Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariuszpe89

oświadczyny przy rodzicach?

Polecane posty

Gość mariuszpe89

czy dalej jest taki zwyczaj ze nalezy prosić o reke rodzicow swojej dziewczyny? ja zareczylem sie ze swoja juz ponad rok temu. planujemy slub a ona chce zebym oswiadczyl sie przy rodzicach i poprosl ja o reke. dla mnie to glupota ;/ co o tym sadzicie?

Gość absolwentka przyjaciolka
mylisz pojecia oswiadczyny kobiecie a zareczyny przy rodzicach. Robisz to dla tradycji, zeby uzyskac blogoslawienstwo. Charakterystyczne dla osob wierzacych i nadmiernie robiacych cos na pokaz

Gość mariuszpe89
to co mam prosic jej rodzicow o reke, pomimo ze jej oswiadczylem sie ponad rok temu i przyjela oswiadczyny?

Gość absolwentka przyjaciolka
a co Ci szkodzi? polaczcie to z kolacją - tak powinno byc

Gość mariuszpe89
ale ja wiem ze nie maja nic przeciwko naszemu slubowi. tyle ze ostatnio powiedzieli mojej narzeczonej ze oni czekaja az przyjde poprosic ich o reke. az mnie zatkało ;/ po co takie przedstawienie? ;/

Gość hellenka z okkienka
zalezy jacy ca tesciowie. jak w miare normalni to chyba nic nie szkodzi zeby cieszyli sie tez co?

Nie wiem, może w niektórych rodzinach jest taki zwyczaj. W każdym razie ja nie przyjęłabym innych oświadczyn niż tylko w intymnej atmosferze, we dwoje. To już nie te czasy żeby rodzice mieli coś do tego kto z kim sie ożeni :p

Gość ok ok zgadzam się
Może i dla Ciebie głupota, ale dla nich najwyraźniej to ważne, więc zachowaj się jak facet i spełnij ich prośbę.

No niestety. Kiedy się chajtasz to również z rodziną dziewczyny :). Nie masz nic innego do wyboru jak pójść i spełnić ich prośbę, chyba że wolisz mieć wielkiego minusa :)

A kto ma płacić za weselicho? jeśli finansujecie sami nie widzę powodu do odstawiania szopki, no ale jeśli nie to jednak kto płaci ten wymaga ;)

Gość ???_________________?
A rodzice wiedza o zaręczynach? To ma sens jak robi się mniej więcej w tym samym czasie ale po roku?