Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka oliwa z oliwek?

jaka oliwa z oliwek???

Polecane posty

Dziewczyny jaka polecacie oliwe z oliwek dla pół rocznego bobasa???Myślałąm nad masełkiem ale raczej zdecyduje sie na oliwe.Czekam na sugestie dot.oliwy.Pozdrawiam.

Gość jhjhjhjhjhjh
extra vergine tłoczona na zimno to podstawa ...wiadomo też że lepsza będzie ta do sałatek niż tak do smażenia lub do jednego i drugiego. Poszukaj na dziale z oliwami i poczytj trochę, w necie też możesz znaleźć nazwy dobrych oliw. Masło a zwłaszcza jego niewielkie ilości też są potrzebne niemowlęciu i można na zmianę podać masło a raz oliwę. Ja podaję swojemu dziecku na zmianę masło (ekologiczne) i tłoczony na zimno olej rzepakowy (najlepszy dla niemowląt) . Ja akurat nie mieszkam w Pl więc nie wiem czy w kraju są masła bio (ekologiczne) ale myślę że w takich sklepach można znaleźć. Ja kierowałam się poradami lekarza gdzie sam podkreślił żeby nie wykluczać masła wz diety dziecka i że do 3 roku życia masło pełni ważną rolę w odżywianiu ...jedynie ważny jest umiar. Pozdrawiam.

dziękuje za rade jeszcze po necie pobuszuje:*

Gość tajemnica tajemnic
jesli do smazenia i na cieplo - nie moze byc to extra vergine, tylko oliwa z wytloków oliwnych. Extra vergine tylko do salatek i bez pretwarzania termicznego

Gość a ja jej powiem szczerze
Ja używam monini na zmianę z masłem osełkowym.

Gość bez sensu pytanie i oliwa i
masło jest niezbędna w diecie, szczególnie dziecka! co do oliwy to ja jestem maniaczką, uwielbiam oliwę grecka, bo jest łagodna w smaku - niestety w Polsce ciężko dostać - ale znajomi czasem przywiozą.... dobra i tanią oliwę portugalską można dostać w Biedronce - ale oliwy z tamtego regionu sa dość ostre w smaku - ale kto co lubi.... jest tez polska firma, która robi bardzo dobra oliwę, nazywa się oleofarm - ich produkty można zaleźć w Piotrze i Pawle np. .... oprócz oliwy z oliwek, maja też rewelacyjny olej lniany i sezamowy - każdy z nich oprócz smaku ma też fantastyczne właściwości .... ja mam całą szafkę rozmaitych oliw i używam zamiennie do róznych potraw... ...moje 2 letnie dziecko je uwielbia, wcina grzanki z oliwa jak prawdziwy Włoch :P ale masełko też dostaje od czasu do czasu!

Gość Anka19212
Znajdziesz na www.holaoliva.pl/glowna/22-almazara-riojana-ecoleus-kids.html Oliwa organiczna, z pierwszego dnia zbiorów! To taki święty graal oliw, polecam :)

Gość greczynkaa
ja kupuje od jakiegoś już czasu oliwę z primo gusto, smakuje mi najbardziej, dlatego nie mzieniam, bo jak coś jest dobre to po co to zmieniać.