Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiaaxx

Zareczyny...

Polecane posty

Gość Gosiaaxx

Prosilam chlopaka zeby mi sie oswiadczyl chyba ponad 4 misiace ( jestesmy razem ponad 2,5) prosilam, prosilam i wkoncu mi sie oswiadczyl .. tylko ze to nie byly moje wymarzone oswiadczyny. Poszlismy na obiad do jakiejs restauracji, potem poszlismy usiedlismy na lawce , on bez kleczenia , zapytal sie czy chce spedzic z nim juz cale zycie , odp tak i chcial mi wlozyc pierscionek na srodkowy palec (!!) . mowie mu ze to nie ten palec. i ok . ale mysle sobie ze po pierwsze , zareczyny byly wymuszone , na pierwszej lepszej lawce pod palacem kultury , i jeszcze nie wiedzial na jaki palec zalozyc pierscionek .. po prostu zrobil to na odpie....ol ja po prostu chcialam byc dla niego kims wiecej niz zwykla dziewczyna:( oddac mu ten pierscionek ? i powiedziec zeby na nastepny raz sie bardziej postaral? .. co o tym sadzicie... :( bo mi jest po prostu przykro .. inaczej sobie to wyobrazalam..

Kobieto, dziewczyno ... I na co ci wymuszone zaręczyny?! ?! Ja też takie doświadczyłem, byłem molestowany ze dwa lata... I co? Na koniec mnie rzuciła.

Gość Widać
Widać nie zależy mu na ślubie tak jak Tobie. Można powiedzieć wymusiłaś to nam nim. Ale po co było wymuszać? A ile macie lat?

Gość Gosiaaxx
ale ja go nie rzuce, bo go kocham. ale mogl sie postarac bardziej i nie wiem czy oddac mu ten pierscionek i powiedziec zeby sie postaral bardziej nast. razem.

Gość Gosiaaxx
ja po prostu chcialam byc kims dla niego wiecej . on jest moim pierwszym chlopakiem i znim chce spedzic zycie. ja mam 19 on 22

Słuchaj, jak moja mi mówiła jak kocha, jakie to są głupie laski jakz mieniają zdanie itp, "jak się kocha to do śmierci" i takie tam.... Nie mów, ze nie rzucisz, bo nie wiesz co będzie za rok, dwa , pięć.... Jak słucham czegoś takiego to mi się nóż otwiera... Po co w ogole wymuszać zaręczyny???

Gość Widać
Nie wiem, może uważa, że jest za młody na ślub i nie chciał jeszcze? Bo z Tobą być jednak chce skoro to zrobił. Ciężko powiedzieć, ale faktycznie to nie wyglądało zbyt romantycznie.

Gość NicSięNieZmieniMimoTo
Zaręczyny nic nie zmieniają, nie stajesz się z dnia na dzień kimś ważniejszym... Masz racje, były wymuszone, dlatego były złe. Przestań nalegać, wymuszać, prosić itd. po prostu cieszcie się sobą... po co wam formalności? Zaręczyny można rozwiązać równie łatwo jak związek. Powiedz mi ile masz lat, że aż tak śpieszy ci się do żeniaczki ?

Gość Gosiaaxx
to ze chcialam zeby mi sie oswiadczyl nie oznacza ze chce za 2 miesiace sie z nim hajtac ! mam 19 lat .. chcialam po prostu byc dla niego kims wiecej ..

Gość Gosiaaxx
to ze chcialam zeby mi sie oswiadczyl nie oznacza ze chce za 2 miesiace sie z nim hajtac ! mam 19 lat .. chcialam po prostu byc dla niego kims wiecej ..

nie będziesz kimś lepszym od zwykłej dziewczyny dopóki sama nie zaczniesz się za taką postrzegać.

Gość Gosiaaxx
tak zrozumialam. po prostu oddam mu ten pierscionek i powiem zeby mi sie oswiadczyl wtedy kiedy bedzie gotowy i zeby nastepnym razem sie BARDZIEJ postaral.

Gość Gosiaaxx
moze to ze mam bardzo niska samoocene , dlatego moze go tak prosilam..

Gość abccad
jestes smarkula!!!!!!!!!!!!!a juz zareczyny....zalosne

Bardzo dobrze, że zrozumiałaś jak bezwartościowe są wymuszone, wybłagane zaręczyny. Błędy robimy wszyscy, dobrze że się na nich uczysz. Zmądrzałaś, więc ta nieprzyjemna sytuacja ma jednak korzyści. Nie uważasz, że 19 lat to szybko na zaręczyny? Jak będziesz miała 25 - będziesz patrzeć na świat całkiem inaczej ... Delikatnie sugeruję poczekać trochę z taką poważną decyzją.

Za bardzo wszystko idealizujesz w kwestii zaręczyn. To, że otrzymasz status "narzeczonej" nie spowoduje, że staniesz się dla niego kimś lepszym. Mój też mi się oświadczył po 5 latach i traktuje to z przymrużeniem oka, nie mam pieniędzy na ślub, nawet nie noszę pierścionka... i przed i po fakcie było między nami tak samo.

Gość Gosiaaxx
nie . nie uwazam ze jest za mloda. kocham go . ale skoro on ma w dupie jak mi sie oswiadczyc to po prostu oddam mu ten pierscionek.

Gość Goska, brniesz z bledu
w blad. Chlopak Cie posluchal, postaral sie jak umial, a Ty medzisz, narzekasz, marudzisz i foszysz?

Gość abccad
ale głupia...albo sie uczysz w zecie i Ci sie spieszy albo nie wiem co...ciekawe ile razem jestescie... pół roku?

Gość Gosiaaxx
ponad 2,5 roku jestesmy razem.. wlasnie o to chodzi ze wgl sie nie postaral.

Masz 19 lat, jesteście razem od 2,5. Czyli od 16 roku życia już wybrałaś go i chcesz na całe życie? Czy uważasz że w wieku 16 lat można podjąć decyzje na CAŁE ŻYCIE? Zaręczyny to ślub. Porządna przysięga małżeńska to "że Cię nie opuszczę do końca swoich dni". Już poczułaś taką pewność. Proszę przemyśl to dokładnie. Dużo takich młodych małżeństw się szybko rozpada. Uwierz, ja nie teoretyzuję, pisze o rozwodach które widzę naokoło siebie.

Gość Słodka_Drapieżna_Kotka
Jakiś czas temu sama pisałam na kafe o tym że facet nie chce mi się oświadczyć, że bardzo chce być kimś wiecej niż tylko dziewczyną (4 lata związku), że oświadczyny to oznaka że myśli o mnie poważnie i takie tam..... Bardzo się ciesze że mi sie nie oświadczył a co gorsza ślub... Hehe czemu? Słuchaj mam 20lat. W naszym wieku jak jesteśmy zakochane a szczególnie jesteśmy w długoletnim związku z pierwszym poważnym partnerem to wydaje nam się że to bedzie miłość aż po grób. Ja rozstałam sie jakiś czas temu z moim pierwszym facetem bo NAGLE zaczęło wszystko przygasać miedzy nami. Jesteśmy przyjaciółmi nadal. No i zakochałam się z wzajemnością w chłopaku który jest przeciwieństwem w kazdym aspekcie od tego pierwszego:) także powiem Ci jedno...nigdy nie wiesz co sie wydarzy! Jesteśmy młode, jeszcze tyle przed nami! Zobaczysz że ten związek nie jest Twoim ostatnim. Gwarantuje Ci to. Dlatego żyj chwilą, ciesz się tym co masz. Nie myśl o ślubach, zareczynach...BO PO CO? Pozdrawiam:)

On nie miał tego w dopie, tylko był przyparty do muru, nie dałaś mu wyboru, wymusiłaś to na nim ! Ty zawiniłaś. Zostaw sobie ten pierścionek, bo nie ma się co wygłupiać jakimiś powtórkami, nic nie zmieni pierwszego wspomnienia. Po co wam zaręczyny, jak psioczysz na niego, że się nie postarał? To jest najważniejsze! Dogadanie się, zero strzelania fochów bo mógł postarać się bardziej, bo nie ten palec. Po co Ci dziewczyno te zaręczyny jak ten związek i tak już jest mocno naciągany? Wnioskuje, że słabo się idzie z tobą dogadać. Naprawdę nic nie zmienią.

ale lipa. w życiu bym nie chciała takich zaręczyn które są wymuszone przeze mnie, chłopak czuje presję, robi to tylko dlatego bo TY tego chcesz:/// niezły syf... a co na calu mają zaręczyny? ślub = spędzenie razem całego życia. mam koleżanki które oczekują kosmicznych zaręczyn, nie wiadomo jakich niespodzianek, czarnych diamentów a facet musi sprostać tym oczekiwaniom. największą przyjemnością dla faceta jest chyba zaskoczyć swoją kobiete prawda?? i co to za wielkie zaręczyny kiedy kobieta przymusza faceta, facet ma sie postresować żeby uslyszec to wymarzone (wtedy dla niego!!!) "TAK"! ja z moim mężczyzną mam jeszcze inaczej- wiemy ze chcemy spędzić całe życie razem, to jest dla nas oczywiste że ślub to tylko kwestia czasu wiec pewnie nie będzie zaręczyn bo po 1 mi na nich nie zależy (tak dziewczyny, jestem normalna ;)) po co mam mu odpowiadac na pytanie na które odpowiedź już zna, na tym polega związek żeby chyba wiedzieć czy chce się ze sobą być czy nie,prawda?:) po drugie w du*** mam ten pierścionek postanowiliśmy że fundniemy sobie za to razem jakieś super wakacje i po prostu ustalimy datę ślubu :)

JacekJ - lubie twoje rady...gdzie byś się nie pojawił to mi z ust wyjmujesz słowa:))) Autorko- jestes za mloda, po drugie wymusilas.... a po 3 kompletnie nie rozumiem po co Ci to parcie na pierscionek...nie wystarczylo Ci jak mowil ze Cie kocha? teraz znowu zle bo zrobil to nie jak w Twoich snach! co mial sie przed Toba ponizac - klękać na kolana (uwazam ze to ponizanie...i ja nie wymagalam od mojego mezczyzny ciorania ziemi kolanami bo uwazam ze jestesmy równi sobie i nikt nie bedzie klekal przed nikim).... wlozyl Ci na srodkowy - byc moze mylnie zinterpretowal informacje przeczytana w internecie...otóż... niektore dziewczyny od zareczyn nosza pierscionek na srodkowym palcu aby przyoszczedzic sobie biegania:) bo zasada jest taka ze po slubie na miejsu serdecznego jest obraczka a pierscionek przeklada sie na srodkowy palec... wtedy zwykle wiąze sie to ze zmiana rozmiaru pierscionka, wiec niektore od razu maja dopasowany na ten srodkowy;]