Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata.P.

Juvit C dziecku?

Polecane posty

Gość Małgorzata.P.

Zawsze kupowałam swojemu dziecku CEBION ale ostatnio postanowiłam kupić tańszy JuvitC i nie rozumiem jednej rzeczy: Dlaczego na buteleczce Cebionu jest napisane że należy go wyrzucić 3tyg po otwarciu buteleczki a na buteleczce Juvit C takiej informacji nie ma ,przeciez to i to to dziecięca wit.C Trzymam w ręku JuvitC otworzony 5miesięcy temu z data ważności do 2014roku i zastanawiam sie czy już dawno nie powinien w kuble leżeć ,a ja do apteki po nowy bo dziecku trzeba wit.c podać? Ktoś mi pomoże?

i juvit i cebion to dokładnie to samo tylko różnych firm a wyrzucić trzeba po 3 tygodniach jak trzymasz butelke na słońcu bo promienie słoneczne są szkodliwe dla vit c ale jeśli trzymasz w pudełeczku w jakiejś szafce to nie ma problemu a i jeszcze jedno piszą tak po to by mamusie częściej kupowały bo to kasa jest :/ a to tylko vit c i dobrze przechowywanej nic się nie stanie

producent,zobacz skład i jak wyglada gwint,niektóre mają dobre zakraplacze itd...no wiadomo,ja zawsze uzywam JuvitC. Ja długo nie trzymam leków otwartych,syropy wywalam szybko,krople miałam akurat 2 buteleczki JuvitC i jeden mam do 5.2012 i drugi 2013 i ten majowy wywaliłam ;)

Gość Małgorzata.P.
Rozumiem co piszecie ale dlaczego na BUTELCE Juvit C NIE MA INFO ze trzeba wywalić po 3tyg od otwarcia? Czy należy przyjąć ze nie trzeba?

dokładnie tak napisałam ci że cebionie piszą bo chcą by jak najszybciej kupować następne naucz się że gdy nie wiadomo o co chodzi zawsze chodzi o pieniądze!!!! jeśli trzymasz w miejscu niedostępnym dla promieni słonecznych to możesz trzymać do końca terminu ważności nawet otwarte!!! jak moja córa się urodziła to mi lekarz wprost powiedział że mam się nie przejmować tym co tam piszą bo witaminy dobrze przechowywane mają długi termin przydatności a ponieważ córa musiała przyjmować kupe witamin jako wcześniak to bym na nich zbankrutowała bo cebion to był najtańszy z tego wszystkiego :D:D:D

tak samo jak mleko modyfikowane. piszą ze należy podać w ciągu godziny od wymieszania, a kiedy dziecko leżalo w szpitalu, dostawałam dla dziecka mleko rano na cały dzień. każdy chce zarobić

Gość Małgorzata.P.
No to dziękuje wam za podzielenie sie swoja wiedzą i doświadczeniem. Z mlekiem akurat ja miałam taka samą sytuacje jak z witaminami powyżej. Lekarka powiedziała ze pracujac długie lata na oddziale dziecięcym podawały dzieciom mieszanki mleczne jeszcze kilkadziesiąt godzin po zmieszaniu z wodą i żadnemu dziecku nigdy nic się nie stało-więc ja też tak robiłam i faktycznie nic się nie stało)) Dziękuje raz jeszcze!

Gość gość
Różnica między Cebionem a Juvitem polega na substancji konserwującej. (Informacja zawarta w ulotce.) W przypadku Cebionu jest to naturalna, nieszkodliwa dla organizmu gliceryna (glicerol), natomiast Juvit stosuje tańszy wersenian disodowy, bardziej szkodliwy konserwant. Dlatego też Cebion ma krótszą datę ważności i jest droższy, ale zdrowszy. Nie wiem jak w przypadku dziecka, ja podaję Cebion moim świnkom morskim, a że są to małe zwierzątka to długotrwałe stosowanie wersenianu disodowego w postaci Juvitu nie jest najlepsze dla ich organizmu. Z resztą jak każdego konserwantu.

Gość gość
Ceniony to kwas i glicerol a juvitc ma dodatkowo dowodu edetynian

Gość TolaWis
Ja jestem jak najbardziej za i sama oprócz Juvit C dla swojej córci podaję również Juvit Baby D3, które moim zdaniem są jedną z lepszych opcji właśnie na ten okres jesienno-zimowy kiedy wirusów i bakterii wokół naszych dzieciaków jest pełni. Polecam przed wyborem zajrzeć również na ich stronę https://straznicytwojegoskarbu.pl/ gdzie zostały przedstawione i do tego znajdziecie sporo pomysłów na różne gry i zabawy :)

Gość Mama

Juvit C posiada disodu edetynian, substancje konserwują dlatego nie ma informacji,ze po 3 tyg trzeba go wyrzucić. Dodatkowo ta substansja jest szkodliwa dla organizmu przy dluzszym stosowaniu. Smutne jest to,że ludzie nieświadomi radzą źle. Czytamy ulotki, to nie jest takie trudne...