Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata DEEE

Warto zwiazac się z Turkiem?

Polecane posty

Gość Agata DEEE

Poznaliśmy się w Niemczech, u (jak się okazało) wspólnych znajomych, w środowisku zagranicznych studentów w Berlinie (taka istna wieża Babel). On był tam u znajomego, no i jak niedawno się dowiedziałam zerwał właśnie z Niemką, nie chcę go zbytnio o to indagować, ale chyba go zdradziła. Studiuje mechanikę. Wiem tylko, że jest muzułmaninem, ale jak byliśmy w Berlinie to i na piwo z nami wyskoczył, tak więc nie wiem dokładnie co o tym myśleć. Dlatego przyznam się, że nie mam zielonego pojęcia czy jest na serio, czy może jest z innego odłamu bo jak na razie nie poruszaliśmy tego tematu. Kontaktujemy się na skypie, dzwonimy do siebie, piszemy maile, on przysłał mi już kilka paczek z prezentami, tkaniny, biżuteria sprytnie ukryta żeby na poczcie nie rozkradli Jest bardzo romantyczny i potrafi godzinami opowiadać mi gdzie był, co widział, opowiada mi o swojej rodzinie i czuję się bardzo przez niego szanowana. Ta znajomość zmierza do wiadomego punktu. Nie wiem, trochę się boje :(

Gość Magdalenak1986
zależy jakiego ma bąbla w gaciach

Gość urabia sobie material
jak cie omota, to masz przekichane. Uciekaj jak najdalej od takiego typa, bo to nic dobrego.

jeśli to potomek Kara Mustafy, któremu to Jasiek III Sobieski sprał dupsko pod Wiedniem, to w czarnych kolorach to widzę.

Gość wulgarny Dariusz
najlepiej związać się z nim konopnym sznurem, nie przerwie nawet jak będzie wierzgał 🖐️

Gość lepiej trzymaj sie od niego
z daleka. Nawet niemiecki turek uważa kobietę za coś gorszego. To inna kultura.

sory nie ma Polaków? Musisz sie na kebaba ślinić?:O

Gość Agata DEEE
Niestety nie ma.

jakby byl ateista to bym Ci doradzila, zebys dala wam duuuzo czasu na poznanie sie, zakumplowanie najpierw itp i ocenila go nie poprzez stereotypy. Jesli uwaza sie ''muzulmaninem'' a idzie sobie na piwko to taki z niego muzulmanin jak z wiekszosci, nie potrafiacy dobrze zinterpretowac zawartosci Koranu. Tacy najczesciej wlasnie maja schizy odnosnie kobiet, ze sa worami do wynoszenia im potomstwa i moga byc poniewierane itd. Teraz bedzie Cie szanowal bo zapewne jak 95% tutejszych sie nasluchal o tym jakie polki sa latwe i kurevki i ze leca wlasnie na takie bajery. Oni najpierw graja romantyczna gierke z Toba, wielki szacunek i nie wiadomo co jeszcze a jak juz bedziecie razem, jak mu dziecko urodzisz czy bedziecie po slubie - dopiero poznasz jego prawdziwa twarz. Wtedy sie zaczna rozkazy, nakazy, bedziesz siedziala z gromadka dzieci w domu podczas gdy on bedzie calymi dniami i nocami przesiadywal na Ayranku z kumplami w knajpie. Kiedys byla moda na kluby Fitness, teraz sa kasyna. Badz ostrozna i swiadoma tego, ze to co teraz robi moze byc jedna wielka gra i manipulacja. PS. Tez jestem z Berlina ;)

Gość Agata DEEE
Mychol chodziłaś z Turkiem? Ja się z nim nawet nie całowałam, jeszcze nikt nie wysyłał mi takich prezentów. Może chce teraz kogoś innego, skoro nie udało mu się z Niemką.

nie, nigdy nie byłam w związku z żadnym muzułmaninem, obojętnie jakiej narodowości. Natomiast znam ich naprawdę multum i niestety ale stereotypy o nich się potwierdzają, a wyjątki to zdecydowana mniejszość (wyjątek potwierdza regułę) ja znam może trzech normalnych, w tym dwóch jest ateistami a trzeci ma po prostu ''posłuszną'' żonę ;) Jeden jest właśnie w związku z Niemką, z tym, że on od zawsze nie miał zbyt dobrych kontaktów z ortodoksyjnym ojcem i po prostu w jakimś wieku odciął się od rodziny a jak się dowiedzieli, że ma dziewczynę, która nie jest tego samego pochodzenia i wyznania to po prostu się go wyrzekli i przeklęli. Jeśli ten Twój jest zżyty z rodziną to Wasz związek nie przejdzie, przynajmniej nic poważnego z tego nie wyjdzie - o ile on w ogóle ma w planach coś poza bajer i zdobycie Twojego tyłka na jedną noc - w co wątpię. Jeśli o prezenty chodzi, słodkie słówka, komplementy i wznoszenie ponad wszystko inne na świecie - to jak już pisałam - standardowa zagrywka każdego z nich. Zwykły, tandetny bajer. Uwierz mi, większość kobiet innej narodowości na pare prezentów i kilka czułych słówek nie poleci, zwłaszcza na turka - natomiast Polki można bardzo łatwo zbajerować takim zachowaniem - oni o tym doskonale wiedzą i to wykorzystują. Sami nie raz mi mówili, że moje ''koleżanki'' - rodaczki przynoszą wstyd wszystkim kobietom tego samego pochodzenia bo są łatwe i się nie szanują. Dla nich kobieta, która się prześpi z facetem bez ślubu to szmata.

Gość Agata DEEE
Nie rozumiem :o Przecież on z tą dziewczyną z Niemiec nie miał ślubu... Mógł ją rzucić z tego powodu? Znam kilka takich par, ale to same Niemki, właśnie szukam jakiejś rodaczki. Znasz takie, jeśli tak, to jak to wygląda.

muzułmanin do końca życia pozostaje muzułmaninem, tylko śmierć, zwalnia go z tego obowiązku. Dodatkowo, jeśli zamorduje niewiernego zostanie mu to policzone w niebie i dostanie 78 albo więcej dziewic. A jeśli wpadnie taki muzułmanin powiedzieć cos żle na innego muzułmanona, moze go spotkac to co spotkało Rushdie Salman autora Szatańskich wersetów, wyrok smierci, który może wykonać każdy muzułmanin. Mam tą książkę ale nie ma napisane, przezz kogo i gdzie wydania ze względówe bezpieczeństwa.

Warto z reguły nic nie mają chociaż twierdzą że to ich :) nie będzie problemu z podziałem majątku , już bierz go .

Chodzi mi o jego rodzinę. Mogą być przeciwni tym bardziej jeśli przyprowadzi SŁOWIANKĘ do domu. A jeśli szanuje swoją rodzinę to Cie rzuci jeśli mu będą kazali. Ten o którym ja pisałam to ateista, ojciec go sporo prał zawsze i zaczął żyć w sumie dopiero kiedy wyjechał do innego miasta studiować. Tak powoli odcinał kontakty a jak się wydało, że ma dziewczynę Niemkę to dostawała anonimowe pogróżki, on tak samo, nawet była sprawa zgłaszana na policję koniec końców rodzina się go wyrzekła a jemu to było na rękę. Na dzień dzisiejszy jest z tą Niemką po ślubie i mają dziecko - i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć, bo jest naprawdę w porządku człowiek z niego. Słyszałaś o morderstwie w Stolzenau? Ojciec oddał sześć strzałów w głowę i w szyję swojej TRZYNASTOLETNIEJ córki, bo uciekła z domu do domu opieki i nie chciała wrócić do domu (twierdziła, że ojciec ją bił) miała chłopaka Niemca. Odyebał ją na ulicy, w biały dzień na oczach jej matki. W imie honoru...... :o Znam kilka Polek które były czy są w związkach z muzułmanami. Z jedną mam bliższy kontakt. Na początku oczywiście wielka sielanka, adoracja, czuła się jak księżniczka. Teraz, od kiedy mieszkają razem dostaje regularnie wpierrdol. Za to, że się pomalowała, za to, że na internecie siedziała (wkręcił sobie, że ona na internet wchodzi po to by poznać na seks jakichś kolesi), za to że nie posprzatała, albo za to, że jej mama ją odwiedziła czy kolezanka bo wg niego chcą jej wyprać mózg i zniszczyć ich związek. Dziewczyna kiedyś była uśmiechnięta dzisiaj jest wrakiem człowieka. Ale nie zostawi bo go ''kocha'' i boi się, że będzie ją prześladował..... super.

Gość Agata DEEE
Nie słyszałam. Wiem, że jednak czasami się zdarzają takie sytuację, ale to dotyczy Turczynek. Turczynki mają zakaz jakiś, Turcy nie. Kiedyś mi to tłumaczyli. Raczej nic mi nie grozi, ale w sumie z tej samotności to już ciężko mi wytrzymać. Polacy jakoś tutaj albo zajęci, albo tylko praca ich interesuję. Nie integrują się, nie mają inicjatywy.

Nieee, to dotyczy ICH kobiet. Jeśli się zwiążą to po jakimś czasie pokazują prawdziwe oblicze. Jeśli mają już żonę no to w ogóle się rozkręcają na zakazy i nakazy. A wymówka, że to się tyczy tylko turczynek to kolejny bajer ;) Poza tym jest TYYYLE facetów, w Berlinie jest istne Multi Kulti więc czemu akurat muzułmanin? Ja nienawidzę brudasów właśnie za chore poglądy (wyłączam wyjątki) i za nachalne zaczepki, podrywanie itp. zachowują się jak bydło, kompletny brak kultury. Ja znam pełno Polaków i Rosjan, Niemców też sporo. Nie trzeba tylko się rozglądać na gorszych półkach ;)

czy warto wiązać, się z muzułmaninem, pytanie jest dziwne i zarazem świadczy o niznajomości realiów. Kobieta muzułmańska, wychowywana jest od kołyski w poczuciu mniejszej wartości, i tym, że jest głupsza od mężczyzny. Dla kobiet muzułmańskich, jest to normalne i przyjmują to jako zwyczajna sprawa, jak jej mąż dowali w ryło, bo jest głupsza. Może dla kobiet w naszej strefie istnieje cos takiego w rodzinach ortdoksyjnie katolickich, czy jakichs jehowitów.

Gość Agata DEEE
Ja pierwsza nigdy nie zaproponuje spotkania. Po prostu zbyt boję się porażki, ale tez nie chce wiecznie być sama. Porozmawiam z nim na temat religii, może ją zmieni. Jak mnie bajeruje :o Te prezenty może mu oddam, nie wiem. A twoja koleżanka, jest tak zakochana, że pozwala się bić. A te inne dziewczyny, też tak mają?

religii nie zmieni, bo to by znaczyło, że wydał na siebie wyrok śmierci, takie są realia.

no generalnie musze przyznac ze sie odcinam od takich osob wiec nie utrzymuje kontaktu z takimi dziewczynami, nie mam szczerze ochoty na wysluchiwanie ich lamentow jak to im zle skoro widzialy galy co braly. Tak wiec nie wiem co dokladnie sie dzieje w jednym czy drugim zwiazku, sama z siebie w ogole sie nie mieszam i nie wnikam ale dopoki byly kontakty to wiem ze nie bylo im wesolo. Z ta Niemka bardzo czesto sie widuje, pilnuje im malucha od czasu do czasu jak chca gdzies wyskoczyc, czesto wpadam do nich lub oni do mnie i to jest jedyna para ktora znam na tyle i bardzo lubie i moge o nich z reka na sercu powiedziec, ze sie naprawde kochaja i szanuja - tylko jak pisalam to troche inna bajka bo on sie odcial od rodziny, kultury i religii jeszcze zanim sie poznali, a dziecko jest uczone tradycji i religii matki jak i pogladow ojca i starsze ma samo zdecydowac ''kim'' bedzie w kazdym tego slowa znaczeniu. Slub maja tylko cywilny.

Gość Agata DEEE
Rozumiem. Jednak lepiej poczekać na miłość, niż brać pierwszego z brzegu.

Gość Agata DEEE
jestem kurewką :p :p palucha w dupie mam :D

Gość *****Mychol
i ja też :p ale mnie ten znajomy turek rucha paluchem :D

Gość Agata DEEE
lubisz paluchem! :D :D

Gość *****Mychol
paluch und parówka :D :D Das is guten morgen :p

Gość chilliredka
Autorko jesli interesuje Cie sensowna odpowiedz a nie na forum bo juz wiele razy zostalam za to obrazona, wyzywana itd. to zapraszam na priv. Jestem w zwiazku malzenskim z turkiem od 5 lat a 7 ogolem. s.crable@hotmail.com

Gość turecki paluch
ach tu jestescie :D :D