Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wykończona matka polka

dziecko nie chce spać!!

Polecane posty

Ratujcie bo padam już z niewyspania. Moje 6 miesięczne dziecko budzi się w nocy co godzinę i częściej. Karmie małego piersią ale je jeszcze 2 razy dziennie kaszkę i obiadek.Jak budzi się w nocy nie jest jakiś głodny,possie trochę albo nie,pamarudzi,pomiałczy powierci się i śpi dalej.No ale za godzinę wszystko od nowa. Pierwszy sen po kapieli jest najgorszy bo potrafi obudzić się 3 razy w ciągu godziny!! W dzień śpi jakieś 3 godzinki i śpi ładnie,nie marudzi,budzi się uśmiechnięty,a w nocy się wszystko zaczyna i tak w kółko od jakis 2-3 miesiecy.Mam dość,wyglądam jak trup. Czy to kiedys minie?? :((((((

Mam dwu-latke i nadal sie nie wysypiamy :( Zalezy od dziecka,moze minac zaraz moze za pol roku,moze za rok,niektore dzieci maja mala potrzebe snu i spia bardziej czujnie niestety..

Gość mama 11 miesięczniaka
a spróbuj zrobic tak zeby w dzien mniej spało może zorganizuj mu dzień żeby ominąc popołudniową drzemkę skoro w nocy zle spi może za dużo sny ma w dzień

Gość Mama Nasturcja
A próbowalas dac na noc butelke, moze o to chodzi. A moze idą ząbki? Posmaruj dziąsła Dentinox-em i zobaczysz czy bede efekty.

Gość mama 11 miesięczniaka
miałam bardzo podobnie karmiłam piersią wtedy przy ktoryms szczepieniu pediatra kazała mi ograniczyć sen w dzień i na noc zaczęłam małej podawać mleko modyf. jest bardziej syte i się jej noce unormowały teraz budzi sie tylko raz wypija butlę i spi dalej

ja mam podobnie z moim synkiem ma 6 miesięcy i w dzien śpi a w nocy sie chce bawic ze mną a dokładniej wygląda to tak :ok 21 zasypia pośpi 2 godzinki gdy sie obudzi bawwi sie do 1 w nocy potem zasypia i budzi sie o 3 i od 3 w nocy bawi sie cały czas go nosze albo siedzi sobie na kolankach ...i tak do 7 nad ranem po 7 idzie spac i śpi do 15 po południu cały czas tylko budzi sie na karmienie...od 16 znów sie bawimy ...nie wiem dlaczego tak mu sie poprzestawiało i co zrobic by spał normalnie w nocy

Gość mama dwojeczki
Zgadzam sie z Mama Nasturcja. Ja mam duze szczescie z dziecmi, bo i synek (2 lata i 4 miesiace) i corcia (niecale 3 miesiace) spia w nocy jak aniolki, ale oboje byli (corcia jeszcze jest oczywiscie :) ) na mm prawie od poczatku, takze sproboj dac mu na noc cos tresciwszego.

Gość dzieci na piersi
budza sie w nocy zeby sie poprzytulac do mamy, nie z glodu... na mm sie nie budza bo nie maja po co

Gość do dzieci na piersi
No gorszej bzdury swiat nie slyszal :o Mleko mamy jest mniej kaloryczne i lekkostrawne, wiec logiczne, ze dzieci na piersi zwykle czesciej sie budza, a juz na pewno kiedy sa starsze i ich organizm wiecej potrzebuje. Dzieci budza sie, bo chca sie przytulic, a butelkowe nie...co za idiotyzm. To tak, jakby dzieci butelkowe byly trzymane na minimun 5 m od matki i karmine byly butelka na 10 metrowym patyku :o

moze reflux? spróbuj mu podłożyć coś pod materac od strony poduszki tak, żeby miał głowe wyżej

Dzięki za rady :) Mały nie śpi w dzień dużo bo jakieś 3 godzinki,czasem dwie, więc tyle ile powinien, butelki nie chce w ogóle.Wypluwa, miauczy,mieli językiem."Próbowałam różnych rodzajów smoczków i nic.Dentinox też stosowany. Mam nadzieję,że to minie bo się wykończę :(

Dzięki za rady :) Mały nie śpi w dzień dużo bo jakieś 3 godzinki,czasem dwie, więc tyle ile powinien, butelki nie chce w ogóle.Wypluwa, miauczy,mieli językiem."Próbowałam różnych rodzajów smoczków i nic.Dentinox też stosowany. Mam nadzieję,że to minie bo się wykończę :(