Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonaaaaa

---co sie dzieje z moimi zebami?---

Polecane posty

Gość przestraszonaaaaa

zawsze starałam się dbac o zęby, rok temu zakończyłam leczenie i wszystkie były w dobrym stanie. Nigdy nie miałam problemów z kamieniem nazębnym ani z dziąsłami. kilka tygodni temu zauważyłam, ze przy górnej jedynce i czwórce zaczynają mi się odkrywać szyjki zębowe. poza tym od niedawna na dolnych zębach od wewnątrz zaczął robić mi sie kamien nazębny, a nigdy wcześniej go nie miałam. Wybierma się teraz do dentysty na przegląd, ale jestem w szoku, co sie dzieje z moimi zębami. Dlaczego nagle robią się takie zmiany? i skad ten kamień?

weź ja miałam zawsze zdrowe zęby i nagle bach! aż trzy do leczenia:o chyba się zesram bo się tak dentysty boję....

Gość używaj calgonu
🖐️

ja to samo nie bylam poltora roku bo wszystko bylo ok a ostatnio poszlam i co drugi zab do leczenia ostatnio zaczal mnie pobolewac tam gdzie plomba byla, okazal sie kanal, 450zl, wyleczony na szczescie osatnio podczas swiat polamala mi sie 4, wewnetrzna scianka, polowy nie ma i tam tez plomba ide dzisiaj do dentysty, mam nadzieje ze na plombie sie skonczy i jakos to dentystka uratuje :(

pewnie masz zapalenie dziasel, moga ci zeby krwawic. ja tak mialam jak mi sie kieszonki probily przy zebach

Gość ujht5678
to początki paradontozy

Gość przestraszonaaaaaaaaaaa
po czym sądzicie, ze to początek paradontozy? To co ja mam teraz zrobić? :(:( Mam fioła na punkcie dbania o zeby i cieszyłam sie, ze wszystkie wyleczone, a teraz i kamien i odsłaniające sie zęby....

paradontoza to wlasnie odslanianie sie kieszonek zebów, czasem krwawienie, swedzenie dziasel

Gość epky
ja mam wszystkie do usunięcia

Gość przestraszonaaaaaaaaaaa
nie krwawią mi dziąsła, ani nie mam swędzenia itp. Moja siostra ma odsłoniete szyjki przy 2-3 zebach od kilku lat i to się nie rozwija, ani nie ma innych objawów