Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ir9uirhfnfjvbrj

Nie wiem co robić:(

Polecane posty

Gość ir9uirhfnfjvbrj

Jestem w 20 tc i od kilku dni a dokładnie 3 boli mnie podbrzusze, brzuch mi już kilka razy stwardniał na kamień, czuję również ból od krzyża. Dodam że ten ból jest do wytrzymania ale jednak boli, nie wiem czy to normalne. Wizytę mam dopiero jutro po południu, dzisiaj cały dzień leżę ale jak na razie nie przechodzi. Powinnam czekać do jutra czy raczej powinnam jechać na pogotowie? Co wy byście zrobiły?

Gość jedz na pogotowie
to moze byc powazniejsze niz myslisz, mam nadzieje jednak ,ze bedzie dobrze

ja bym jechała do swojego gin już teraz, a jak chodzisz na nfz to poszukaj jakiegoś prywatnego i bym poszła. ja tak miałam i okazało sie ze skracała mi się szyjka i musiałm praktycznie do końca ciązy leżeć. chyba ze czujesz ze to cos poważnego to jedz do szpitala

miałam to samo od 19 tc. twardnienie i ból brzucha były to skurcze macicy i skracała mi sie szyjka dostałam fenoterol który brałam do 37 tc wszystko skonczyło sie dobrze. idz do swojego gina jak najszybciej a póki co duzo leż

Gość ir9uirhfnfjvbrj
O co chodzi z ta szyjką? Co to znaczy że może się skracać i do czego to doprowadza? To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona. Dzięki i chyba pojadę dla świętego spokoju.

Gość ir9uirhfnfjvbrj
a i dodam że czasami właśnie kłuje mnie w pochwie tak jakby mi ktoś tam igłę wkłuwał, czy to ta szyjka?

Mialam podobnie do ciebie:) i tez sie zdenerwowalam , zadzwonilam do swojego lekarza i umowilam sie na nastepny dzien na wizyte. Wszystko bylo w porzadku. Zadzwon i powiedz co sie dzieje.Spokojnie.Powiedz ile razy w ciagu dnia czulas to twardnienie brzucha?

moze być też spojenie łonowe, ale sprawdzic warto, bo na spojenie chyba jeszcze za wcześnie

klucie to tez normalna rzecz,spokojnie,nie kazdej kobiecie od razu skraca sie szyjka przy takich objawach jak twardnienie brzucha,kazdy przypadek jest inny wiec nie radze czerpac wiedzy z netu.Zadzwon do gina,mozesz?A jak mozesz isc dzisiaj to idz,uspokoisz sie.

Gość skoro tak........
zle sie czujesz to powinnas juz dzisaj byc u lekarza - w takich sytuacjach lekarz ma obowiazek cie przyjac od zaraz . albo po prostu zadzwon do niego i zapytaj sie co masz robic. ja jak zaczelam lekko plamic w 8 tc to od razu za pol godziny bylam juz u mojego gina - dodam ze chodzilam panstowo .

Gość ir9uirhfnfjvbrj
Chodzę na NFZ i moja gin przyjmuje tylko raz w tygodniu, akurat na jutro mam wizytę i dlatego zastanawiam się czy jechać czy czekać do jutra, nie chcę wyjść na jakąś panikarę.

Gość ir9uirhfnfjvbrj
a napisze może ktoś coś na temat tej skracającej się szyjki? Co to oznacza? Wolałabym już coś na ten temat wiedzieć jak będę u ;lekarza.

Gość ir9uirhfnfjvbrj
Mam tylko domowy ale nie odbiera.

Gość riRiri
20 tc ciąży to naprawdę niewiele i nie ma tu na co czekać. Ja teraz urodziłabyś, to... :( Lepiej nie gadać, jedź niech Cię zbadają.

Gość riRiri
Jak to co to oznacza że skraca się szyjka, to oznacza PORÓD, a u Ciebie byłby to zdecydowanie przedwczesny poród. Musieliby Ci wówczas w szpitalu założyć specjalny pesar i musiałabyś leżeć.

Gość riRiri
Najpierw skraca się szyjka, a potem zaczyna się rozwarcie, takie na 10 palców oznacza już poród.

riririr przestan straszyc dziewczyne Dzwon do skutku,albo jedz do przychodni,moze inny gin cie obejrzy wyjatkowo?

Gość skoro tak........
jedz na pogotowie nie czekaj dziwie sie ze tak dlugo z tym zwlekalas jesli masz w domu nospe - to wez ze 2 i jedz do szpitala