Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigkbnl

Co dajecie niemowlakowi do mleka na noc?

Polecane posty

Gość gigkbnl

Chodzi mi o to żeby dziecko nie budziło się w nocy. Nie wiem co dodać do mleka: kleik ryżowy (nie za bardzo chce go jeść), kaszkę mleczną (mam bananową - może być?) czy np kasze manną? I w jakiej ilości?

Gość niestety;//////
kasze manną???a słyaszałaś o glutenie??/wprowadza się go stopniowo dzieciom karmionym piersią od 5 a butelką od 6 m.ż

Gość musgruszkowy
kleik ryżowy lub kukurydziany

ja chcialas zeby sie nie budzilo w nocy to trzeba bylo sobie psa kupic a nie dziecko robic!!! kasze manna? ekspozycja na gluten cos ci mowi?

Gość niestety;//////
no i jak juz to kleik,a ile dziecko ma??? is topniow delikatnie zagęszczaj mleczko bo moze byc za cięzkie na noc.

Gość maryh e
j.w

Gość gigkbnl
wiem o glutenie i wiem że wprowadza sie go stopniowo. Moja córka skończyła 5 miesięcy i dodaje tylko pół łyżeczki do zupki. Ale pytam o to co dodać do butli na noc bo ostatnio ma już chyba większe potzreby i budzi się w nocy głodna, a zawsze spała do rana

Gość niestety;//////
jesteś pewna ze budzi si e głodna a moze daj jej wody się napić???może ząbki wychodzą???

Gość gigkbnl
Do Czarnuli: Nie wkurwiaj mnie dziewczyno bo wiem o co chodzi z glutenem a jeżeli chodzi o psa to go nie posiadam i nie chce a moja córka spała zawsze całą noc więc się nie wtrącaj bo takich komentarzy nie potrzebuje

Gość gigkbnl
Budzi sie głodna, bo łapczywie wypija całą porcje mleka. Próbowałam kiedyś z kleikiem ryżowym ale nie chciała tego pić

dziecko to dziecko - normalne że się w nocy budzi - taka jego natura, to chyba wiedziałas że dzieci sie budzą w nocy jak się decydowałas? ja nigdy nie dawałam dziecku bezsensownych, tuczących zapychaczy typu kleiki i kaszki...

Gość gigkbnl
Wygodna bo karmie butelką a nie cycem tak jak pewnie ty? I co żal ci dupe ściska że cycki ci leżą na brzuchu i wstawałaś co 2 godziny żeby karmić? Heheh żal mi ciebie - ewidentna matka polka haha

Gość tikal
moj sie budzi 2-3 razy bez znaczenia ile zje na kolacje jak mial 7 m-cy zjadal 180ml na gesto z kliekiem kukurydzianym teraz jak ma 9,5m-ca to czasem ledwo 120ml na gesto + piers tak sobie mysle, ze moze 1 razy budzi sie na jedzenie a reszta to chyba potrzba przytulenia

ja podawałam albo kleik ryżowy albo coś na styl manny, ale to były takie bardzo drobniutkie płatki, jakby mielona manna, nie pamiętam jak sie to nazywało. grunt to podawać niewiele i bez dodatkowego smaku. zmieniałaś już mleko na 2 ?

Gość gigkbnl
Boże ludzie czy jest tu ktoś normalny kto rozumie o co mi chodzi? Dziecko odkąd się urodziło przesypiało całe noce. Od jakiegoś czasu budzi się w nocy ok. 3-4 i jest głodne więc pytam co można dodaćdo mleka żeby spokojnie przesypiało sobie całą noc tak jak wcześniej i nie było głodne

Gość gigkbnl
Ambrama nie zmieniałam jeszcze na mleko następne chcę to zrobić stopniowo. A ile kleiku na 180 ml mleka?

Gość tikal
gigkbnl 180ml i do tego wsypujesz kleik i mieszasz tak zeby bylo takie geste i podajesz lyzeczka oczywiscie

a ja dodaję do mleka na noc kaszkę bobowity "smaczna kolacja" (niebieskie opakowanie z miśkiem w piżamie), mój mały bardzo to lubi. nie widzę w tym nic złego, że dziecko się dobrze wysypia, bo jest najedzone - to chyba lepiej, niż pobudki w środku nocy? a co do glutenu, to jeszcze kila lat temu nikt się nie marszczył w związku z nim jak teraz, nasze mamy wcale o im nie wiedziały, a jakoś celiakia wśród znajomych bliższych i dalszych nie panuje... nie rozumiem, po co od razu wyzwiska i dogadywanie autorce.

gigkbnl no Ty chyba normalna nie jesteś skoro Twoje dziecko od początku przesypiało całe noce...noworodek powinien jeść co 3-4 h, bo inaczej spada mu poziom cukru i nie ma siły sie budzić...więc dla Twojej informacji - głodziłaś swoje dziecko... Mój synek ma 13 miesięcy i nadal sie budzi na butle koło 4 i nie jest to dla mnie żaden problem, dobrze CI Czarna napisała, trzeba se było psa kupic... i dla Twojej ciekawości to akurat głównie karmiłam butla, bo nie znosiłam karmić piersią - ale to nie znaczy że jestem wygodnicka i ciężko mi w nocy wstać do własnego dziecka przynajmniej nie funduje mu problemów z nadwagą w dorosłym zyciu...

ja bym juz zmieniła mleko na 2 w takim razie. ja mojemu małemu podałam 2 jak skończył 5 mies. dodawałam ok2 łyżeczki kleiku rozmieszane w kilku łyżkach ciepłej wody, mleka robiłam 150ml i dodawałam ten kleik na wodzie. spał całe nocki i nie jest gruby ani nic w tym stylu, nigdy też nie był na nic uczulony.

Gość tikal
a moze Twoje dziecko za malo je w dzien?

Gość gigkbnl
XliloX ile dodajesz tej kaszki? Widzisz, na tym forum jak ktoś ma dziecko które przesypia całą noc to jest obiektem zazdrości także nie dziw się.

dodaje tylko do ostatniej butli ok 21.00 2 łyżeczki płaskie kleiku ryzowego i moje słońce śpi do całą noc do rana 8.00 lub 9.00 bez pobudek nocnych

Gość arabella33
tekst o karmieniu piersia jest zenujacy, serio ZENUJACY!

Gość gigkbnl
Właśnie w dzień często nie zjada całej porcji, zupki też niechętnie je. także może rzeczywiście dlatego się budzi.

Gość gigkbnl
A jeżeli chodzi o "tuczenie" to dodawanie kleiku do mleka polecił mi pediatra, także darujcie sobie takie teksty.

mój spał całe noce od 3 do 6 miesiąca. teraz ma 10 i dalej się budzi. Na noc dostaje mleko z kleikiem, czasem prześpi całą noc, czasem się obudzi, a niekiedy tak jak wczoraj 3 razy jadł w nocy. cóż, trza jakoś ptrzetrwać... :)

3-4 łyżeczki (niezupełnie płaskie, jak się nabierze tak sypię) na 210 mleka. do tego smoczek musi mieć większe dziurki, bo to dosyć gęste się robi. ja mam smoczek trójprzepływowy avent. mały od 4 miesiąca przesypia całe noce bez mleka, więc nie rozumiem o co afera :D

Gość wszelkie prawa zastrzeżone
a skad ta pewnosc ze jak zapchasz dziecku zołądek to przestanie sie budzic? a moze to zęby? a moze tak ma i juz? dziecko to nie automat kobieto!

gigkbnl zazdroszczę ludziom wielu rzeczy : biegłej znajomości kilku języków, trzech fakultetów zakończonych doktoratem, świetnej znajomości fizyki czy dobrej pracy za granicą...ale na pewno nie zazdroszczę tego że ich nawet nie spełna pół roczne dziecko przesypia całą noc...w dupie to mam - chcesz to je tucz, Twój cyrk - Twoje małpy