Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemon tv

Prawidlowy demakijaz - dlaczego koneiczny jest plyn do demakijazu oczu

Polecane posty

Gość lemon tv

Witam, od dłuższego czasu zastanawiam się nad pewną kwestią dotyczącą demakijażu twarzy. Chodzi o to czy rzeczywiście tak bardzo szkodliwe jest zmywanie całego makijażu z twarzy, również oczu, za pomocą żelu do mycia twarzy? Osobiście od zawsze tak robię. Podobno żele mogą podrażniać oczy i delikatna skórę pod oczami, jednak ja zawsze używałam delikatnych żeli, nie wysuszających i bez drobinek peelingujących, a więc nigdy nie zauważyłam żadnych podrażnień. Taki sposób zmywania makijażu oczu zawsze wydawał mi się bezinwazyjny, delikatny i dokładny, nie było mowy o pozostawaniu resztek tuszu czy cienia. Poza tym jest to ogromna wygoda i oszczędność. Jednak ostatnio natknęłam się na wiele artykułów itp., w których podkreślano konieczność używania oddzielnego preparatu do zmywania makijażu, a w innych polecano również użycie jakiegos preparatu na całą twarz przed umyciem jej żelem. Nigdzie niestety nie wyjaśniano dlaczego tak naprawdę nie możemy wykonywać demakijażu tylko żelem. Bardzo proszę o wyczerpującą odpowiedź na moje pytanie Czekam z niecierpliwością

Gość ucello
ja rowiez chcialabym sie dowiedziec cos o tym, bo tak samo jak autorka zbywam makijaz

Gość oooo dżizas...
:o dlaczego nie zmywa się makijażu żelem do mycia twarzy? A dlaczego lakieru do paznokci nie zmywa się wodą? A dlaczego balsamu do ciała nie używa się do twarzy? A dlaczego kremu do twarzy nie używa się do stóp? A dlaczego pianką do włosów nie układać włosów łonowych zamiast je depilować? A dlaczego nie zmywać makijażu płynem do higieny intymnej?

Gość lemon tv
nie rozumiem twojego komentarza

Gość lemon tv
Lakieru do paznokci nie zmywa sie woda poniewaz jest to niemozliwe lakier nie schodzi natomiast makijaz owszem schodzi i w dodatku bardzo dobrze

Gość oooo dżizas...
jak nie rozumiesz to wróć do szkoły. I nie zadawaj głupich pytań.

Gość lemon tv
to wyjasnij mi skoro znasz ta tajemnice

Gość aevin
dlaczego nie zmywa się makijażu żelem do mycia twarzy? Bo jak nazwa wskazuje żel służy do MYCIA a nie do demakijażu..

Gość lemon tv
hehe kazdy uzywa a nikt nie wie po co

aevin, a Ty tak wierzysz we wszystkie głupoty, co producenci wypisują na opakowaniu czy podają w reklamach? :P

Gość oleczka4

Płyn micelarny to najlepsza opcja, jeżeli chcecie dokładnie zmyć makijaż. Ja lubię ten nawilżający facemed, on jest oznaczony w Rossmannie jako wyjątkowy produkt. Bardzo dobry i niedrogi produkt, dobrze oczyszcza skórę i przy okazji nawilża, także nie jest ściągnięta.