Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BojeSie...

Ciąża 16 latki :/

Polecane posty

Gość BojeSie...

Hey. Mam taki problem. Uprawiałam z chłopakiem seks ( wiem że w tym wieku nie za bardzo ale sie upiłam ). NO i pamiętam tylko tyle że przed tym jak mu poszła sperma too wyszedł szybko ze mnie i sie spuścił na pościel. I dotknął przez przypadek mojej ****. Czy moge zajść w ciąże .? :/ Nie chce oskarżania tylko odpowiedzi i porady. a. To były moje dni nie płodne.

Gość BojeSie...
Prosze o odp . :(

Gość 16 latka, upiłam się,
uprawiałam seks.. No cóż, jak ktoś myśli po a nie przed to potem jest jak jest.. Szkoda, że w przedszkolu nie zaczęłaś pić i seksić się

Gość qwer
jak mialas nie plodne to w czym problem ale skoro sex sie po %%% to mze nie wyliuczasz dni plodnych i nieplodnych

Gość BojeSie...
mniej wiecej jutro lub w tym tygodniu powinnam dostać okresu.. modle sie >..

Gość Kindulka
To się módl a potem powiedz ślepej mamuni żeby ci wpierdal spuściła i zaczęła leczyć na główkę. Picie,seks dla 16-latki jak tak bardzo chcesz być dorosła to zacznij od zarabiania na siebie jak wpadniesz po jakimś ochlejstwie będziesz mieć kasę. A głąbów na gorzałe było stać a na gumki nie?

Z głupoty czasem się wyrasta. Alkohol jest gorzki i drogi. Sex jest dla odpowiedzialnych. Przyrzuć się na wodę i książki. Dobrą wodę...i dobre książki.

Gość ..............kropa
jakbyś była moją córką to byś tak dostała po dupie że byś miesiąc nie usiadła, żeby się uwalić jak wór i dać dupy po omacku gratulacje dziewczynko, ucz się na błędach przynajmniej tyle przyjdzie z tego że cie jakiś kolo zaliczył jak ty ledwo wczoraj miałaś mleko pod nosem

No cóż nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, nie wiadomo dokładnie czy jednak sperma nie znalazła się w Twojej pochwie. Zrób sobie test ciążowy 3 tygodnie po tym stosunku albo test z krwi beta hcg. Ten drugi jest droższy bo 25-30 zł ale ten jest pewniejszy, jeśli ten wyjdzie negatywny to nie masz co się martwić. Jeśli to był jakiś przypadkowy chłopak to proponuję znaleźć oddział w Twoim mieście który robi bezpłatne badania na HIV, pierwsze powinno się zrobić bodajże po 3 miesiącach, drugie po pół roku od zdarzenia.

Gość BojeSie...
Ale czytałam różne forum i pisało że jeżeli były dni nie płodne to nie ma obawy :?

nie masz 100% pewności że to były dni niepłodne, kalendarzowe wyliczanki to nie metoda określania płodności, poza tym masz dopiero 16 lat i burze hormonalną w organizmie więc nigdy nie wiesz czy się akurat miesiączka nie przesunie, w tym własnie sęk, bo jesli to były faktycznie dni niepłodne to oczywiście nie można zajść w ciążę w takim wypadku, no i sęk w tym, że takiej pewności nie masz

poza tym tu nie chodzi tylko o ciążę, ale jak ktoś już napisał - o to, że koleś Cie przeleciał bez prezerwatywy i mógł Cie czymś zarazić, skoro postąpił tak z Tobą to skąd wiesz że z innymi dziewczynami też tak nie robił, a wiele partnerek + bez gumek = choroby, od zwykłej grzybicy, przez weneryczne, aż do hiv

Gość ruta stepowa
Ryzyko zajścia w ciąże jest, bo stosunek przerywany to żadna metoda antykoncepcyjna. Jeśli wyszedł z Ciebie na sekundę przed wytryskiem to cześć spermy mogła jednak dostać się do pochwy. Jeśli jeszcze nie jest za późno to radzę Ci zażyć Escapelle ( do 3 dni po stosunku ) lub ellaOne ( do 5 dni po stosunku ). Dni płodnych nie wyznacza się w oparciu o kalendarzyk tylko w oparciu o codzienne mierzenie temperatury w pochwie i obserwację śluzu.