Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma dolinę, że hejjjjjjjjjjjjjj

Standardowo- obawa przed ciążą

Polecane posty

ostatnia miesiączka zaczęła mi się 3 grudnia, kochaliśmy się z gumą (jak zwykle zresztą). okres powinnam dostać wczoraj lub dziś, a poza bolącymi piersiami - nic :(:(:( podnieście mnie na duchu, bo załapałam taką dolinę, że ryczeć mi się che :(

Gość kasia:).
ale troszke malo informacjii...

mało informacji... cykl mam około 28-30 dniowy, czyli okres powinnam była dostać najpóźniej przedwczoraj :( co jeszcze powinnam napisać? ile może się maks. okres spóźniać????

jak gumka nie pękła to spoko na spóźnienie okresu może mieć wpływ milion rzeczy, to nic nadzwyczajnego, kobiecy organizm to nie zegarek i każdej sie czasem może okres spóźnić, a Tobie się raptem 1 dzień spóźnia to nie rozumiem skąd panika

Gość kasia:).
no dokladnie moim zdaniem nie masz sie czego obawiac.

stąd, że nie mam już dwudziestu paru lat, jestem po 30-tce, urodziłam dwoje dzieci i znam dobrze swój organizm :( od lat nie spóźnił mi się okres- cykl maks. 30 dniowy. schizolę, bo nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży :(

no ale jakże ciąża jak z zabezpieczeniem było wszystko okej? naprawdę to że okres od lat był super regularny to nie zmienia faktu że może sie zdarzyć czasem spóźnienie i tyle, a to tylko 1 dzień narazie, nie ma co sie bać, weź gorącą kąpiel z kieliszkiem wina i będzie ok ;) a poza tym piszesz, że piersi Cie bola jak przed okresem to pewnie znak że on się zbiera tylko go jeszcze w tym miesiącu coś zatrzymało :) stres, niewyspanie, leki, choroba cokolwiek co w tym miesiącu wystąpiło w większym natężeniu niż w poprzednich

moniak dobra kobieto, mów do mnie jeszcze :) gorącej kąpieli nie wezmę,bo mam tylko prysznic ;) ale mam nadzieję, że okres w końcu się pojawi. guma oczywiście nie pękła ani się nie zsunęła. jutro chyba kupię test, w celach czysto terapeutycznych- żeby go zrobić i widzieć, że nie ma dwóch kresek. zabezpieczamy się gumą, bo ja pigułek nie mogę brać, spirala odpada,bo mój organizm jej nie tolerował, a po depo-proverze przytyłam i w ogóle nie miesiączkowałam. muszę wymyślić jaką lepszą alternatywę dla gum, bo zaczyna mi odwalać z nerwów :(

nadal nic :( kupiłam dziś test i rano go zrobię, bo chyba mi odbije do treszty 😭

Gość a mozeeeeeeee
okres pewnie Ci się spóźnia przez stres.... nie denerwuj się:) będzie dobrze

dzięki :) do rana i tak nie mam co się zastanawiać.

Gość maz_pozn
głowa do góry, ja ostatnie dwa miesiące z żona dzień w dzień, po dwa razy, bo staramy się o dziecko i nic znów okres, a oboje jesteśmy zdrowi. Pozdrawiam

Gość do maz_pozn
popełniacie największy błąd jaki pary popełniają starając się o dziecko bo częsta prokreacja to najlepsza antykoncepcja. Popróbujcie co 2 dni przynajmniej.

Gość do maz_pozn
mam na myśli seks co dwa dni. Przy takiej częstotliwości to strzelasz ślepakami. Facet to nie maszyna a plemniki potrzebują czasu na to żeby się wyprodukować.

maz_pozn - no widzisz :) czasem tak jest, ten kto chce, nie może zajść, a temu kto za bardzo się o to nie stara- bez problemu wychodzi ;) test zrobiony - z wielką ulgą stwierdzam, że z jedną kreską (aczkolwiek już się zastanawiałam, gdzie dziewczynkom wstawimy 3 łóżko ;) ). jak bardzo cykl może się przeciągnąć? czy powinnam pójść do ginekologa po coś na wywołanie? czuję się taka obrzmiała, piersi mnie bolą, tylko @ wciąż nie ma 😠

jest taka zasada że spóźnienie do 2 tygodni bez żadnej przyczyny jest uważane za normalne i może sie zdarzyć, dłuższe spóźnienie dopiero trzeba konsultować z ginekologiem

moniak- dziękuję :) w takim razie będę czekać :) pozdrawiam i miłego wolnego życzę :)

Gość IXXXXXXXXXX
I jak dostałaś? Mi się ostatnio spóźniał 9 dni i też panikowałam i prawie uwierzyłam, że w ciąży jestem. Na szczęście już wszystko ok ;).

dostałam :) 8 :) na bogato :P