Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blagam zaraz ocipieje :(

Pomocy! bol zeba!

Polecane posty

Wyzyna mi sie ósemka. Boli jak cholera :(:(:( w tej chwili nie mam tabletek ani nic :(:(:( Zaraz oszaleje z bolu :(:(:( placze i placze ale to przeciez nic nie daje :(:(:(

Gość Stomatoloszka z Honolulu
Natychmiast powinnaś zażyć ketonal, jeśli nie posiadasz to jedź na pogotowie.

Gość lokalna żuleria
kontynuuj

Gość jjjjjjjj
pol szkalnki wody cieplej i 10 kropel wody utlenionej plucz tym buzie ale nie polykaj ... mi na moj zeba pomaga nie wiem jak na rosnacego moze pomoze tez

Gość arkadia zlote tarasu w uk
albo na stacje po ibuprom nie przestanie bolec zapomnij

nie mam ketonalu, nie ma mowy o pogotowiu bo nie mam dojazdu, mieszkam na wiosce, brak prawka, a rodzice nie zostawili mi nic kasy na taryfe :(

mam tylko spirytus salicylowy, brak wody utlenionej

Gość jjjjjjjj
moze kostlke lodu wsadz sobie obok dziasla

nie mam przeciwbolowych, mam tylko pierdolone witaminki c

Gość matronee
woda z sola plucz albo gozdzika rozgryz tym zebem,ogolnie jesli wdal sie stan zapalny nawet tabletki nie pomoga.

probowalam z lodem nic a nic nie dalo

zaraz sprobuje z ta sola

Gość juhygtfr
a szalwia?niby to na zapalenia,ale nie zaszkodzi...

ALKOHOLOWA PŁUKANKA Jeśli ból w zębie dopadł Cię przy niedzielnym obiadku i, masz ci los, nijak nie możesz wybrać się do dentysty, najwyraźniej zostałeś zmuszeny do sięgnięcia po kieliszeczek czystej, dobrze schłodzonej wódeczki. Alkohol ma silne działanie znieczulające, jak również dezynfekujące. Jeśli dodatkowo wódka będzie zimna, przyniesie natychmiastową ulgę. Wypijamy mały kieliszek i płuczemy nim jamę ustną. (Od 18 lat.) 3 JODYNA - do sprawdzenia Uśmierzymy ból poprzez miejscowe zastosowanie wacika nasączonego jodyną. Jodyna, podobnie jak prezentowane powyżej środki, ma działanie przeciwbólowe i dezynfekujące. 4 BABCINA METODA Ten domowy sposób na ból zęba jest stary jak świat i być może trochę zadziwiająca. Potrzebujemy przekrojonego ząbka czosnku lub wacika nasączonego wódką. Teraz - uwaga! - wkładamy go do przeciwległego ucha. Czyli, że jeśli boli nas ząb z prawej strony jamy ustnej, to wkładamy wacik (lub czosnek) do lewego ucha. Trudno nam wyjaśnić, w jaki sposób ból zostaje "wyciągnięty" z zęba, ale grunt, że nie boli. 5 ASPIRYNA NA BÓL ZĘBA Niektóre domowe sposoby na ból zęba, mówią o nacieraniu bolącego miejsca ukruszoną aspiryną, inne radzą wkładać kawałek tabletki do dziurki w zębie. Podobno pomaga uśmierzyć ból. Radzimy jednak nie przesadzać z tą metodą, aby nadmiar aspiryny nie poniszczył nam zębów. (Z drugiej strony, jeśli boimy się dentystów, nie powinno nas martwić, że pozbywamy się kłopotu.) 6 MASAŻ SZCZOTECZKĄ DO ZĘBÓW Czasami ból ustępuje, jeśli ząb mocno rozmasujemy szczoteczką do zębów. Masaż będzie bardziej efektywny, jeśli na szczoteczkę nałożymy pastę fluorową - ma ona działanie znieczulające (i czyszczące).

Ludzie 21 wiek żeby nie mieć środków przeciwbólowych. Masz jakieś koleżanki lub znajomego sąsiada, sąsiadkę ? Zapyta, przeproś że o tej godzinie. Zadne gozdziki czy woda utleniona ci nie pomoże a do rana to się osrasz z bólu.

wez gazete zwin w rulon (jedna kartke) postaw na talerzu i zapal od gory , niech cala sie spali i ten osad ktory zostanie na dnie talerza zbierz wacikiem a potem dotknij miejsca w ktorym boli cie zab , bankowo pomoze a gazete najleiej taka w stylu gazeta wyborcza , czarna biała ze zwyklego papiero

mam wodke, ale ciepla, bo w szafie lezy, tez zaraz sprobuje mieszkam na wiosce, mam tylko jednych sasiadow i to dziwakow :(

Gość matronee
wez wacik i nasacz ta wodka,zagryz zebem,zadnych popiolow z gazet !ludzie opanujcie sie!jesli doszlo do zapalenia miazgi nic nie pomoze,wiem bo jestem stomatologiem

Gość jak mieszkasz na wsi
to na pewno na oknie masz tzw drzewko szczęścia taką roślinkę ona pomaga bardzo w bólach wewnatrzpaszczowych

Wódki to się możesz napić a nie na wacikach do zęba przykładać. Jak wypijesz 05.L to pomoże na 100% A z ciebie taki stomatolog jak z koziej dupy trąba.

wlasnie mam wodke w ustach. szczypie mnie cala buzia, ale bol zelzal

niestey, wodki mam resztke, nie ma tam tyle, by sie nawalic

Gość matronee
i co mimisiowy?pomogla wodka w buzi?pomogla,nie wypowiadaj sie w tematach o ktorych nie masz pojecia tepy choyu

Gość matronee
a nakurwia bo pewnie wdalo sie zapalenie miazgi,w takim przypadku kazda z ww metod pomoze na chwile,nie obedzie sie bez antybiotyku i dentysty,autorko nie sluchaj ich bo sobie biedy narobisz a rano natychmiast do stomatologa

pojde do dentysty, pojde. nie mam zamiaru tego przezywac caly czas. chce tylko tej nocy zasnac :(

Gość włoszzzkaa
jedz na pogotowie,zwykle,choc wypisza ketonal a moze u Ciebie jest pogotowie stomatologiczne,skad jestes?