Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tarja666

Matematyka prosze o pomoc....

Polecane posty

takie łatwe i ty jeszcze prosisz o pomoc ...to chyba żart... matematyka jest wbrew pozorom bardzo łatwa ale trzeba chcieć jej się nauczyć....

a ja mam z tym problem bo nie wiem gdzie plus a gdzie minus narazie dwa rozwiazalam w pierwszym mi wyszlo - 16,w drugim 40. nie wiem.

w a) zmieniasz znaki w nawiasie, bo - przed w b) robisz działanie z nawiasu, potem są dwa -, wiec zmieniasz na + w c) tak samo w d) najpierw minus przed nawiasem pierwszym wiec zmieniasz znaki w nawiasie, potem wychodzą dwa - i robi sie +.

obok jest podglad pliku. Preston dzieki kochana;* Juz rozumiem to dzięki tobie;*

O masakra jakie zadania.... Powinni cie wykopac ze szkoly na zbity ryj za nieumiejetnosc w takich zadaniach na poziomie podstawowki....... --.--

Nie, jak masz minus przed nawiasem, to przy kazdym znaku odwrotny znak, ale juz nie bierzesz tego minusa wtedy przed nawiasem pod uwagę, bo sie redukuje ze zmianą znaków. czyli -(50-20-20+6)=-50+20+20-6=-16

DEBILKO JEBANA TY PRZECZYTAJ WOGOLE PRZYKLAD, SKAD TY WZIELAS DODATNIE DWUDZIESTKI?? BYLY MINOSOWE, NIE ZNASZ WLASNEGO PRZYKLADU........ TEPA ŁYCHA

Gość masakraaaa
jacy Wy wszyscy tępi :-P

Gość masakraaaa
2 i -2