Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Legzaja

Dlaczego nauczyciele w Polsce sa tak niekompetentni i olewaja swoje obowiazki?

Polecane posty

Go艣膰 Legzaja

Dla mnie nauczyciel powinien byc osoba, ktora jest zawsze dostepna w szkole - np mozna do niej przyjsc po poludniu po to, zeby mogla wytlumaczyc, czego nie zrozumialam na lekcji. Niestety - nauczyciele maja wszystko gdzies, przychodza na lekcje, dukaja swoje i zwiewaja do domu. Rzadko ktorzy nauczyciele doksztalcaja sie na dodatkowych studiach, nic nie publikuja. To jest po prostu zalosne.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Legzaja
Sram se do ryja :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama synkaaaaaa
zgadzam si臋!odpracuja 18 godz. w szkole i zadowoleni :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alkohohlik
Zna艂em kilku takich co t艂umaczyli po godzinach, ale byli 艣wie偶o po studiach. Ale m贸wiono te偶 o tych co kiedy艣 pomagali ale widz膮c coraz wi臋ksze olewactwo uczni贸w zoboj臋tnieli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama synkaaaaaa
a dla ucznia nic :-( nie rozumia艂am czegos z fizyki i powiedzia艂am pani na lekcji to dosta艂am 1, na nastepna lekcje sprawdzi艂a mi prace domow膮 ( przeciez sie pochwali艂am ze nie rozumiem) i znow dosta艂am 1 :-( glupi babsztyl nic nie t艂umaczyl :-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 997 simian raticus 666
sram na edukacj臋 i prac臋! li偶e picz臋!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ptasiek nastroszony
s艂usznie kombinujecie, kombinujta kombinujta to czemu nie zosta艂y艣cie nauczycielkami , przecie tak dobrze3 jest ponoc? macie racje nauczyciel be , szkola be . powiekszycie elite literatow z wiklinowym piorem

Udost臋pnij ten post

tak zawsze b臋dzie jak kasa idzie z g贸ry a nie z prywatnej kieszeni. wydaje im si臋 ze to uczniowie s膮 dla nich a nie oni dla ucznia.

Udost臋pnij ten post

Bo偶e :o 偶e te偶 swi臋ta ziemia nosi takie g艂膮by :o Nie rozumiem jak mo偶na by膰 a偶 tak g艂upim 偶eby nie rozumie膰 materia艂u szkolnego do ko艅ca LO :D powinno sie za to pozbawia膰 g艂owy, od razu g艂膮by zacz臋艂yby sie uczy膰, albo przesta艂yby marzy膰 o maturze, kt贸ra jest nie dla nich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama synkaaaaaa
dzi臋i Lisabet :-) teraz na pewno mam lepsze wykszta艂cenie niz Ty :-) na pa艅stwowej uczelni, po偶膮dny i trudny kierunek, studiowa艂am dziennie :-) Tak偶e g艂膮bem nie jestem :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o o o o o o o o o o o o o o o
Bo maj膮 kart臋 nauczyciela i nic nie mo偶na im zrobi膰. Powinny by膰 testy co 3 miesi膮ce co dzieci umiej膮 i jakby by艂o za du偶o pa艂 to po premii by si臋 wzi臋li wtedy do roboty.

Udost臋pnij ten post

ja mia艂em takiego w liceum - od matmy...straci艂em przez niego ca艂y zapa艂. Zamiast naucza膰 na lekcji to uzupe艂nia艂 dzienniki...a w soboty urz膮dza艂 p艂atne korepetycje dla ca艂ej klasy. I jeszcze mia艂 pretensj臋 o to 偶e mamy za ma艂o godzin matmy...no w sumie mia艂 racj臋 z tymi godzinami ale dlaczego ci膮gle uzupe艂nia艂 te dzienniki? Oczywi艣cie zbuntowa艂em si臋 i nie chodzi艂em na te jego korki wi臋c go艣ciu zacz膮艂 robi膰 kartk贸wki na kt贸rych dawa艂 jakie艣 jedno ekstra zadanie kt贸re pokazywa艂 reszcie klasy na korkach w sobote...tak 偶ebym ja nie dosta艂 pi膮tki z kartk贸wki...ale i tak dostawa艂em...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂y student
Lisabet S. Jestes Pania nauczycielka?

Udost臋pnij ten post

I 偶eby nie by艂o :p nie jestem nauczycielk膮 :) studiuj臋, sama bez t艂umaczenia poza godzinami. Wystarczy s艂ucha膰 na lekcji. Ja w taki w艂a艣nie spos贸b post臋powa艂am i zawsze wystarcza艂o to 偶eby dosta膰 dobre oceny, wi臋c nikt mi nie wm贸wi 偶e trzeba sie wielce wysila膰 na 艣wiadectwo z paskiem :p

Udost臋pnij ten post

ja mia艂em takiego w liceum - od matmy...straci艂em przez niego ca艂y zapa艂. Zamiast naucza膰 na lekcji to uzupe艂nia艂 dzienniki...a w soboty urz膮dza艂 p艂atne korepetycje dla ca艂ej klasy. I jeszcze mia艂 pretensj臋 o to 偶e mamy za ma艂o godzin matmy...no w sumie mia艂 racj臋 z tymi godzinami ale dlaczego ci膮gle uzupe艂nia艂 te dzienniki? Oczywi艣cie zbuntowa艂em si臋 i nie chodzi艂em na te jego korki wi臋c go艣ciu zacz膮艂 robi膰 kartk贸wki na kt贸rych dawa艂 jakie艣 jedno ekstra zadanie kt贸re pokazywa艂 reszcie klasy na korkach w sobote...tak 偶ebym ja nie dosta艂 pi膮tki z kartk贸wki...ale i tak dostawa艂em... "Na nieszcz臋艣ciu innych szcz臋艣cia swojego nie zbudujesz."

Udost臋pnij ten post

"Bo偶e 偶e te偶 swi臋ta ziemia nosi takie g艂膮by Nie rozumiem jak mo偶na by膰 a偶 tak g艂upim 偶eby nie rozumie膰 materia艂u szkolnego do ko艅ca LO powinno sie za to pozbawia膰 g艂owy, od razu g艂膮by zacz臋艂yby sie uczy膰, albo przesta艂yby marzy膰 o maturze, kt贸ra jest nie dla nich" a mo偶na nie zrozumie膰 jak masz z艂ego nauczyciela. to czy si臋 materia艂 rozumie czy nie to jest w艂a艣nie kwestia nauczyciela. bo do szko艂y cz艂owiek idzie po to aby si臋 nauczy膰 a nie po to aby umie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama synkaaaaaa
tak my艣la艂am! to nie wyzywaj mnie od g艂膮ba nedzna studencino!!!

Udost臋pnij ten post

Jeste艣 g艂膮bem bo 偶eby umie膰 musisz zakuwa膰 i trzeba ci t艂umaczy膰 :) dla mnie kto艣 kto nie rozumie sam z siebie to zero i tyle :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama synkaaaaaa
g艂upia jeste艣 i nie chce mi sie z toba gadac :-) baj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂y student
Lisabet S. w dzisiejszych czasach b臋dzie coraz gorzej ludzi sie og艂upia poprzez szkodliwe jedzenie( chemia, s艂odycze cukierki itp..) radz膮 sie coraz g艂upsze dzieci

Udost臋pnij ten post

ale prawda jest taka 偶e matematyka od Gimnazjum do Liceum to piku艣 Prawdziwa matematyka jest dopiero na studiach.

Udost臋pnij ten post

Jakbym mia艂a dodatkow膮 zap艂at臋 za dodatkowe godziny w szkole to bardzo ch臋tnei zostan臋. Niestety nie mam i musz臋 pracowa膰 r贸wnie偶 w innych miejscach po szkole. A zostaj臋 dodatkowo i tak tyle na ile mi czas pozwala.

Udost臋pnij ten post

wybacz, ale nie po to si臋 p艂aci podatki aby dzieciaki rozumia艂y same z siebie. skoro wszystko jest zrozumia艂e ot tak po prostu to po co w ogole system edukacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂y student
inteligencja jest wrodzona tego si臋 nie nauczy, wszystko zale偶y od matki ci臋偶arnej a p贸藕niej od od偶ywiania dziecka geny tez wp艂ywaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o o o o o o o o o o o o o o o
Isabet ale 偶e przy okazji tych czerwonych pask贸w, wyr贸偶nie艅 itp nie nauczyli ci臋 kultury to te偶 nie najlepiej 艣wiadczy o twoich nauczycielach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 temat rzeka,,,,>,,,
ta liza to nauczycielka dlatego wyzywa

Udost臋pnij ten post

Jestem bardzo kulturalna :) po prostu nie mog臋 spokojnie czyta膰 jak kto艣 sie 偶ali 偶e nie rozumie czego艣 tam w szkole :D dla mnie to 艣mieszne bo a偶 do matury nawet jeden raz nie uczy艂am si臋 do szko艂y i nie rozumiem jaki mo偶na mie膰 problem z nauk膮 :o no chyba 偶e jest sie g艂膮bem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂y student
kto ma rozum to si臋 uczy kto nie ma to nie uczy

Udost臋pnij ten post

"Jakbym mia艂a dodatkow膮 zap艂at臋 za dodatkowe godziny w szkole to bardzo ch臋tnei zostan臋. Niestety nie mam i musz臋 pracowa膰 r贸wnie偶 w innych miejscach po szkole. A zostaj臋 dodatkowo i tak tyle na ile mi czas pozwala." Kurde pracujecie sobie po kilka godzin dziennie, macie jeszcze wolne w wakacje i jeszcze ma艂o?

Udost臋pnij ten post