Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżejlo19.a

nie mogę spać!!!!

Polecane posty

Gość dżejlo19.a
ja wstaje o 6:30 bo mam do szkoły 3 minuty drogi. kończę o 16 zasne o 17, obudzę się o 19 i kolejna noc nieprzespana.. Eh:-(

Gość dżejlo19.a
a Tobie nie zazdroszczę wstawać o 5 ;/

Takie życie.. No niestety.. Wlasnie mysle co tu zrobic zeby nastepnej nocy juz tak nie zawalac... Hmm..

Niestety ale trzeba sie przelamac i cos zrobic... Bo pol roku to za duzo.. A bylas moze z tym u lekarza, jezelli meczy cie to az 2 lata szkolene?

Gość strutypru
No to zapałki w oczy wkładamy ,żeby się nie zamknęły i oby wytrwać do 22 a potem normalnie wstać :-)

Gość dżejlo19.a
w sumie jak sobie teraz pomyśle to pomagało mi to, że po szkole byłam na dworzu i wtedy w dzień nie spalam, ale o tej porze roku i przy deszczowej pogodzie nie będę jak głupia po dworzu chodzic..

Gość dżejlo19.a
bardzo często wybierałam się do lekarza z tym, ale zawsze nie miałam czasu, a po szkole to spać szłam obowiązkowo.. Ale no Kurde muszę jutro wytrzymać cały dzień bez snu i zobaczymy czy pójdę spać o 22.. pragnę tego, bo już nie mam sił:/ a za kilka godzin trzeba wstać:(

Gość strutypru
Ty Boguśka Święta a czego jeszcze nie śpisz ? nie było biczowanka,różańca czy ruchańca?

Gość dżejlo19.a
jedzenie na noc to nie za dobry pomysł

Mowisz swieze powietrze.... mozliwe , tylko nierealne przy tej porze roku..

Gość dżejlo19.a
Bogumiła jest grzesznikiem! Piątka Bogusia też jestem z pomorza;]

Wiesz ja mysle ze powinnas miec najpierw dzien zdrowego snu bez budzika.. I wtedy od rana intensywnie dzien przezyc... Czlowiek jak sie zmeczy pojdzie spac... I ja jutro tak zrobie..

Gość dżejlo19.a
od jutra spróbuje nie spać w dzień. Noo musi się udać

Gość dddddddddddkkkk
Wydaje mi się ,że tu po prostu chodzi o higienę snu. Tak jak mówisz wietrzymy pokój,nie uczymy się na łóżku gdzie śpimy chodzi o to ,żeby tylko z tym nasz mózg to kojarzył,rytualny prysznic, można włączyć muzykę relaksacyjną ale cichutko :-) No i nie śpimy przy włączonym świetle a i najważniejsze nie siedzimy przed kompem a ni telewizorem przed snem bo to też sprawia,że możemy nie być senni najlepiej poczytać albo włąśnie wsłuchać się w muzyczkę relaksacyjną.

Gość pyrypyryotak
Też się tak 'przestawiłam' że nie śpię w nocy. Tzn. O 4 zasypiam, o 6wstaję. Później odsypiam gdzieś tak od 17-20, idę się umyć, pouczyć i na kompa. I tak już od wakacji. :x

Gość dżejlo19.a
Bogumiła tak tak tak . Tak sobie to mów, tak sobie to tłumacz. Jesteś bez Boga! i mnie nie denerwuj!

A ja jutro -juz dzisiaj. wyspie sie 7 godzin i zaczne regularnie klasc sie spac.. Najwyzej jutro odpuszcze szkole..heh dla dobra ogolu...;p Spedze intensywnie dzien, pocwicze, zjem lekka kolacje no i mam nadzieje ze o 22 bede w lozku:)

Gość dddddddddddkkkk
a i jeszcze lepiej nie uprawiać sportu wieczorem bo na większość ludzi działa to pobudzająco a nie męcząco :-) Można jeszcze włączyć świeczkę zapachową a przed snem wypić szklankę melisy. Ale podkreślam,że to wszystko ma nam wejść w nawyk stać się rutyną i wtedy organizm się przyzwyczai tak jak mamusie myły nas przed snem po to żeby dać znak że zaraz będziemy spać :-)

Podobno zapach lawendy jest usypiajacy.. Hmm musze kupic sobie swieczke takowa;p

Gość dżejlo19.a
u mnie w pokoju jest ciemno, a z kafeterii aktualnie korzystam z komórki, okno mam uchylone. Mimo to nie czuje się nawet odrobinę śpiąca

Gość dżejlo19.a
a jutro muszę iść to szkoły, bo dzisiaj to znaczy już wczoraj nie byłam w szkole przez to, że nie spalam w nocy

Gość dżejlo19.a
nie mam żadnych tabletek na sen.. a ogólnie takie tabletki można kupić bez recepty? może i głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem.

Ja mialam jakies ziolowe bez recepty.. Tylko musialam wziasc 2 zeby mnie wzielo..

Gość strutypru
Możesz kupić Melatoninę reguluje nasz zegar

Gość dżejlo19.a
a pomagały chociaż takie tabletki?

Gość strutypru
Melatonina pochodna tryptofanu, hormon syntetyzowany w pinealocytach szyszynki, koordynujący pracę nadrzędnego zegara biologicznego u ssaków regulującego rytmy okołodobowe, m.in. snu i czuwania.