Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alwaysfirst

Zaręczyny i co dalej?

Polecane posty

Gość alwaysfirst

Od czego należy zacząć planowanie ślubu?

Gość Napiszę
jak to było u nas. 1. zaręczyny 2. ustalenie daty 3. obejrzenie sal weselnych w okolicy Od razu zaznaczam że nie wybierzecie sali w jednym dniu :) Myśmy najpierw pozbierali informacje i zorientowaliśmy się w cenach, przyjechaliśmy do domu i przejrzeliśmy to jeszcze raz na spokojnie. Odrzuciliśmy sale które od razu jakoś nie przypadły nam do gustu i zostawiliśmy sobie 3 bo nie mogliśmy się zdecydować. Potem jeszcze raz pojechaliśmy do każdej z trzech sal ale jak już było wszystko przygotowane na czyjeś wesele (tzn np dzień przed czyimś weselem albo w tym samym dniu z rana i zobaczyliśmy jak wyglądają stoliki, jak jest wszystko porozkładane tak na gotowo) I dopiero po tym wszystkim zdecydowaliśmy się na tą jedną salę :) Także wbrew pozorom nie jest to takie łatwe i szybkie jakby się mogło wydawać. 4. zespół (z tym też zeszło nam dużo czasu bo jesteśmy bardzo wymagający) najlepiej najpierw w internecie przesłuchać jak się nagrali ale uczulam że zazwyczaj dają na strony internetowe utwory które najlepiej im wychodzą zatem jak wybierzecie sobie jakiś zespół umówcie się z nimi jak będą mieć jakąś próbę i posłuchajcie ich bo być może w innych utworach nie są tak dobrzy :) Popytajcie czy możecie podać im jakiś czas przed weselem listę utworów któe chcecie zeby zagrali czy dopasują się do was tzn czy mogą nauczyć się jakis nowości itd bo to też jest ważne aby zespół był elastyczny 5. Kamerzysta i fotograf 6. no i oczywiście iść do kościoła i uzgodnić z księdzem godzinę ale tak rok wcześniej w zupełności wystarczy przynajmniej u mnie w miejscowości tak jest nie wiem jak w innych Rozpisałam się, w sumie jak te rzeczy pozałatwiasz to masz spokój na jakiś czas bo większość rzeczy robi się pół roku wcześniej. Nie wiem ile masz czasu na przygotowania bo to też ważne