Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4g44gg4

Powtornie zamrozenie miesa - konsekwencje ?

Polecane posty

Gość 4g44gg4

Witam Serdecznie, W mysl zasady: mrozimy tylko surowe mięso i warzywa - gotowane i zamrożone będą mało wartościowe. Rozmrożonego produktu nie wolno zamrażać powtórnie. Jakie sa konsekwencje zjedzenia ponownie zamrozonego miesa (np kury - rosol).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 4g44gg4
moze ktos wie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SAKREBLEEEEEEEEE
no mozesz sie zatruc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wnuczka swoich Dziadkow
ale ugotowane chyba mozna, tzn jesli zamrozilas np surowe mieso mielone, rozmrozilas, zrobilas kotlety, usmazylas i ponownie zamrozisz to chyba nic sie nie stanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze żyjesz
namnożone bakterie - w mięsie po jego rozmrożeniu zaczynają w tempie błyskawicznym mnożyc się groźne bakterie, dlatego nie można go powtórnie zamrażać, bo po kolejnym rozmrożeniu masz tych bakterii jeszcze więcej i możesz się zatruć - możęsz ale nie musisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 4g44gg4
dziekuje za odpowiedzi jestescie kochane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×