Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

super turbo

Zapalenie gród oddechowych... ile można?

Polecane posty

Witam:) Generalnie problem mam mocno męczący, średnio5-6 razy w roku mam zapalenie górnych dróg oddechowych(kaszel, katar- najróżniejszy-3 dniowy-2miesięczny, bolące zatoki i ból gardła taki, że często biorę Ketonal, bo nic innego nie pomaga). Nie choruje na grypę ani nic takiego. Po prostu 3 newralgiczne miejsca. W marcu jak mnie turbo wzięło zapalenie zatok, dostałam antybiotyk i spray do nosa na 2 miechy(Avamys chyba, jakiś steryd) to miałam spokój do września nawet. Ale znowu mi się odzywa wszystko. Lekarze nie mają co mi dawać już, bo wszystkie kombinacje chyba już przetestowałam.... Niecały miesiąc temu znowu mnie wzięło. Była u laryngologa, 3 dniowy antybiotyk, tamtum verde i inhalacje. Pomogło trochę, choć katar mi nie zniknął( aha mi na katar praktycznie nic nie pomaga). Cirrus, ibuprom zatoki, ACC cholinex i inne na ból gardła, antybiotyki, płukanie zatok, płukanie gardła I teraz znowu od 2-3 dni boli mnie gardło(jakbym miała kurz), siedzi mi katar(w sumie cały czas) choć teraz się nasilił(zapchany, a jak leci to woda) boli głowa, no i w ustach jakiś ropny mdły posmak:( Nie wiem co brać.... do lekarza bez sensu. Ktoś ma jakiś pomysł może jak się pozbyć tego dziadostwa?

Gość allallla
strepsil intensive plukanie szalwia/septosanem, woda z h2o2 picie herbaty z miodem/malinami/lipa/cytryna inhalacje z szalwii i olejku z dzrewa herbacianego syrop z cebuli no i oczywiscie czosnek

strepsil intensive-nie działa a jeszcze bardziej wysusza gardło, przez co mam większy :kurz" inhalacje-robiłam z eukaliptusa i z aloesu chyba- zero efektu. herbate pije taką Czosnek dodaje do większości potraw. To ma mi pomoc?... coś w to nie wierzę

moje dziecko miało problemy z zatokami,spływającym sluzem do gardła ,kaszlem . pomogła zmiana żywienia na optymalne dr Kwasniewskiego.

Gość Gość

Polecam nasz Familino, super wybór pod kątem rodziny z dziećmi. Maseczki dla dorosłych i dla dzieci są bardzo wygodne dopasowane, z miękkimi krawędziami także nic się w ciało nie wżyna. Jak to dokładnie wygląda widać na novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja.

Gość Gość

U mnie przewlekły nieżyt gardła i przyznam, że bez inhalatora to nie idzie funkcjonować normalnie. Mam model Novama Familino by Flaem i wysoko oceniam, bo jeszcze mnie nie zawiódł, a często używam od mniej więcej roku. Odtyka mnie rewelacyjnie.