Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

wspmagacie wośp?

Polecane posty

Gość co ten wawcia sobie
sramy w banie i o.Ryżykowi do kielicha mszalnego

Gość fotel
nie

wysłałam smsa, wiem, że to niewiele ale też jeszcze nie wyszłam z domu

upatrujecie w tym przekrętów czy z jakich powodów nie chcecie uczestniczyć w tym?

Gość Mag=tikusia
jak mam okazje wrzuce do puszki, dzisiaj nawet na facobooku dalam lubie to mysle ze to tez jakas pomoc

uważam, że to fajna akcja i zawsze coś tam od siebie daję, cokolwiek

Gość mikikun
http://www.pardon.pl/artykul/10720/owsiak_ma_dosc_pytan_o_finanse_wosp_nie_musicie_dawac/5 Organizacja finału w 2008 roku kosztowała, według sprawozdania finansowego zamieszczonego na stronie internetowej WOŚP, ponad 1,7 mln zł. Wydatki na Przystanek Woodstock pochłonęły dalsze prawie 2 mln zł (dokładnie 1 mln 933 tys. zł). Roczne koszty funkcjonowania samej fundacji wyniosły w 2008 roku ponad 2 mln zł. Doprowadziło to pana Świątka do postawienia takiego pytania: Czy nadal chodzi o akcję charytatywną, z której pieniądze są natychmiast przekazywane, zgodnie z wiarą darczyńców, na ratowanie chorych dzieci, czy też o duży koncern, który opracowuje gigantyczną kampanię promocyjną i strategię lokowania znaczących funduszy część na lokatach, część w nieruchomościach, reszta jako rezerwa celowa. Ciekawe jak by publicysta "natychmiast" przekazał 30 milionów złotych rocznie tym bardziej, że jest też przeciwnikiem zatrudniania przez WOŚP czterech ksiegowych i dwóch osób od marketingu. Ale o to tu chodzi, bo wywołany do tablicy Jerzy Owsiak ujawnił jak to wszystko działa i czy pieniądze na chore dzieci służą do organizacji Przystanku Woodstock. Za "Gazetą", która cytuje Owsiaka z Tok FM: Wszystkie pieniądze zbierane podczas finału WOŚP idą na leczenie, bo wszystkie pieniądze muszą być przeznaczone na ten cel. Nie możemy żadnych pieniędzy przeznaczyć na nasze koszty. Tu jednak pojawia się kruczek, bo z odsetkami od tych pieniędzy można robić już wszystko: Nie jest tak, że z pieniędzy które ktoś wrzuca do skarbonki organizujemy Przystanek. Ale odsetki możemy wydać na to, na co chcemy. Jak to się komuś nie podoba, to może nie wrzucać następnym razem.

Angażuję się w inne akcje i to osobiście, więc uważam, ze inni mogą zająć się WOŚP-em

ok rozumiem, że być może z tych odsetek organizują tą imprezę aczkolwiek nigdy nie sądziłam, że oni to z nieba robią, a ten sprzęt zakupiony przez wośp istnieje faktycznie więc ... co mi szkodzi

Gość olga.w
ja dałam 5zl

Gość aaaaaagggga
nie, mam znajomego, który zbierał i okradał te puszki. I wiem też, że nie jest to odosbniony przypadek. Każdy tam dostaje swoją dolę i to co idzie na sprzęt i leczenie to tylko procenty od tego co ludzie dają. Chcecie oprócz leczenia dzieci finansować złodziei - proszę bardzo

Nie Nie bede uczestniczyc w przekretach Owsiak ma z tego tyle kasy ile my zwykli zjadacze chleba w zyciu na oczy nie zobaczymy. Nie beded orzycala sie do jego domow wakacji samochodow i ciuchow gdzie jedna koszulka kosztuje 4 moje pensje

Gość uwazam_ze
wosp powinna sie przyjzec NIK, NIG poniewaz smierdzi mi tu cinkciarstwem

też mogłaś założyć taką orkiestrę, kto ci bronił, a teraz morda w kubeł, zołzo.

Gość ja pomagam.....
Pomagam dlatego, że jak byłam noworodkiem, to wlaśnie sprzęt z WOŚP uratował mi życie.

Blondyn wyrazilam swoje zdanie i tyle I nie ja jedna takie mam Morde masz zapewne ty

Gość kuraSen
no tak, najlepiej nic nie robic ale za to madrzyc sie najwiecej. zaloz jedna z druga wiec taka orkiestre w ktorej bedzie idealnie.kurwa narzekac to wszyscy ale pomoc to juz nie ma komu, bo paniusia ubzdurala sobie swoja teze. tylko pamietaj, gdyby kiedys potrzebna byla Ci pomoc, to jesli bedzie w szpitalu sprzest wośp to odmow pomocy bo przeciez to jest sprzet od zlodzieji, kurwa mac!

no mnie się wydaje, że jednak to nie jest tak, że to impreza dla organizatorów i tyle

z tych sum, które podają publicznie ile uzbierali muszą chyba rozliczyć się dokładnie?

Gość polska, polska, polska
Wiecie w ogóle co to jest FUNDACJA? Boże....

na stronie wośp można sobie zobaczyć na co poszły pieniądze i wyraźnie piszą, że ok. 2mln. poszło jako koszta - prąd, lekarze itd.

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
nie dotuje złodzieji

no to dlaczego piszesz kaciaa, od razu o przekrętach, myslisz że Owsiaka matka gównem karmiła i nie wie otym, jak społeczeństwo patrzy jemu na ręce i że prawnicy nie zadbają o to by wszystko było zgodne z prawem. Przecież on wie, że kontrola społeczna jest tak ostra, że jakby nakryli jakiś przekręt, to on wisi za jaja u sufituu, a kikt tego nie lubi, szczególnie chłopy.