Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jeszcze nie założyłam aparatu

Pytanko do osób majacyhc cokolwiek wspólnego z aparatem ortodnotycznym.

Polecane posty

1. Zapisałam się na założenie aparatu. Jednak najpierw czeka mnie separacja. Na czym polega? 2. W lutym wyjeżdżam za granicę, co ile trzeba zmieniać gumki, co ile odbywają się wizyty kontrolne? Nie ukrywam, że dobrze byłoby, gdyby okazało się, że co 3 miesiące :P Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Gość macmillamm
Gumki musisz zmieniać po każdym stosunku.

Gość macmillamm
piszesz ze jestes mila, a mi nie podziekowalas za pomoc

hahaha:D dziękuję bardzo ale nie za pomoc, lecz za rozśmieszenie ;)

Gość macmillamm
Wyglądasz na miłą dziewczyne.

Gość Onaaaaaaaa84r.
Separacja to rozwód. Musisz z mężem podzielić majątek i musicie ustalić z kim zostają dzieci.

Gość hbjfgdc
Trzeba chodzić do ortodonty 1 w miesiącu

Separacja to rozsunięcie zębów. Wkładają ci takie grube granatowe gumki pomiędzy zęby po to by potem dało się założyć pierścienie. Gumki ja zmieniałam jak chciałam,bo moja orto jest cudowna. ale teoretycznie chodzisz co miesiac na kontrole, wtedy zmieniaja drut i gumki

Gość mylitllepony^^
aqparat samoligaturujący- masz wizyteco 8-10 tyg

Hej Speracja to rozsunięcie zębów - zazwyczaj robiona na dwa do czterech tygodni przed założeniem stałego aparatu. Zabieg polega na umieszczeniu między zębami trzonowymi specjalnych elastycznych elementów, które tworzą miejsce dla pierścieni zakładanych później na pierwsze zęby trzonowe i kolejne zęby. Co do wyjazdów zagranicznych - na stałe mieszkam za granicą i aparat zakładałam w Polsce. Wizyty uśredniając co 2 miesiące, ale to muszisz ustalić ze swoim orto. Nie miałam problemu i nigdy nie musiałam przylatywać co miesiąc, poza jednym razem kiedy musiałam coś zrobić na już. najdluższą przerwę miałam 4 miesiące. Miej na uwadze, że aparat pracuje do około 6 tygodni od 'podkręcenia'. To powyżej dotyczy zwykłego aparatu, aparat typu Damon wymaga wizyty co około 3 miesiące, ale nie nadawał się on dla mnie (miałam wadę typu diastema). Nidy nie miałam problemu z odklejającymi się zamkami, także nie musiałam być częściej. Mam nadzieję, że to pomoże. Umów się ze swoim lekarzem i przedstaw jak sytuacja wygląda, żebyś miała czarno na białym co i jak (jak ma wizyty? czy przyjmuje w weekendy? czy jest dostępny czesto itp.). Być może dla klientki z zagranicy zrobi wyjątek i np przyjdzie na wizytę itp.