Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dareios

Odnośnie WOŚP i Owsiaka

Polecane posty

ludzie się zachowują tak jakby nie zdawali sobie sprawy z tego iż na tą "bezpłatną" służbę zdrowia łoża podatki. nie ma nic za darmo, za wszystko się płaci. tylko jak to idzie przez państwo i urzędy to płaci się więcej

Gość Yachu Chrystman
Owsiak ten cham bez magistra tańczy a ciemny lud mu płaci daninę

Gość lokalna żuleria
najwiecej placza a najmniej placa milosnicy rydzyka i zimnego lecha. kazda zlotowka na wosp to wg nich stracony szmal biznesu proboszcza

Gość ptasiek nastroszony
kurwa no co za debile nieroformowalne nie trybia , ze sprzet jest dla dzieci znaczy do leczenia dziecuszkow. dzieki takiemu sprzetowi za darmo jezeli umieli to polscy lekarze zrobic uratowano zycie wielu dzieciom i wyleczono. nie pierdolcie juz. najbardziej ujadaja ci co nie daja nie chcesz spierdalaj nikt cie nie zmusza to sie nie wypierdzaj zawistna patologio . dobra ide zobaczyc znaczy jade na 5 pietro szpitala by swiatelko do nieba luknac. a z okien mam super widok i slysze ten koncert. juz sie ludzie samochodami z calej Polski zjezdzaja.

Rozumiem, że wszyscy ci, którzy mają Owsiaka i WOŚP za jedną wielką machloję, kiedy przyjdzie co do czego, lojalnie i konsekwentnie odmówią reanimacji swojego dziecka sprzętem z czerwonym serduszkiem :) Można pieprzyć sobie co się chce, z jedną tylko różnicą: Za waszą niesamowitą frustracją, typowo polskim narzekaniem i jadem lejącym się z każdego otworu waszego ciała idzie totalne NIC, ZERO, NUL. Za Owsiakiem i WOŚPem idą setki tysięcy sprzętów, apartur, uratowanych, zdiagnozowanych i wyleczonych dzieci i kobiet NIEZALEŻNIE od tego, jak wielkim złodziejem, krętaczem i niegodziwcem dla was jest. Żegnam ozięble frustratów, pozdrawiam serdecznie normalnych. Idę oglądać Światełko do Nieba :) 🖐️

Gość współczuję :(
PSYCHICZNA pięknie i mądrze napisane :)

Gość Mieszkam koło Manufaktury
w Łodzi, od kilkunastu minut słyszę wystrzały sztucznych ogni głośniej niż w Sylwestra! Bardzo to piękne, ale nie lepiej byłoby przekazać te kilkadziesiąt tysięcy złotych dla potrzebujących, niż wypuszczać je w niebo? Marnotrawstwo pod przykrywką szczytnego celu.

Gość owsik to jedna z tych
postaci o których można mówi tylko dobrze. Śmieszna akcyjka z tą wośp bo przy takim zaangażowaniu publicznych instytucji ( z pieniędzy podatnika) to całe gówno uzbierają. Koszty uzyskania przychodu są pewnie większe niż sam przychód. Zamiast angażować np przez MON 1000 żołnierzy, myśliwce f16 i kupe sprzętu to MON mógłby dac tą kase na jakąś organizacje charytatywną a nie przez pośrednika owsika, który raz że nie wychodzi na przeciw potrzebom szpitali to dwa - musi jeszcze po drodze zarobić.

Dareios - domyślam się, ale czy nie uważasz, że lepiej by było, aby sponsorzy tą kwotą wsparli WOŚP? I nie wierzę, że patrząc w niebo ludzie na placu pomyśleli "Rety, musimy wrzucić jeszcze dychę!". Kto miał dać, i tak dał, a moim zdaniem te pieniądze zostały wyrzucone w błoto (a dokładniej w niebo). I jak się ma do tego przysłowiowa złotówka wrzucona do puszki?

Gość psychiczna kafezdzira
Nie oszukujmy się, gdyby sponsorzy przekazali tę kwotę na WOŚP zamiast urządzać pokaz fajerwerków, to przypierdoliłbyś się do tego, że na rynku Manufaktury cały wieczór rozdawali za friko grochówkę - przecież z tylu litrów bulionu można byłoby wytarmosić z 5 stówek do puszki. I nie osłabiaj mnie mówiąc, że tak by nie było 🖐️

owsik to jedna z tych - masz rację, niestety. To nie jest tak, że ktoś robi to bezinteresownie. Nie wierzcie w bajki. A cel nie zawsze uświęca środki.

psychiczna kafezdzira - nie przesadzajmy, jak to mówią ogrodnicy. Po prostu chciałam dać wam trochę do myślenia. Nie chodzi o to, by nie pomagać - ale żeby robić to z głową, aby nasze wysiłki i pieniądze nie były marnowane. Tak, nie popieram WOŚP. Wolę działać w inny sposób.

Gość walić
a po co ratować te niedonoski? Przyszłych rencistów za mało będzie? ch w duuu wam, owsiakowi , klerowi itp

"Dareios - domyślam się, ale czy nie uważasz, że lepiej by było, aby sponsorzy tą kwotą wsparli WOŚP?" Tylko widzisz to jest sprawa marketingowa. Sponsorzy dają kase na imprezę z wielką pompą. A dzięki temu finał WOŚP jest rozpoznawalną imprezą ogólnokrajową. Dzięki temu są takie zbiórki. Gdyby nie sponsorzy i imprezy z wielką pompą to by malo kto dawał

Nie chodzi o to, by nie pomagać - ale żeby robić to z głową, aby nasze wysiłki i pieniądze nie były marnowane. Tak, nie popieram WOŚP. Wolę działać w inny sposób. Rozumiem, że cała 20letnia akcja nie była wart tych setek tysięcy wyleczonych dzieciaków, zakupionych sprzętów i akcji profilaktycznych, które uratowały życie kolejnym dziesiątkom tysięcy dzieci. Bo nie chodzi o to, żeby pomagać. Rozumiem, dziękuję, nie mam więcej pytań, temat uważam za zamknięty. Stawaj okoniem dalej, tylko pamiętaj o tym, co napisałam na początku w pierwszym swoim poście: Ratując życie swojego dziecka nie zapomnij spojrzeć na oznakowanie sprzętu, którym będą je reanimować. W razie ujrzenia drastycznego czerwonego serduszka - odłącz je od respiratora i odmów grzecznie i z pokorą użycia dziecięcego defibrylatora, na który zbierali w 2010 roku. Bez odbioru 🖐️)))

Gość ptasiek nastroszony
wszyscy pomagają w innej formie... baju naju chyba obcinając dzieciom nóżki by nie łaziły głodne i chore. akcja Owsiaka nadała sens i wiarygodność. i jak na 20 lat i tyle kasy to tych "glisd we łbach" niewiele. a każdy zanim by dał 10 zł w pojedynkę to by mu styki w mózgu się spaliły od rozmyślania czy warto

Stara prawda mówi, żeby nie wdawać się w dyskusję z głupcem, bo on sprowadzi cię na swój poziom i pokona doświadczeniem. Jeżeli nie rozumiecie merytorycznych argumentów, dam przykład wzięty z życia, ze zbiórek w ubiegłych latach - moi tzw. "znajomi" chwalą się, że za pieniądze "zarobione" w czasie zbierania datków kupują np. nowe buty czy kosmetyki. Grubsze banknoty wyciąga się zwykłą pęsetą. Widziałam na własne oczy - ale nikt mi w to nie uwierzy, bo przecież nasza złota młodzież się angażuje z dobrego serca! Smutne, ale prawdziwe. A wam życzę mądrych wyborów. Dobranoc.

"Widziałam na własne oczy - ale nikt mi w to nie uwierzy, bo przecież nasza złota młodzież się angażuje z dobrego serca!" I CO Z TEGO? nawet jeśli kilka tysięcy idzie do złodziei, to kilkadziesiąt milionów do potrzebujących

Gość mikikun
owsisk 8% ma z tego co zbierze i co wsadzi na do banku na procenty to jego

Owsiak i jego ekipa co rok zbierają kilkadziesiąt milionów, aby kupić sprzęt, który ratuje zdrowie i życie. Pytanie do osób, dla których Owsiak to dno: ile pieniędzy Wy wydaliście w zeszłym roku, aby uratować życie komuś, kogo nie znacie? Ile czasu poświęciliście (z 365 dni) na pomoc dla potrzebujących, ile udało się Wam uzbierać pieniędzy na sprzęt medyczny? Co Ty zrobiłeś/aś dla potrzebujących? I nie pytam o WOŚP, jest przecież tyle innych organizacji. Przecież, jeżeli nie wierzycie w uczciwość innych, to sami możecie założyć fundację. On temu poświęcił życie, co poświęciliście Wy?

Owsiak i jego ekipa co rok zbierają kilkadziesiąt milionów, aby kupić sprzęt, który ratuje zdrowie i życie. Pytanie do osób, dla których Owsiak to dno: ile pieniędzy Wy wydaliście w zeszłym roku, aby uratować życie komuś, kogo nie znacie? Ile czasu poświęciliście (z 365 dni) na pomoc dla potrzebujących, ile udało się Wam uzbierać pieniędzy na sprzęt medyczny? Co Ty zrobiłeś/aś dla potrzebujących? I nie pytam o WOŚP, jest przecież tyle innych organizacji. Przecież, jeżeli nie wierzycie w uczciwość innych, to sami możecie założyć fundację. On temu poświęcił życie, co poświęciliście Wy?

Gość w prywatnym to zabiegają o
pacjenta! :-D :-D :-D cytat roku! w prywatnym np. operacja - i won do domu, bo następni czekają z kasą. Tak się składa, że pracowałam i w państwowym i w prywatnym, więc wiem, o czym mówię.

"w prywatnym np. operacja - i won do domu, bo następni czekają z kasą." Tylko że jak się zła fama rozejdzie to szpital straci markę i tych "następnych czekających z kasą" będzie coraz mniej. Oczywiście że im krócej trzyma się pacjenta tym lepiej dla szpitala. Ale tak samo jest z każdą prywatną działalnością. Tak samo w restauracji najlepiej dla właściciela jest dać klientowi do jedzenia jak najmniej, jednak jeżeli ktoś przyjdzie i dostanie szczątkową porcję to po prostu drugi raz tam nie przyjdzie i zniechęci znajomych. Jednak to co ludzi powstrzymuje przed lekceważeniem klienta to chęć aby on jeszcze tam wrócił i innym polecił. Ja leczę się prywatnie, prywatnie robiłem też operację i między państwowymi szpitalami a prywatnymi widzę kolosalną różnicę. W prywatnym przynajmniej nie kazali mi samodzielnie zmieniać opatrunku ani nie warczeli na mnie że własnego termometru nie zabrałem.

Gość gość
To, że Owsiakom lepi się do rąk to nic takiego bo przykład idzie z góry - z rządu i sejmu.