Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczony tata

ratunku malenkie dziecko!!!

Polecane posty

Gość mama - to ja
Właśnie, większość mężczyzn ma gdzieś staranie się o dziecko, np. pranie itp. Pewnie nie jeden by wyprał w byle czym i byle jak i nie przejmowałby się tym.

Gość mama - to ja
I też jestem pełna podziwu dla ciebie, niedoświadczony tato.

na pościeli było napisane 50... ale jak upiore w 40 to chyba też będzie dobrze. większość tego to jest bawełna tylko 2 pajace są z takiego jakby polaru. ta dziewczyna w dziecięcym sklepie powiedziała,że takie małe dzieci to tylko w bawełnianych ciuchach mogą chodzic,a polar żeby było cieplej. wasi mężowie są przy was a ja do tej pory to tylko na godzinę raz na tydzień lub na dwa na spacer szedłem. mała wtedy głównie spala. z anita jakoś tak rozmowa dziwnie wygladala, ja pytałem jak mała ona mówiła że dobrze i tak bez gadania więcej szliśmy. o nic nie pytałem bo nie wiedziałem o co? teraz już chyba jakoś dam radę do jutra. ale chyba coraz bardziej bym chciał żeby anita się z małą wprowadziły.

Gość wyglądają na
a kochasz tą Anitę???

A wiecie że mała się do mnie właśnie uśmiechnęła? i patrzy na mnie. bo wczoraj i rano to tak gdzieś obok mnie patrzyła a teraz prosto na mnie i się uśmiechnęła.

Gość mama - to ja
Tak, bawełna najlepsza. Bezpośrednio na ciałko. Bo bawełniany kombinezon raczej nie istnieje.

Gość mama - to ja
To znak, że jest dobrze. Że tę relację tata-córka już zaczynacie budować. Życzę ci wszystkiego dobrego.

To skomplikowane bo my tak w zasadzie to się dobrze nie znamy. bo odkąd anita była w ciąży to się coś psuło. ona miała do mnie żal że jest w ciąży. i w zasadzie to nie wiem jak to z nami by było raczej pewnie już nic. ale może przecież u mnie mieszkać. w weekendy zajmowałbym się małą jak ona jest na uczelni. a jak jej matka znowu pije to tam nie ma miejsca teraz dla dziecka. nie stać mnie żeby jej coś wynająć więc mogłaby po prostu ze mną zamieszkać. małą na pewno kocham i to nad życie.

Gość mama - to ja
A kupiłeś jej smocze-uspokajacz?

Gość wyglądają na
a może pogadaj z nią tak od serca. poowiedz ze kochasz małą chcesz mieć z nią kontakt a anicie pomóc. a jak cię oleje to mów to do skutku bo kobiety lubią jak się o nie walczy. ona może cię tak testować czy jesteś wytrwały może boi się że ją porzucisz albo że nie dasz rady. musisz ją przekonać

Gość mama - to ja
No, to raczej na pewno z tobą by miała mała lepiej i żeby Anita się wprowadziła.

Gość wyglądają na
niedoświadczony tata - a czyje nazwisko nosi dziecko?? a Twoja rodzina zna dziecko? wspomagają Was jakoś???

Dzięki wielkie wszystkim. mamo to ja tobie w szczególności-bardzo mi pomogłaś. mała chyba jest głodna. jadła o 9 więc już 4 godziny. wodę mam przegotowaną to idę robić mleko. ale jak wczoraj jej zrobiłem z przegotowanej z kranu to nic jej nie będzie? bo ja w domu to tylko colę miałem. żadnej wody i na tej z kranu zrobiłem. gotowała się jeszcze z 5 minut po tym jak zaczęła gwizdać. dzisiaj już na źrodlanej żywiec robię.

Gość rany, jakie wy głupie
niedoswiadczony tata "ale chyba coraz bardziej bym chciał żeby anita się z małą wprowadziły." :D:D:D:D:D Autorko, przesadzasz. Ty im jakiś harlequin wciskasz? A one nadal to łykają :D:D:D:D

Mała ma moje nazwisko i jestem w akcie urodzenia. mój tata to co najwyżej mógłby pomoc finansowo bo on o dzieciach wie mało,ale mogę chyba powiedzieć nawet,że mniej niż ja bo ja się sporo dowiedziałem od wczoraj. dałem jej smoka,zaraz zmienię pieluchę i dam jeść. Smoka najpierw wyparzyłem. nuk 0-6 miesięcy.

Gość mama - to ja
Nic jej nie będzie z tej z kranu. A tą Żywiec masz specjalną, dla dzieci? Dziękuję ci bardzo i cieszę się ogromnie, że moglam ci pomóc.

Gość przeczytałam cały topik
i chciałabym bardzo żeby to była prawdziwa historia bo jest urocza, ale jakoś nie chce mi się wierzyć...

Gość mama - to ja
Jaką masz tę wodę butelkowaną? Takiej zwykłej nie możesz podać. Tylko rekomendowaną prez Instytut Matki I Dziecka albo Centrum Zdrowia Dziecka.

Gość mama - to ja
Jaką masz tę wodę butelkowaną? Takiej zwykłej nie możesz podać. Tylko rekomendowaną prez Instytut Matki I Dziecka albo Centrum Zdrowia Dziecka.

Gość mama malwinki i maciusia
A ja wierzę bo czasem i coś dobrego się może wydarzyć na świecie a nie tylko same tragedie. A nawet jak to nie jest prawda to i tak tyle rad jakie tu udzielono-komuś na pewno pomoże. Trzymam kciuki,żeby wszystko było z córeczką dobrze. Pozdrawiam.

Karmiłem małą i nosiłem do odbicia. ta woda niby jest polecana przez instytut matki i dziecka. mam taką 1.5 l w butelce. a pupę małej posmarowałem sudocremem-w aptece magister mi poleciła,bo miała czerwoną po kupie. anita mi nie zostawiła nic takiego ale chyba dobrze? ja od początku chciałem żeby one ze mną mieszkały ale anita wolała u rodziców. może teraz się zdecyduje. mała usnęła.

Gość proszek masz dobry
woda w porządku :) sudocrem też :)

Gość mama - to ja
Dobrze kupiłeś.

Gość tylko jak zaczerwienienie
zniknie to przestań smarowac sudocremem

To się cieszę. sam bym pewnie nie kupił ale spytałem w aptece i w sklepie. poszedłem do sklepu koło bloku bo tam ktoś obsługuje a w markecie sam bym musiał. a tak to mi magister w aptece i ekspedientka w sklepie doradziły. ale chyba się z czasem naucze. teraz o wszystko muszę się pytać.

Gość mama - to ja
A jak ten linomag się nazywa?

Gość mama - to ja
To jest ta zielono-biała maść? To ją stosuj, jak zniknie zaczerwienienie.

Gość mama - to ja
Ale czytałam, że ta maść jest też na odparzenia.

Gość mama - to ja
Ja stosuję Sudocrem. I jest ok.