Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

ciąża a brak objawów wogóle nic..normalne?

Polecane posty

Gość naimma
oczywiście że tak. Co wy macie z tymi objawami jaką manię czy co?? u mnie dwie ciąże i objawów brak. Oprócz braku okresu. Czasem coś pobolewało ale tak to nic więcej. Dopiero później pojawiły się niewielkie mdłości ale tyle co nic.

Gość i okres pewnie też masz
w tej "bezobjawowej" ciąży?:O

no walsnie te dziewczyny pisza o tych objawach i czlowiek gupieje bo ja mam 8 tydz i nic a nic jakbym w ciazy nie byla

Gość hudia
Byłaś u lekarza, na USG wyszło wszystko ok? ja mam mdlosci caly dzien. lekarz mi powiedzial, ze im wieksze hormony ciazowe, tym silniejsza jest ciaza. Brakl objawow moze byc albo ogromnym szczesciem albo zlym znakiem.

Gość naimma
no tak a potem po takich tekstach jak te hudia to dziewczyny świrują bo brak objawów. :O

Gość hudia
Powtarzam tylko sowa mojego lekarza. jak moje mdlosci konsultowalam z lekarzem, bo mnie sie wydawalo, ze cos jest nie tak, skoro caly dzien wymiotuje. Jesli lekarz autorce powiedzial, ze ciaza przebiega prawidlowo, to nie powinna sie martwic, jesli u lekarza jeszcze nie byla, to nie wiem na co czeka.

Ja też myślałam, że bezobjawowo bo jedynie okres mi się zatrzymał a jak w 6 tygodniu pojawiły się mdłosci, które zreszta trwają nadal choć już w mniejszym natężeniu, zgaga, wzdęcia i zaparcia oraz zwroty głowy i omdlenia to myślałam, że się nie pozbieram. Jeśli na usg wszysto dobrze i lekarz nie kazał Ci się stresować to się nie stresuj i się ciesz dziewczyno, że te okropne objawy Cię omijają!!!!!!!!

Gość naimma
słowa lekarza miały ciebie uspokoić hudia. :) Nie widzę sensu w powtarzaniu tego komuś kto tych objawów nie ma, że to może być coś nie tak. Są różne ciąże i tak jak jedna to same mdłości, wymioty itp, tak druga jest lajtowa a dziecko rośnie jak trzeba. Każdy organizm jest inny i odpuśćmy sobie generalizowanie bo same objawy nie są gwarancją że wszystko jest dobrze.

Gość gggggggggg@@@@@
Bolą mnie piersi i nie mam okresu - innych objawów nie zauważyłam. Siostra w ciąży miała identycznie.

Gość małamamam
mnie bolały sutki i były bardzo wrażliwe i w pierwszym trymestrze byłam strasznie senna, poza tym żadnych objawów aż do końca...

Gość cismarch
W 8 tyg też nic nie czułam. przez jedne dzień mnie muliło. A tak to spokój, zero objawów ciążowych. Tylko okresu brak i tyle. Objawy pojawiły się później, pod koniec 2 miesiąca, jedzenie mi troszkę obrzydło i wszystko smierdziało. Po skończeniu 3 mies. przeszło i wszystko już jem.

Gość **SERENITY**
Ja tez nie mialam zadnych objawow ,kazda kobieta ciaze przechodzi inaczej.Np.moja mama gdy byla z moiom bratem w ciazy, okropnie sie czula miala mdlosci itp,a ze mna czula sie swietnie.Nie ma na to reguly.

Kochane bylam u lekarze moja zarodek mial 8 mm w 6 tyg jutro ide na bicie serduszko..owszem bola mnie piersi i od czasu do czasu mi nie dobrze ale zaraz szybko przechodzi... czemu to zły znak bo nie rozumie??

owszem jestem senna ale tak to jest wszystko ok..wiem nie potrzebnie histeryzuje. nie mam okresu czasem mnie mdli i senna to moje objawy...od czasu do czasu boli brzszek i tyle..

Gość nie kumam?????
ciąża a brak objawów wogóle nic..normalne? zakładasz taki watek a potem dowiadujemy sie, ze jednak masz sennosc, czasem Cie mdli, boli brzuch, piersi. TO SĄ OBJAWY CIĄŻY. chcesz rzygać jak hudia zebys wiedziala, ze masz objawy?

ale to ze mnie mdli to przez chwile i przechodzi... piersi mnie bola niz wczesniej moge juz je dotknac sa nabrzmiale ale mniej bola niz wczesniej...

Gość nie kumam?????
dałabym sie zabic za takie mdlosci. Moim zdaniem zdziwiasz. jesli z ciaza jest ok, to po co sie czegos doszukujesz. Lepiej sie ciesz swoim stanem, bo jak mnie sie zaczelo od 9 tc, tak w 15 dalej sie mecze.

chyba masz racje przesadzam...a wiesz dlaczego bo pierwsza ciaze stracilam samoistnie:( i byc moze teraz sie tego doszukuje.. czuje sie jak nie w ciazy. a kiedy widac brzuch? jestem szczupla mam 162wzrostu i waze 52 kg

Gość małamamam
ja mam 160 cm i 53 kg i brzuch było troszkę widac dopiero w 5-6 miesiącu

Gość podłacze sie pod temat :)
Na wstępie powiem że robiłam test ciążowy 2 dni temu ale wyszedł negatywnie. Miesiączka spóznia mi sie 6 dzień . A cykle mam regolarne co 29-30 dni. Mierzyłam dziś temp i tak temp mierzona pod paszką to 36,77 a dopochwowo 37,34. Brzuch w trakcie spózniającego sie okresu bolał mnie 3 dni jak na okres i przestał. piersi mnie nie bolą zreszta mnie nigdy nie bolałay nawet na okres. I wydaje mi się ze czesciej sikam ale może byc spowodowane to tym ze wiecej płynów pije w ostatnim czasie. Test powtórze oczywiście ,a ale co wy o tym myslicie.

czyli masz normalne dla tego etapu ciąży objawy. a jakie inne byś chciała? na inne objawy przyjdzie czas. a teraz to te chwilowe mdłości, senność, brak okresu to jak najbardziej typowe objawy 8 tygodniowej ciąży. a brzuch? zależy od kobiety i od ciąży. ale zwykle koło 4-5 miesiaca się pokazuje (choć moze i sporo wczesniej, albo później).

podłącze... - zrób jeszcze jeden test. nikt nic innego ci nie powie. jak nadal nie będzie okresu, test negatywny to do ginekologa wyjaśnić przyczynę braku okresu. jak test pozytywny to też do ginekologa potwierdzić ciążę.

podlacze powtorz test lub idz na bete bo skoro spoznia sie 6 dzien powinien juz wyjsc pozytywny.. robilas rano czy w poludnie?

mała_agatka-dzieki autorko nie wiem czemu ja sie tego tak doszukuje wszytskiego i mysle ze jest zle:) skoro bylam u lekarza lekarz powiedzial ze zarodek ma 8mm nie za malo nie za duzo i kazal przyjsc za 2 tyg czyli jutro juz i na bicie serduszka i bede spokojna choc jstem bo siedze w domku i dbam o siebie:) lekarz dal mi zwolnienie

zrobiłam po południua praktyczne wieczorem bo nie wytrzymałam do rana

Dlatego powtorz test z rana to wtedy bedzie pewniejszy.. a nie chorowalas w ostatnim czasie? nie bralas anytboitylkow? leki tez opoznija miesiaczke

nie nic nie brałam chorowac tez nie chorowałam . TEst powtórze logiczne ale chciałam sie tylko tak poradzic bo juz sama nie wiem. Chciałam najpierw studia skonczyc i potem o dziecku myslec, ale jak zobaczyłam ze jest test negatywny to sie nie ucieszyłam wogóle. Mam obawy tak jak kazda kobieta która nie wie czy jest czy nie jest w ciązy, ale wiem ze dałabym rade góry przenosi razem ze swoim narzeczonym nawet jakbysmy dziecko mieli teraz. Wiec w sumie jakos nie wyczekuje specjalnie tej miesiączki. :)

aaa rozumie. no wiadomo kazda kobieta chce wiedziec czy jest w ciazy tym bardziej jak spoznia jej sie miesiaczka.. mi tez sie spozniala 5 dni i zrobialm test.