Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile kg na 4 mc

czy przytycie 3 kg w ciągu pierwszych 4 miesięcy to dużo?

Polecane posty

Gość pysiulek911
a ja mam tak: Waga wyjsciowa to 61kg. Do 5msc nic nie przytylam. Teraz jestem w 28 (jutro zaczynam 29) i waze 66:D

Gość pysiulek911
a synek wazy 1,230

Gość gość
Do końca trzeciego miesiąca powinnaś ważyć ok. 1-2 kg więcej niż przed poczęciem. Potem trochę przyspieszysz: w drugim trymestrze powinnaś przybierać ok. 400-600 g na tydzień. Takie tempo może wydawać się na pierwszy rzut oka szalone i trudne do zrealizowania, ale wierz mi - nawet bez zbytniego objadania się, będziesz tyła szybko. Pamiętaj jednak, że na tę wagę składają się m.in. wody płodowe (ok. 1 kg), krew, której teraz twój organizm musi produkować o wiele więcej (prawie 2 kg), łożysko (kolejny kilogram), no i oczywiście sam maluszek, który w drugim trymestrze ciąży rośnie i rozwija się bardzo szybko. W siódmym i ósmym miesiącu przyrost wagi odrobinę zwolni: teraz powinnaś tyć ok. 400- 500 g na tydzień. Dziewiąty miesiąc u wielu kobiet przynosi lekki spadek wagi albo jedynie nieznaczny (np. półkilogramowy) przyrost. Są jednak też i takie mamy, które tyją aż do dnia porodu i to również jest całkiem normalne.

Gość gość
3 kg to sporo. w pierwszej ciąży przytyłam 9,5 kg, teraz jestem w drugiej ciąży 11 tydzień i na razie nic nie przytyłam

Gość gość
ja przed ciążą ważyłam 56/57 kg. na pierwszym ważeniu w 9 tyg. miałam 55 kg teraz jestem 18 tyg/ 5 miesiąc i ważę 57,5 kg. i mam pytanie.. wagę plus liczyć od tego pierwszego ważenia przez pielęgniarkę czy od tej wcześniejszej wagi??