Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klouuuu

ktora patelnia lepsza teflonowa czy ceramiczna?

Polecane posty

Gość klouuuu

jaka polecacie bo zamierzam kupic jakas. A moze jeszcze jest jakis inny rodzaj ? Doradzcie prosze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość klouuuu
a cenowo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mlodapani232
teflonowe sa o wiele drozsze i lepsze, nic nie przywiera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cismarch
też jestem ciekawa jak się sprawdzają ceramiczne paetlnie. Nie przywiera do nich tak jak do teflonowych? Teflon szybko mi się niszczy (po około roku) i myśle nad ceramiczną patelnią. Jak jej trwałość ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
tflonowe lepsze?? przecież patelnie teflonowe są njagorsze. Ok nic nie przywiera, ale są niezdrowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość prawda też
słyszałam,że teflonowe są rakotwórcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość body57
są rakotwórcze gdy się zużyją (odpadający/rozpadający się teflon jest rakotwórczy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WAG
Teflonowej patelni mówię stanowcze NIE!! A szczególnie Tefala (zakupionego niestety za grube pieniądze). Miało nie przywierać - przywierało, miała być odporna na zadrapania - jest cała podrapana (ok, to poniekąd moja wina, bo używałam widelców do niej-_-). Ogólnie same złe wspomnienia mam z nią związane. Wywaliłam więc i kupiłam ceramikę Moneta http://www.stylowazastawa.pl/produkt/134/patelnia_ceramiczna_moneta_ceramica_indukcja_20_cm.html - tam jest więcej ceramicznych, więc sobie popatrz, ale akurat Moneta jak na razie mogę tylko zachwalać. Pewnie sobie wymyślam teraz, ale wydaje mi się, ze nawet jedzenie jest jakieś z niej lepsze, bardziej chrupkie ^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rakotworcze moga byc opary wydzielajace sie z teflonu. czyli, nalezy smazyc w raczej nizszej temperaturze. u mnie swietnie sprawdza sie patelnia z nierdzewki, z dosc grubym dnem. prawdopodobnie drozszy produkt ma lepiej wykonczony teflon, ale do konca nie ufam ;) na teflonowej patelni robie tylko jajka, bo nie musi sie mocna grzac, albo jakis szybki sos, czy cokolwiek, co nie musi byc 'przypieczone' na brazowo. jesli chodzi o przywieranie, to dobrym sposobem jest najpierw rozgrzac patelnie i tluszcz, i na rozgrzany dawac to, co sie smazy. potem nie ruszac, bo na samym poczatku moze sie troche przykleic, ale po kilku minutach jest juz odklejone ;) o ceramicznych patelniach nic nie wiem, ale zaufana znajoma twierdzi, ze sa rewelacyjne. no i zdrowsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja niedawno kupiłam sobie ceramiczną berghoffa, jak dotąd po kilku smażeniach jest rewelacyjna, ale na początku wszystkie są super. Wypowiem się o niej za rok :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tylko i wylacznie ceramiczne. Z teflonem sie juz powoli zegnamy. Na szczescie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Temat patelni wraca ......... Dostałem w prezencie podwójną patelnię do (chyba) omletów. Opakowanie i instrukcja podane w języku angielskim. Fajnie. Czy ktoś ma jakieś przepisy co można na tym cudzie zrobić? Naleśniki, omlet, chipsy, tosty, kanapki, jajka sadzone, jajecznicę ??? Nie mam pomysłu. Szukałem cały wieczór w Necie ... bez pozytywnych wyników..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
A czy to normalne, ze olej spływa do brzegów na patelni ceramicznej? Patelnia jest w miarę nowa, nie wiem czy juz tak szybko by się wybrzuszyła? firmy berghoff

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
dokładnie mam to samo z tym spływaniem oleju i to od pierwszego uzycia wiec od nowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
może z moją tez tak było od początku, tylko nie zwracałam uwagi. czyli to normalne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość thunder24
Harmid? Jaką masz patelnie? Ja używam patelni firmy Moneta Delux z pogrubionym dnem. Można ją dodatkowo zapiekać w piekarniku i nic mi się takiego nie dzieje... Olej spływa pewnie dlatego że masz wybrzuszenie.... Być może po rozgrzaniu patelni schładząłeś ją od razu w zimnej wodzie? Wiele patelni nie znosi takeigo hartowania i pojawiają się właśnie wybrzuszenia ;) Trzeba pcozekać aż patelnia troche ostygnie a potem traktować ją zimną wodą. Tutaj możesz zoabczyć jak wygląda ;) http:// sklep.quiselle.com/produkt/deluxe_patelnia_20_cm.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×