Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

Termin lipiec - wrzesień 2012, jest ktoś?

Polecane posty

http://www.google.com/search?q=tapeta+w+szro-+biale+pasy&hl=pl&client=safari&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&ei=O7i8T6KWBYbh4QSsnpE7&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CEoQ_AUoAQ&biw=1024&bih=690 http://www.google.com/search?q=dekoral+fashion+intuicja&hl=pl&client=safari&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&ei=eri8T4rjONHS4QTBluR1&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CD4Q_AUoAQ&biw=1024&bih=690&sei=fri8T9e9Kur_4QSv-txc Trzy sciany sa w tym szarym kolorze a jedna w tej tapecie. Musialam to rozlozyc na czesci pierwsze, bo za cholere nie moge tych zdjec wrzucic:( Aha i taka mamy juz komode http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70121763/ No niestety musicie sobie to jakos wyobrazic bo nie da rady inaczej:(

cześć dzeiwczyny, jestem wrześniową mamą z 2010 roku z Torunia, mam po synku sporo ubranek do sprzedania, jeśli któraś z was byłaby zainteresowana to zapraszam. ps. moim prowadzącym był C. Kipigroch, a jakbyście miały jakieś pytania apropop toruńskiej porodówki na Bielanach to służę pomocą. Pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko.

Gość asia05.09.12
Dziewczyny tak się zastanawiam... może któraś poradzi jak to widzi. Termin mam na 5 września i nie wiem ile na początek czego się przyda... tzn np body. W jakim rozmiarze ile sztuk. i np ile krótki rękawek a ile długi? Krótki rozm 56 np ile sztuk a ile z długim. Czy lepiej z długim już większy rozmiar. Na jesień żeby było i zimę... hmm ?? :)

Bodow ja mam na razie 14 - 5 na ramiaczka, 5 na krotki i 4 na dlugi, ale sama nie wiem. :) Wlasnie zabralam sie za rysowanie projektu obrazka na scianie - tzn na razie rysuje ten projekt na kartce, ocenicie pozniej?:)

Witam dziewczynki dawno sie nie odzywalam przepraszam was za to ale jakos tak wyszlo hihi:) u mnie tez upaly puchnie mi twazr nogi i wogole chodze jakas do dupy za przeproszeniem:( w nocy zle spie bo mi goraco mimo ze okna po otwierane:( ale daje rade jakos...niunia strasznie sie rusza nawet jak stoje w kolejce w sklepie hihi to dostane kopniaka:) i sama do siebie sie usmiecham...ja samopoczucia??:) dajcie pomysl na obiadek jakis

Ja robie zwykle pieczone ziemniaki z kefirem i jajko, bo sie wczuwam w rysowanie i ciezko sie oderwac :)

Kurka ja juz po obiedzie ale takie ziemniaczki, kefirek i jajo... Chyba wiem co jutro sobie zronie:D A propo smazonego. Dajecie rade czy Was pozniej zgaga pali? Ja przez ostatnie kilka dni to dzien w dzien calymi popoludniami mialam i to taka ze nic nie pomagalo:( Wykluczylam rzeczy ktore mi nie sluza i jadlam gotowane ale ile mozna, takie to jakies mdle...

Asia ja na szczęscie jeszcze nie mam skurczy ;) Zussanka ja miałam zgagę na początku ciąży teraz odpukać nie mam ale jem mało smażonego :)

A ja odwrotnie. Na poczatku nic, a teraz to chyba za jakies grzechy prawie caly czas. W pewnym momencie zaczelo mnie to martwic bo zauwazylam ze tak jakos odruchowo przestalam jesc, a przeciez maly potrzebuje zastrzyku energi i teraz mega uwazam co i w jakich ilosciach

Ja na szczescie nigdy w zyciu nie imialam i w ciazy tez nie - odpukac, wiec poki co nawet nie wiem jakie to uczucie :)

Ale za to mam w ciazy inne przeboje - np AZS, co w zyciu wczesniej nie mialam :P

Czyli dla kazdego cos innego;) Kazda ma jakies dolegliwosci ale tak sobie mysle ze warto przecierpiec bo nagroda jest bezcenna:D

Dziewczyny jak chcecie cos lekkiego na lato, zeby skora oddychala i Wam bylo chlodniej to polecam sukienki z F&F ( tesco) koszt niewielki a komfort ze.... Ja kupilam dwie - dluga, taka do polowy lydki http://www.ffmoda.com/pl/products/dla-niej/sukienki/lm21755560/ I krotka, przed kolano http://www.ffmoda.com/pl/products/dla-niej/sukienki/lq21551499/ Polecam naprawde super sie nosza na te upaly:)

******************************PRZYSZLE MAMUSIE**************************** NICK............WIEK....T CIĄŻY...D. PORODU.....Pł. (Czuje/Wiem) Zussanka.......26.........32............17.07.2012......S YN EK Antek p.KwiatPolny...20.........31.........17.07.2012.......có rcia ? przyszlamama.25.........30..........30.07.2012......synek / Alcia28.... .....28.........29........ .03.08.2012......córeczka Amelia Igieleczka......21.........26....... ..03.08.2012 Uspavanka.....27.........26..........03.08.2012 Talusia...........20.........26.........10.08.2012 Izka.............26..........29.... ....12.08.2012...............Nikola Nietutejsza... 28..........26.........13.08.2012............ synek Jaś Unia77...........34.........27.........15.08.2012......co reczka Natalia Doti..............24.........28.........17.08.2012....córec zka/Kornelcia Moniq123........27.........28.........17.08.2012 Maniusia89......23.........26.........21.08.2012......Syn ek Alanek Inflagranti.......29.........27....... .22.08.2012 Kinia1109........27.........27........ 24.08.2012.......córcia Alicja Oliwia27l ........28 .........27........24.08.2012 Marti884.........28.........27........27.08.2012...... Córeczka Maja fabi784...........28.........25........27.08.2012...... Synek/? Danuti............24.........24........28.08.2012.......c órcia/SYNEK KAJKA30..........30.........24........30.08.2012 MEGAN86.........25.........26.........01.09.2012...... SYNEK DAWID Nowa_84.........28.........26.........01.09.2012... ..CÓRKA! Zuzinka Kama..............29.........24.... ....02.09.2012..... synek (Manuel) Amefa.............23.........26.........03.09.2012...... Jasiek Nika0503.........22.........23.........05.09.2012 asia05.09.2012..24........26.........05.09.2012.córeczka /Gabrysia? Joanna............26.........23.........06.09.2012....... synek/? Polcia91...........20.........23........ 08.09.2012 MamciaJ...........26........ 22.........09.09.2012 Tala1011101190..21.........25.........09.09.2012.......sy nek Staś Dagusia82.........29.........22........10.09.2012 Wiewióreczka_...24.........22........11.09.2012 Invictia............24.........24...... .11.09.2012........córeczka Malentka...........24.........24....... 13.09.2012.......synuś/?? Plotka..............26.........24........14.09.2012...... .SYNEK FILIP Kaliwia.............24..........24....... 14.09.2012.......córcia/Natalka Tajeczka...........28.........23....... 16.09.2012........córcia/ Kasiulek91.........21.........23.... ...17.09.2012........synek? BlackRosssa.......28.........24..... ...19.09.2012......córcia/Monisia PolaL...............32.........22.........22.09.2012..... ..córcia Ulci.................26.........22........25.09.2012..... ..córeczka/synuś Tusia 21............23........14........20.10.2012........córcia/ ? ****************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE***************************** Nick.............Wiek..........Data Porodu..........Syn/Córka........Imię Pysiulek...........20..............11.03.12............. . synek.....Lukasz my juz zaczeslimy trzeci trymestr nawet nie wiem kiedy to zlecialo:)

Gość asia05.09.12
fajne te kiecki ja taką jak ta niebieska tyle że w innych kolorach kupiłam w realu za 40 zł :) jutro bede w lidlu to wstąpię do tesco i zobacze :)

Malo tego te sukienki mozna nosic jak spodnice. Kombinacji cale mnostwo a tylko dwie rzeczy. Bardzo mi sie to podoba:)

jesli chodzi o sukienki to widziałam w gazetce z biedronki też fajne (choc nie wiem jak się prezentują "na żywo), w ładnych kolorach, po 30 zł bodajże. W tesco zreszta jesli chodzi o ciuchy to o dziwo w tym F&F niezle sa, choc czesto jak dla mnie za drogie:)nie opływam w kasę. Ale na dzieci też ładne są, bo troszkę ciuszkow z tego multum co dostałam było z tej firmy. Dzisiaj ma byc wózek :D Bo będę miec od cioci a wysłała z hiszpanii w pon. I fotelik samochodowy i kolejne ciuszki :) ale się cieszę z tej pomocy, bo tak to nie wiem co bym zrobiła. Dziewczyny a jak zamierzacie kłaść dzieci w łożeczkach? Bo dużo czytałam że polecają lekarze na brzuszku bo na pocz jak się dzieciom ulewa pokarm to chociażby przez to tak jest bezpieczniej. Ale nie wiem.. Tak w ogóle to witam Zussanke bo nie było mnie na forum akurat jak dołączyłas :)

Hej:) W szkole rodzenia polozna mowila ze najlepiej do 1 roku zycia bez poduszki, ale nalezy podlozyc cos pod materac zeby nachylowy byl pod katem 5 stopni. A samego dzidziusia kladziemy lekko na boku tj podkladamy mu zwiniety maly recznik pod lewy bok zeby ten lezal na prawym a pod buzie pieluche tetrowa na wypadek gdyby sie ulalo. I to byla faktycznie opcja dla dzieci ktorym sie ulewa. Tym ktore nie ulewaja wystarczy tak jak wyzej ten odrobine uniesiony materac a dzidzius spi na wznac i sam sie ulozy zeby bylo mu wygodne:) Argumenty i samo ulozenie wydaje sie byc sensowne a poza tym sama pamietam jak moja mama mojemu rodzenstwu tak materac ukladala:)

A poza tym co w szkole to czytalam, ze jak sie dzidziusia kocykiem przykrywa to boki i ta czesc od stopek powinny byc podwimiete pod materac zeby sie nie faldowac. Robi sie taka kieszonke kocykiem i pod niego Dzidziusia:) Tez mi sie ten pomysl podoba:)

Witam Dziewczynki Wróciłam po zakupach. Koszmar. Zaraz ducha wyzionę. Ciasto piekę , bo znajomi przyjeżdżają, ale masakra w domu :) A ciasto pyszne - drożdżowe z rabarbarem :D AsiaOle - super projekt :) Ekstra będzie wyglądało na ścianie. :D

BR narobilas ochoty na to ciacho!:P Joanna swietnie Ci to wyszlo :)))

He he Malentko - jak zobaczyłam rabarbar, to aż mnie skręciło na drożdżaka :D I nie ważne, że teraz moja kuchnia płonie żywym ogniem, ważne, że pachnie nieziemsko :D

Aśka, śliczny obrazek! Sama to mogę liczyć albo na naklejki albo na Mamę, bo sama mam dwie lewe do jakichkolwiek prac plastycznych... Mmmm z rabarbarem, Black Rosssko mam super przepis na ciasto z rabarbarem, tylko nie jest drożdżowe. Polecam następnym razem, przepis sprawdzony przez pół naszej rodzinki: http://kalejdoskopkulinarny.blogspot.com/2012/05/trzecie-urodziny-bloga-torcik.html Dziewczyny!!! Jestem przeszczęśliwa, kupiliśmy dziś wózek, fotelik adaptery i torbę, zaraz go złożę, chociaż na chwileczkę ;-) Meble już wybraliśmy, rabat wywalczony, mężyk wziął na jutro urlop i jedziemy złożyć oficjalne zamówienie :))) Skaczę z radości :))

Ulci - dziękuję za przepis. Wykorzystam na pewno, bo wygląda smakowicie :D Już sobie zapisałam stronkę, żeby nie umknęła :D No i GRATULUJĘ zakupu :D Super, że już masz to cudeńko w domciu. Jaki kolorek w końcu wzięłaś?

Wzięliśmy Australię :) Wózek jest PRZEPIĘKNY !!!

Widze ze x- lander swieci triumfy:) Jak szukalam w internecie to bardzo podobal mi sie ten america. Ale w realu to straszna zarowa i tak sobie z mezykiem myslimy ze taki kolor bedzie przyciagal na dworze robactwo i w sumie tez myslelismy o Australi, ale sama nie wiem. Cos mi sie ubzduralo na zielony wozek i sama juz nie wiem...

Mnie nic jeszcze nie drętwieje, ale w dalszym ciągu co chwile muszę biegać do toalety, w związku z tym wyspać się nie mogę. Wstając z łóżka z pełnym, obolałym pęcherzem też czuję się jak 90letnia babcia :) Amefa też mam łuszczącą skórę po wewnętrznej stronie prawej dłoni. Nie wiem skąd to, ale olewam, w końcu przejdzie. Zussanka dokładnie taką koszulę sobie upatrzyłam, aczkolwiek zastanawiam się, czy to wycięcie na pierś jest wystarczająco duże i wygodne. Jedną już dostałam, a jedną muszę kupić. Tylko się zastanawiam, jak ja się jeszcze "rozrosnę"... Chyba tą drugą koszulę kupię 2-3tyg. przed terminem dopiero. Martuszka pytań to ja mam sporo, ale jest wątek odnośnie porodówki na Bielanach. Opisz pokrótce jak wspominasz poród i czy było "aż tak źle" :) asia05.09.12 odnośnie wyprawki ciuszkowej ktoś dał fajnego linka tutaj: http://www.nowamatkapolka.pl/plugins/_newsedit/news/41/index.php?lang=pl Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Jutro wybieram się do lekarza i zastanawiam się nad ubiorem w tym upale. Na pewno będzie to sukienka, bo jest komfortowa podczas badania ginekologicznego i usg waginalnego, ale potem przychodzi pora na zwykłe usg i lekarz mówi, że można się już ubrać. Czy zostajecie podczas usg tylko w gatkach, czy macie jeszcze jakieś leginsy, spodnie itp. które tylko zsuwacie by odkryć brzuch?