Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje rady

Potrzebna fryzjerka... Czy jest tu dziś jakaś?

Polecane posty

Gość potrzebuje rady

???

Gość Mandarynka to ja
Jestem początkujące ale może pomogę :)

Gość potrzebuje rady
W takim razie juz pisze o co mi chodzi.

Gość Mandarynka to ja
ok :)

Gość potrzebuje rady
Przez wiele lar rozjasnialam moje wlosy, fryzjerka zawsze robila mi pasemka (nie wiem jakim rozjasniaczem). Znudzily mi sie pasemka i zafarbowalam wlosy na sredni braz. Bylo to 2 miesiace temu. Teraz chce rozjasnic wlosy, jednak moja fryzjerka znowu poleca pasemka (chyba je lubi i kazdemu wciska je), a ja chcialabym rozjasnic cale wlosy. Nie do platyny, ale taki w miare ladny, jasny blond. Pomyslalam, ze kupie rozjasniacz do uzytku domowego no joanna, badz delia i wtedy wlosy powinny wyjs rude tak? Czy po takim rozjasnianiu moge nalozyc farbe jasny blond? Co wyjdzie wtedy? Czy wlosy nie pokrusza sie?

Gość Mandarynka to ja
juz pisze czekaj :)

Gość potrzebuje rady
Gość Mandarynka to ja
Twoja fryzjerka ci radzi tak dlatego żeby nie zrobić to stopniwo aby ininac zniszczenia włosów. Takie sciagnie koloru z ciemnych włsów to bardzo ryzykowny zabieg i nie zawsze kolor ktory osiagniesz jest zadowlajacy. Kolor moze wyjsc od od czerwieni przez pomarancz po zółtko na głwoie. MAm pyatnie i napisze ci co ja bym ci radzila :) Czy masz zniszczone włosy ? czy twoje włosy są cienkie czy raczej mocne grube ? jak je oceniasz ?

nie uzywaj rozjasniacza z joanna, w ogole daruj sobie jaki kolwiek rozjasniacz, wystarczy ze kupisz dobra farbe - kolor blond, najlepiej bez domieszek czyli cos od 8,0-10,0 zalezy jak bardzo chcesz miec jasne wlosy w farbie blond i tak masz juz rozjasniacz -1:1 ( tyle samo farby co rozjasniacza )

Gość papappallalallalal
mandarynka pomozesz mi w doborze fryzury? jutro jestem zapisana do fryzjera, ale nie wiem jak sie sciac, wygladam zle :( dasz maila?

Gość potrzebuje rady
Moje naturalne wlosy nigdy nie rozjasnila zadna farba blond (od loreala po joanne, garniery itp), zawsze wychodzil rudy, dlatego tylko rozjasniacz wchodzil w gre. Moje wlosy sa na ten moment zdrowe, dlugosc- za lopatki, struktura wlosa jest gruba, tylko sa rzadkie.

Gość Mandarynka to ja
No włąsnie tez bym odradzała rozjasniacz joanny bo to najbardziej niszcacy srodek rozjasniajacy. Wlosy beda jak siano. Polecałabym jednak jesli juz sie uparałs zastosowac dekoloryzator lorala np, robiłam nim włsoy nie jeden raz i nie uszakdza w takim stopniu jak rozjasniacze. Pozniej nałozysz sobie farbe loreal exelence nr8.1 jesli chcesz miec taki odcein jak na zdjeciu ktore wkleiłas.

Gość Mandarynka to ja
No wiec sokor są grube to dekoloryzator. Farba nigdy nie osiagniesz zamierzonego efektu bo maja za słabą wode utleniajaca. A jesli wyjda ci ajkies pomaranczowe odcieenie, mysle ze to nie do unikniecia przy takim zabiegu ta farba zniweluje wszytskie brzydkie refleksy i ujednolici kolor.

Gość Mandarynka to ja
Przepraszam za literowki i błedy ale skrobie szybko.

Gość potrzebuje rady
jak sie stosuje taki dekoloryzator?

Nigdy w zyciu samodzielnie nie rozjasniaj ciemnych,farbowanych wlosow samodzielnie! Ja tak kiedys zrobilam i mialam piekna marchewke na wlosach :( Skonczylo sie to obcieciem dlugich wlosow bo fryzjerka i owszem rozjasnila je bardziej ale byly zolte i bardzo zniszczone.Idz do dobrego salonu i schodz stopniowo z koloru.Nie jestem fryzjerka ale to moja dobra rada.

Gość Mandarynka to ja
papappallalallalal- a ja tylko tak z doskoku tutaj sie postanowiłam udzielic nie wiem czy czuje sie na silach w doradzaniu przy fruzrce :)

Gość Mandarynka to ja
TAki dekoloryzator stosuje sie tak jak rozjasniacz dokładnie tak samo.

Gość potrzebuje rady
problem w tym, ze u mnie nie ma dobrego salonu....

Wszystko zależy od koloru naturalnego Twoich włosów. Jaka jest przewaga pigmentu, refleksu. KAŻDA farba blond zawsze wyjdzie Ci trochę w ciepłym odcieniu, a już broń boże nie nakładaj sobie "natury" czyli 8.0, 9.0 itd !! Pożądany kolor musi być z domieszką odcienia platynowego, wtedy unikniemy efektu "żółtych" włosów. a widzę podany przez Ciebie jest mocno chłodny. ZNAJDŹ SOBIE DOBREGO FRYZJERA. nie wiem co masz w tej chwili na włosach, ale czasami potrzebna jest delikatna kąpiel rozjaśniająca całościowa aby uzyskać porządany odcień i wcale nie musi byc to dekoloryzacja!! znajdź KOMPETENTNEGO fryzjera !!!

Wszystko zależy od koloru naturalnego Twoich włosów. Jaka jest przewaga pigmentu, refleksu. KAŻDA farba blond zawsze wyjdzie Ci trochę w ciepłym odcieniu, a już broń boże nie nakładaj sobie "natury" czyli 8.0, 9.0 itd !! Pożądany kolor musi być z domieszką odcienia platynowego, wtedy unikniemy efektu "żółtych" włosów. a widzę podany przez Ciebie jest mocno chłodny. ZNAJDŹ SOBIE DOBREGO FRYZJERA. nie wiem co masz w tej chwili na włosach, ale czasami potrzebna jest delikatna kąpiel rozjaśniająca całościowa aby uzyskać porządany odcień i wcale nie musi byc to dekoloryzacja!! znajdź KOMPETENTNEGO fryzjera !!!

Gość Mandarynka to ja
wafelek z kremem- masz rację ale teraz z odkąd weszły dekoloryaztory na rynek jest łatwiej. Z fryzjerkami tez roznie bywa, czesto przychodza do mnie dziweczyny po innych fryzjerkach w opłakanym stanie a zapłaciły czasami po 500 zł za sciaganie koloru.

Gość fryzjerka o długich włosach
Droga autorko tak jak Panie tu radzą użyj farby powinna zakryć obecny kolor najlepiej zapoznaj się z ulotka farby tam są informacje jaki kolor są wstanie pokryć... Rozjaśniacz mógłby doprowadzić do nadmiernego kruszenia się włosów... pasemka stosuje się gdy ktoś chce mieć pasemka , a jeśli ktoś chce mieć włosy o jednym odcieniu jaśniejszym od swojego nakłada się preparat na całe włosy:) pozdrawiam

Gość papappallalallalal
mi juz nic nie pomoze, jest gorzej niz zle

Gość Mandarynka to ja
NieWskazana- idlatego tez doradziłam po takim zabiegu farbe ktora ma po przecinku 1. robiałm ta farba nie jeden raz i nie było niespodzianek zawsze wychodzila ładnie i naturlanie, chiociaz kazdy włos inny.

Gość potrzebuje rady
Ja woallam cale wlosy w jednym kolorze, a moja fryzjerka na sile wciska pasemka bo twierdzi, ze nie moze na cale bo popali cebulki

nie widzialam zdjecia, dlatego napisalam kolor bez domieszek, zolte wyjda ci predzej z koloru 8,3 bo to domieszka zlota - rudego zniwelowac kolor mozesz pozniej fioletowa plukanka, ale racja, nie rob tego sama lepiej bedzie jak zajmnie sie tym specjalista

Gość Mandarynka to ja
Kapiel tez bylaby dobra ale wiem z doswiadczenia ze dekoloryzacja daje bardziej zadowlajace efekty.

Autorko, fryzjerka radzi Ci tak bo prawdopodobnie zwyczajnie nie potrafi robić delikatnego zabiegu dekoloryzacji włosów. Na rynku jest coś niesamowitego, wprost uwielbiam- Loreal Efassor! Stosuje się go do DEMAKIJAŻU koloru, nastepnie stusuje się dany odcien farby jaki chcemy uzyskać. EFEKTY IDEALNE!! nie proponuję zaś próbować takich zabiegów robic samemu, bo narobisz sobie tęcze kolorów na głowie. Szkoda, że tak ciężko znaleźć KOMPETENTNYCH I Z PASJĄ FRYZJERÓW..

Gość Mandarynka to ja
Robiłam sobie w domu dekoloryzację, sama. Włosy farbowałam 5 lat na ciemny brąz który wychodziła jak czarny. Nałożyłam dekoloryzator, caly czas podczas zabiegu kontrolowałam co się dzieje, z racji tego ze długo farbowałam włosy na ciemno, kolor schodziła ciezko, ale po 50 minutach w moim przypadku miałam na głowie martchwekowy braz nierowniomierny, pozniej połozyłam farbe w oczekiwanym kolorku i jestem zadowlona. JA tez mysle ze lpeij komus powierzyc taki zabieg ale gdzie znalezc fryzjerke ktora faktycznie zrobi to dobrze ? ciezko z tym wiem to.