Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

Doti:) to prawidłowo. Np: jeżeli kobieta waży początkowo 55 kg to powinna przytyć ok 11 kg

no oby fajnie by bylo jakbym ten macierzynski dostala zawsze to ponad tysiac miesiecznie przez 5 miesiecy a potem by mi sie jeszcze nalezala kuroniowka :)

malentka zus to jest nieporozumienie całe nasze życie ciągnął od nas pieniądze które musisz płacić a jak Ty potrzebujesz to schody do nieba!!! szlag mnie na nich trafia. a później państwo się dziwi że jest niż, jak tu zachodzić w ciąże skoro strach przed utratą pracy co za tym idzie pogorszenie warunków finansowych! nie mogę

no dokladnie, co do zusu to mozna by wywody pisan na kilka stron a jak beda chcieli to i tak Cie udupia;/

a ja dziewczyny przed ciążą ubezpieczyłam się w krusie i tam jest za urodzenie dziecka prawie 3000 zł

Gość Jo-------anna
To ja powinnam niecałe 10 kg przytyć, nie wiem czy to jest osiągalne ;)

Gość Jo-------anna
ja w INg ubezpieczona a Rafal w PZU to dodatkowy 1000 na glowe, plus becikowe i prawie bedzie wyprawka ;)

Gość Danuti
Hej dziewczyny. Czytam wasze posty i powiem wam szczerze że mam problem z tym, gdyż jestem zatrudniona od 10.01 stycznia tego roku a byłam już w ciąży. Praca przed kompem i w aucie. Lekarz twierdzi że powinnam iść na l4, ale czy to nie za wcześnie? Nie będzie z tym problemów w zusie z chorobowym i macierzyńskim? Co na ten temat sądzicie?

Jo-------anna a cze nie osiągalne? a co do becikowego to coś się zmieniło

Gość Jo-------anna
ja poszłam na zwolnienie w 9 tc. Wcześnie, nie wcześnie. Zle się czujesz, nie dasz rady pracowac i koniec. Nie myśl jak to wygląda tylko o zdrowiu dziecka, bo za prace i tak Ci nikt medalu nie da :)

Gość Jo-------anna
Kajka, ja juz 3 kg mam na plusie. Wiem, ze zle, ale pozno jem ostatni posilek - czasem nawet o 24. Przed ciaza duzo sie ruszalam,mialam prace aktywna, trenowalam taniec towarzyski, teraz odszedl mi ten ruch. Przytyje na pewno sporo wiecej, mysle ze z 17.

ja jak bym pracowała normalnie to tez bym nie patrzała na nic tylko szła od razu na L4 jeśli jest taka potrzeba

Danuti na pewno nie będzie ale zapytaj lekarza czy to jest konieczne, jeśli nie to lepiej na początku jeszcze troszkę popracować samopoczucie lepsze

Gość Jo-------anna
Poza tym przed ciążą raczej nie jadałam o stałych porach, czasem wieczorem mi sie przypomniało,że nic tego dnia nie zjadłam..

Jo-------anna nie koniecznie, jak juz musisz jest wieczorami to jedz coś lekkiego np. jakiś jogurt, owoc lub płatki kukurydziane, broń boże jakieś słodycze albo chleb

Danuti, ja jestem w identycznej sytuacji, pracuję od 17.01 i jeżeli teraz lekarz mi będzie chciał l4 dac to pójdę na zwolnienie i będę odpoczywała.

Dzewczyny a orientujecie sie jak to jest z zasilkiem dla bezrobotnych (kuroniowka)? Mam przepracowany wymagany okres, zeby miec prawo do tego zasilku. Jesli skonczyla mi sie umowa w trakcie zwolnienia lekarskiego, to czy po porodzie bedzie mi przyslugiwac kuroniowka?

Co do jedzenia to lekarz mi powiedzial, zeby sie za duzo nie przejmowac po czym przytyje a po czym nie, bo teraz organizm potrzebuje wiecej kalorii :) Ciekawa jestem, czy cos juz przytylam :) Doti slodki masz ten brzuszek :)

Dziewczyny poszlam na 1.5h zrobic obiad a Wy 3 str. naskrobalyscie?:p widze ze macie super brzuszki :D ja Wam zaraz moj pokaze chociaz za duzo to nie widac :p alcia28 ja tez jestem w krusie i sie dowiadywalam ze te 3 tys. to jest jednorazowa wyplata tak jak w zus maciezynski tylko ze tu wyplacaja jednorazowo a w zusie co miesiac pare zl.

ja przed ciążą ciągle się odchudzałam bo mam tendencję do tycia i teraz jak jestem w ciąży to mam taki apetyt że masakra więc waga mi szybko leci mi do góry

Gość Jo-------anna
A jak to jest w konkubinatach? Jestem samotną matką i mogę się ubiegać o świadczenia czy nie?