Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka Katarzynka

O CO CHODZI Z TYMI ŚLUBAMI! ZA MŁODZI, BEZ KASY, O CO KAMAN?

Polecane posty

Wokół mnie sami zaręczeni z datą ślubu! Co się dzieje? Ludzie 20 letni w trakcie studiów, z tak poważnymi planami, jedna znajoma ślub w grudniu, druga w styczniu, kolejna w sierpniu. Przecież ci ludzi w parze zarabiają 2 tysiące. O co chodzi

widocznie zakochani w moim otoczeniu (23-latków) są to pojedyncze osoby, większość jest w nieformalnych związkach

Ja nic nie zarabiam, ale bym się hajtła, gdyby mnie ktoś chciał.

Gość g788888884f
bo to myslenie polek, slubus, mezus dzidzius.. a potem placz i pretensje do siebie bo mieszkania nie ma bo z a malo kasy a;lbo wcale itp...alba mieszkanie u tescoiw oj.. gluptaski

Sama nie w iem, co o tym sądzić. Z jednej strony romantyczne, z drugiej dobrze najpierw się trochę dorobić.

Gość g788888884f
no dorobic sie nie dorobisz raczej o tym zapomnoij.. chyba z e starzy mieszkanie dadza... aby jakos prace miec itp

ale najpierw musiałabym kogoś mieć, oprócz dwóch kotów i papugi.

moje dwie koleżanki ze studiów wyszły za maż w trakcie studiów, tylko dwie i to wieku 22/23 lata, jedna bo zaszła w ciążę, druga tak po prostu. Obie jednak były z chłopakiem od czasów licealnych, zatem znali sie dobrze, a kobieta 22 lata jest juz powaznei myslaca i wie czego chce.

Uważam że ślub powinno się brać wtedy kiedy człowieka na to stać. Bo jeśli nie? płacz i mieszkanie w akademiku, potem tułanie się po teściach, potem dziecko i jeszcze większy płacz bo nie ma za co pieluch kupić i bieganie do ośrodków pomocy społecznej. Najpierw forsa-potem takie zobowiązania

Gość U mnie tez tak jest tylko
te kolezanki co wychodza za maz maja juz dorobionych starych mezow

Gość a dlaczego by nie mieszkać
razem w akademiku czy mieszkaniu studenckim? z koleżanką w pokoju mogę, a z mężem już nie? ok, dziecko to zupełnie inna bajka, ale ślub? w czym przeszkadza?

Gość U mnie tez tak jest tylko
no wlasnie chyba pisze o tym co fiku mikuu :) one maja sporo starszych facetow, ktorzy beda na nie lozyli. Poza tym jeszcze jedni sie hajtaja, ale maja bogatych rodzicow i prace tez zaklepana przez znajomosci

i żeby nie było, bo zaraz zaczną się personalne wycieczki - nie mam męża i nie piszę tu o sobie.

no to przypuśćmy, że jednak nie skończy się tak szybko dzieckiem. stomatoloszka, a co z parami bez ślubu które uprawiają seks na studiach?

Gość Ludzie powinni pobierać się ki
są młodzi! Kasy można całe życie nei mieć, tzn, całe życie zaaiać mniej niż 2 tysiące

ludzie powinni pobierac się kiedy są dojrzali i samodzielni, czekanie na kaseęjest bez sensu bo neiktórzy moga sie nei doczekać :D

a 20latce moze się potem odwidzieć, pozna świt życie i może zmienić patrzenie an swiat i oczekiwania wzgledem partnera

Gość Pani Stomatolożka
to ma chyba nieźle nas.... w głowie : ) z ciekawości- pewnie panna, co?

są ludzie, którzy są gotowi na ślub mając 20 lat, a są tacy, którzy biorą go mając 40. nie ma reguły i tyle a kasa to argument w przypadku dziecka, ale nie samego ślubu.

Gość loszka z powołania siedzi
na kafe, na bzdurnych temacikach, bo to jej poziom.

Gość loszka z powołania wczesniej
pierdoliła że ma męża, pewnie jest ze styropianu, ma założony jej stary golf i konwersują przy zielonej herbacie.

To się dzieje, że teraz coraz większa cześć bardzo młodych ludzi nie chce uczestniczyć w wyścigu szczurów do kasy, kariery, stawiać na niezobowiązującą "wolność" bez końca, żeby w okolicach 30 - 35 lat obudzić się z ręką w nocniku ze świadomością, że coś im umknęło a czasu nie da się cofnąć. Dzisiaj żyje się szybko, więc nic dziwnego, że dzisiejsi dwudziestolatkowie już chcą mieć to , na czym im zależy, a nie np. za 10 lat.

Gość lilianna5
Obiektywnie...kobiety tak nalegają na "legalizację" związku...Cokolwiek to dla nich oznacza. Myślą, iż wtedy facet będzie wierny i będzie kochał je wiecznie oh ah :D Potem jest jak jest w pewnych przypadkach, a w pewnych jest sielanka. Reguły nie ma :)