Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ola_dobrze_radzi

Brodawki na plecach i ramionach.

Polecane posty

Mam pytanie czy któraś z Was spotkała się może z ciągle pojawiającymi się w nowych miejsach brodawkami? Te brodawki są takie jak często u starszych osób na twarzy albo u czarownic w bajkach. Są miękkie, unerwione i unaczynione. Mają wąską nóżkę a u góry balonik. Mój chłopak ma je na plecach i ramionach i nie są to brodawki wywołane wirusem. Wiem dokładnie, gdzie będzie miał nową brodawkę, bo w miejscu, gdzie ona wyrośnie najpierw jest nieco jaśniejsza kropka i ona potem się wypukla i rośnie czasami do przeolbrzymich rozmiarów- miał wycinane chirugicznie te wielkie, po których zostały paskudne blizny. Zastanawiam się czy nie da ich się zamrozić zamrażaczem do kurzajek, kiedy są jeszcze w fazie wzrostu lub już po. Te brodawki pochodzą ze zmutowanych komórek i chciałabym je jakoś zatrzymać we wzroście. Można jest związać nicią i one po prostu obumierają i odpadają, ale ja bym chciała już je zatrzymać, kiedy są tylko plamką. Któraś się z tym spotkała?

takie cos? ma do tego brazowe plamy gdzieniegdzie? http://www.google.pl/imgres?q=recklinghausen+choroba&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=V-aslSD0R-edYM:&imgrefurl=http://nasze-choroby.pl/922-c-Zesp%25C3%25B3%25C5%2582%2520Recklinghausena%2520.html&docid=by5cQs3mDIXzDM&imgurl=http://nasze-choroby.pl/image.php%253Fid%253D500%2526r%253D3&w=182&h=182&ei=-asET86BGs334QSw9o2TCA&zoom=1

Wiem, że to nowotwór, ale chciałabym, żeby zatrzymać te komórki na pewnym etapie. Inne komórki nowotworowe można zamrażać i tak myślałam, żeby kupić zamrażacz Wartnera. On nie ma guzów pod skórą. Ma te brodawki, tak jak na tym zdjęciu ten bąbel. Plam takich nie ma. Piegi ma. Opis nie pasuje.

Mi by się przydał jakiś schemat molekularny w jaki sposób dochodzi do tego, że powstaje taki włókniak miękki. Najlepiej cykl rozwojowy takich komórek. Naevi cellulares molles (znamiona komórkowe miękkie) i lipomata (tłuszczak)- to ma. Znalazłam super ciekawą książkę free online o chorobach skóry http://www.scribd.com/doc/72274658/202/%C5%81AGODNE-NOWOTWORY-%C5%81%C4%84CZNOTKANKOWE

Gość marianna pe*
spotkałam sie z podobnymi brodawkami spróbuj zamrozić dostałam robiony płyn od dermatologa, nanosiłam i po jakimś czasie brodawka odpadała ale odrasta, a ja nie pamietam i tak w koło... cos mi derm mówił,ze jak nie dam rady, to oni wypalają, moze laserem czy jakimś prądem nie pamiętam a ksiązkka, aż mnie ciarki przeszły!!!

Tych brodawek jest tyle typów, bo np. mojego chłopakowi nie odrastają w tych samych miejscach. Miał te największe wycinane, ale chirurg mu powiedział, że co on z takimi bzdurami przychodzi jak tu ludzie potrzebują pomocy naprawdę a on im miejsce zajmuje- skierowania dostawał od dermatolog. Moja mama ma jedną taką zmianę na nodze i raz ją zjechala, bo się przewróciła i ona odrosła dokładnie taka sama. Ja z kolei mam czasami takie małe i cieniutkie na szyi np. Czasami są większe i już podobne do tych mojego chłopaka (kilka razy mniejsze od jego) i ja je urywam. Jak byłam mała to pod pachą miałam taką. Mi nie odrastają. Kupię zamrażacz. Nie chcę, żeby mu znowu wycinali, bo będzie cały w bliznach :/

Gość marianna pe*
a może niech idzie do dermatologa i dostanie jakiś płyn albo zabieg u derma..bo oni to robią w gabinetach prywatnych, moze na kase się uda

Gość marianna pe*
a tobie nie leci krew, jak urywasz bo mnie leciała i dlatego miałam wypalać