mialo sily sie obudzic na jedzenie...ale co tam, ważne że po 2 tygodniach od porodu mama może już przesypiać całe noce...)

bo ja póki co ja wybudzam, ale od 9 nie miała zmienionej pieluszki i martwie sie:( ale tak słodko spi.

Gość defrtgyu76i89p0
Moja córka się budziła na pierś co 4-5 godz i wtedy najpierw jedna pierś, zmiana pieluchy, druga pierś, odbicie i odkładałam do łóżeczka

Gość defrtgyu76i89p0
Jakby mi 6 godzin spała to chyba bym już wybudziła. ona kupki robiła praktycznie po każdym posiłku więc nie chciałam ryzykowac odparzenia

Zmieniałam pieluche i wybudzałam jak była kupa. Położna kazała wybudzać noworodka po 6 godz. przespanych w nocy, ale po tylu to same się budziły.

jaheira1 ma rację, jak można pozwolić noworodkowi tyle spać bez jedzenia...

to dziwne, bo mi wszystkie lekarki w szpitalu mówiły żeby pilnować jedzenia co max 4h bo właśnie może spaść cukier i dziecko nie będzie miało siły się samo obudzić. mowa oczywiście o noworodku. mimo wszystko ja bym nie ryzykowała...

Gość karmienie
Dla mnie to jakaś ściema z tym wybudzaniem. Przynajmniej w przypadku mojego dziecka. Też jako zielona matka słuchałam wszystkich rad położnych, więc z zegarkiem w ręku zabierałam się do budzenia noworodka na jedzenie. Taaa, w ciągu dnia ok - chętnie jadła, ale między północą a 6 rano po prostu spała jak kamień, mogłam śpiewać i tańczyć z nią na rękach i spała, jakakolwiek próba nakarmienia kończyła się zaciśniętą szczęką i mlekiem płynącym po brodzie i ubraniach. Miała tak od kiedy skończyła 5 dni.

mam 4 dzieci, z racji różnicy wieku każde było pod opieką innego pediatry. Jakoś żaden nie wpadł na to o czym piszecie. Głodne dziecko się obudzi, a nie zapadnie w śpiączkę. Obudzi się zaraz jak poczuje głód ;P Średniego syna urodziłam w niedzielę po południu, obudził się we wtorek wieczorem. Nawet na pobieranie krwi się nie budził i na kąpiel, tylko się przeciągał ;P Neonatolog mnie uspokajała, że się obudzi jak straci zapasy ;P Wszystkie żyją, są zdrowe i mają się dobrze

mogę wtrącić słówko masz racje, głodne dziecko sie budzi , dotyczy to niemowląt i dzieci ale nie noworodków, i nie jest to bzdura...ale oczywiście dla wygody mozna sobie to jako bzdure tłumaczyc... mojego 5 czy 6 miesięcznego synka nigdy bym nie wybudziła, ale tu była mowa o 2-tygodniowym niemowlęciu....a to jest barbarzyństwo a pieluchy mozna przebiuerać na spiocha i wcale dziecka nie budzić - mój synek załatwiał sie po każdym posiłku ( w sensie kupka) kiedy zazwyczaj juz spał - to go przeciez nie budziłam tylko delikatnie przewijałam i nawet podmywanie wacikiem i ciepłą woda nie robiło na nim wrażenia

MOja córka od urodzenia w większości przesypiała całą noc - od 9tej do około 7mej rano, czasem budziła się w tym czasie jeden raz, jadła i spała dalej. Położna nie kazała wybudzać - mała miała dobre spanie, dobry przyrost wagi a w dzień jadła za dwoje, teraz ma 5 miesięcy, jest zdrowa jak koń:) Pieluszke zmieniałam zawsze przed karmieniem, albo jak się obudziła, nigdy na śpiąco. Jak sobie poleży trochę w mokrej, nic się przecież nie dzieje.

Gość MiniKosteczka
Laura - moja tak raz poleżała w mokrej pieluszce na spacerku to po powrocie dupa byla odparzona.

"Jak sobie poleży trochę w mokrej, nic się przecież nie dzieje" nie wierzę że są takie matki....załóż sobie majtki na dupę, potem jeansy a potem sie zsikaj i łaź tak parę godzin - może CI to rozjaśni trochę w głowie....nie do wiary...

laura - ale jak dziecko zrobi kupę to też nie przewijasz?????