Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dareios

Odnośnie WOŚP i Owsiaka

Polecane posty

Widzę że sporo ludzi tutaj krytykuje Owsiaka i jego inicjatywę. Widzę też że sporo ludzi stawia poważne zarzuty jakoby on sam dla siebie zachowywał te pieniądze. Jeżeli ktoś z tych państwa ma jakieś POWAŻNE dowody defraudacji w ramach WOŚP to niech doniesie o tym do produkatury. po pierwsze zrobi dobry uczynek bo organy ścigania zajmą się człowiekiem który żeruje na ludzkiej dobrej woli, a po drugie taka osoba zapewne stanie się sławna i zostanie zaproszona do programu "taniec z gwiazdami". a jeżeli ktoś z tych państwa nie ma żadnych POWAŻNYCH dowodów na temat defraudacji w ramach WOŚP tylko coś mu się tam wydaje, to niech zamknie się i nie wypowiada na ten temat bo nie tylko obraża swoją inteligencję ale także popełnia przestępstwo

Gość Bogusław Linda palacz zioła
Tylko kurrwy i złodzieje dają na WOŚP

Gość współczuję :(
No to wychodzi na to że te kurwy i złodzieje mają serce reszta to śmiecie :)

Gość pierdu pierdu pierdu 111
zbierają na wyposażenie szpitala a za nie długo sprywatyzują ten szpital. I o dupę rozbic tą całą łorkiestre.

Gość marianna pe*
ja nie mam dowodów ja nie daję wolę na bezdomnych na konto przekazać bo tak naprawdę nikt nie wie, ile pieniędzy jest marnotrawione?

Gość ptasiek nastroszony
biedota i patologia zawsze bedzie ujadac z zawisci ze kto ma piniendze nawet jak na te piniendze uczciwie i ciezko zapracowal. po tych podlych wpisach o WOŚP coraz bardziej się skłaniam ku tezie Hitlera , że polactwo to podludzie

"zbierają na wyposażenie szpitala a za nie długo sprywatyzują ten szpital. I o d**ę rozbic tą całą łorkiestre." no i? a dla ciebie to jest wielka różnica czy wlasnością szpitala jest skarb państwa czy prywatny właściciel? bo dla mine różnica jest - lepiej działa gdy właścicielem jest prywatny inwestor

To ja się zaliczam do kurw pewnie :) Może być jeśli tak wygląda kurestwo a ja myślałam że to im się płaci :) Szacunek dla kurw i złodziei ( reszta niech się wstydzi :(

Gość marianna pe*
dla mnie jest róznica bo mnie nie stac na prywatne leczenie!!!! a wyposażenie z naszych pieniedzy idzie

Gość ptasiek nastroszony
ale to przez polactwo nie stac panstwa na wiele rzeczy a Owsiak zrobil rzecz madra bo wykorzystal nieufnosc do panstwa i zorganizowal to. Chwala Mu

"dla mnie jest róznica bo mnie nie stac na prywatne leczenie!!!! a wyposażenie z naszych pieniedzy idzie" wiesz, prywatny szpital tak samo jak państwowy może mieć kontrakt z NFZ. tylko że w prywatnym to zabiegają o pacjenta a nie na niego warczą. Bo w państwowym szpitalu mają to w dupie czy ludzie przychodzą do nich czy nie, czy szpital zarabia czy nie. jak ma 100mln długów to pójdą protestować i za pomocą jednego podpisu ich dług znika i dalej mogą robić łasnę że ktokolwiek przyjdzie do nich z problemem zdrowotnym

I myślisz, że prywatny właściciel będzie za darmo leczył?? Jak ktoś ma na tym zarabiać to niech se sam kupi a nie wyciąga łape do ludzi pod chwytliwym hasełkiem typu "pomoc dzieciom"

Gość marianna pe*
Dareios jutro idę ze stówą w zębach do specjalisty a on przyjmuje własnie w dawmym państowym ja zarabiam 15 pl /h on ma 100/10 min

"I myślisz, że prywatny właściciel będzie za darmo leczył?? Jak ktoś ma na tym zarabiać to niech se sam kupi a nie wyciąga łape do ludzi pod chwytliwym hasełkiem typu "pomoc dzieciom" za darmo nikt nie leczy, ani prywaciarz ani państwo. tylko zazwyczaj u prywaciarza to wychodzi taniej. zresztą to nie o to chodzi. wielu ludzi tutaj zarzuca owsiakowi i WOŚP niestworzone przestępstwa więc proszę bardzo, niech przedstawią dowody... albo zamkną mordy. jak ktoś rzuca bardzo poważne oskarżenia nie mając żadnego powaznego dowodu to tylko udowadnia że jest kretynem

Oj głupota nie lata a szkoda:) To co że szpital prywatny no co?Na pewno będzie miał podpisany kontrakt z NFZ-tem bo taka jest procedura jełopie ,tak jak u stomatologa .

Bo ludzie zawsze szukają dziury w całym A co to nas wszystkim za przeproszeniem obchodzi czy Owsiak kupuje nowe auta czy nie kupuje Ważne że kasa trafia do potrzebujących BARDZO dużo zrobił Owsiak dla wielu chorych Dlaczego nikt z rządu czy NFZ nie ogranizuje takich akcji?I dlaczego wobec nich nie ma zarzutów?

A NFZ ten święty przybytek nawet zmusza szpitale prywatne do podpisywania kontraktów no bo ........kasa

Gość ptasiek nastroszony
kurwa w szpitalach dzieciecych lecza normalnie i drogo. w samym CZD mnostwo dzieci jest aktualnie hospitalizowanych pod opieka doskonalych lekarzy a to kosztuje a urzedasy tylko pierdza i pobierajac pensje za pierdzenie w fotele okradaja te dziecuszka i nas wszystkich i jeszcze ujadaja na WOŚP

adalis -nareszcie mądra wypowiedź :)

PTASIEK czy ty byłeś w CZD?????????????? Jeśli tak to policz ile jest tam sprzętu z serduchem i przelicz na kasę np.taki inkubator bez osprzętu 50 tys !!!! LICZ I PRZESTAŃ KŁAPAĆ TĄ MORDA !!!!!!

PRZEPRASZAM PTASIEK Z CAŁEGO SERCA :(za moją wypowiedź nie doczytałam :(

Gość marianna pe*
ja nie mam dzieci ale gdyby moje było chore to pewnie miałoby kolejke na przyszły rok! albo trzeba byłoby dać w łapę ze 20 kawałków tak to wyglada ..do tv wsadzą jakaś mamuśke i robi reklamę a tak naprawde na tym sprzęcie od owsiaka robi sie usługi odpłatnie co wy ludzie myślicie, że tak z ulicy matka zawiezie dzicko i przyjmą? uratuja mu życie a ile umiera i sie nie mówi!

"Dareios jutro idę ze stówą w zębach do specjalisty a on przyjmuje własnie w dawmym państowym ja zarabiam 15 pl /h on ma 100/10 min" no i? trzeba było się uczyć, być specjalistą to tez byś miała 100/10 min (realnie to mniej bo przecież klinika się z czegoś utrzymuje). Nie rozumiem o co pretensje. Przecież przy prywatyzacji nowy własciciel wykupił tą placówkę

Gość marianna pe*
widzisz akurat się uczyłam ale u nas trzeba st. medycynę albo prawo teraz to widzę bo masz znajomości i ustawy pod siebie

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tyle co Owsiak zrobił dla potrzebujących to nikt nigdy nie zrobił i nie zrobi, super ze od 20 lat owsiak potrafi porwac ludzkie serca :)

ty współczuję :( jełop to cie chyba zrobił. Ja nie widzę sensu dokłada się komuś do jakiegoś sprzętu bo i tak trzeba będzie zapłacić za leczenie na tym sprzęcie no chyba, że będę chciał na nfz to mnie postawią w takiej kolejce, że ochujac idzie.

Gość marianna pe*
u nas zbierali na sprzęt do szpitala ludzie dawali, bo będa ich leczyć lekarze stworzyli prywatne gabinety i teraz ludzie bólą i w...i bo doktory na darmowym sprzęcie pracuja i za zabiegi, wizyty słono biorą ..pożyjecie, zobaczycie ja nie mówię, że Owsiak robi przekręty, on chciał dobrze, ale inni to wykorzystują i robia prywatne praktyki

to już jest kwestia polityki i odpłatności zabiegów ale czy żaden z krytykantów nie widzi że z pustego to i salomon nie naleje? ze jeżeli sprzętu brakuje to czy odpłatnie czy nie będzie go brakować? jeżeli Owsiak kupi 1000 sztuk jakiegoś tam urządzenia to będzie 1000 sztuk więcej działających? będą mniejsze kolejki, będzie bliżej miejsca zamieszkania itp.