Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Jak to jest!!! pomóżcie...

Polecane posty

jestem w ciazy teraz 9tc...siedze od 6tc na zwolnieniu...czy jak bede nie zrobia i po macierzynskim bede siedziala na zwolnieniu do konca ciazy czy nic mi w pracy nic nie zrobia i czy po macierzynskim moge wrocic do pracy??ile wogole jest macierzynskiego?

Gość splesniała
Kobieto o co ty nas w ogóle pytasz? Po macierzyńskim chcesz byc na zwolnieniu czy co? Bo nie rozumiem.

nie teraz jestem do konca porodu na zwolnieniu po macierznskim wracam do pracy...czy pozniej spokojnie moge wroic do pracy?

Gość splesniała
A może warto zapytać o to pracodawcy? Czytałam gdzies, że kobiety wracajacej z macierzyńskiego nie można przez rok zwolnić. Ale nie wiem czy to prawda.

jestem na zwolnieniu bylam u lekarza w 6tc i od razu mi dal zwolnienie bo w tamtym roku poronilam. I nie wiem czy worce do pracy do rozwiazania . najwczensiej po macierzynskim czy w pracy mi cos grozi? moga mnie zwolnic czy cos?

Gość splesniała
Zapytaj pracodawcy, albo kogoś kto się zna na prawie pracy. Nie wiem czy jest jakieś prawo, które chroni kobietę po macierzyńskim czy nie ma.

Gość chrapkaaaaaa
po macierzynskim możesz napisac pismo do pracodawcy o zmniejszenie wymiaru pracy nie mniej niz 1/2 i wtedy masz roczna ochrone jesli mowi Ci ze nie zwolni a znasz na tyle, ze mozesz zaufac zaufaj

Gość trochę nie po polsku napisane
ale sens zrozumiałam. Pracodawca nie moze cie zwolnic przez rok ale pod warunkiem ze zmiejszysz sobie wymiar pracy np. do 7/8. Jesli wrocisz na pelen etat moze pierwszego dnia dac ci wypowiedzenie.

Gość jeśli masz normalna umowę
o pracę, to teoretycznie nie ma prawa Cię zwolnić. Po macierzyńskim już będzie mógl, ale musiałby sobie przyczyne rozsądna wymyślić i musiałby być krętaczem. Jeśli po macierzyńskim pójdziesz na wychowawczy to również teoretycznie Cie nie może zwolnić. A o takich rzeczach to się pyta na forach prawnych z zakresu prawa pracy!

Gość po jakiemu ona pisze
analfabetka jakaś

mój też suuuuper i co? takie numery zaczął robić, że poszłam na wychowawczy, a niby nie może zwolnić przez rok po powrocie zasada nr 1 nigdy nie ufaj bezgranicznie bo się przejedziesz