Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajaca dziewczyna

rodzice i dziadkowie

Polecane posty

czy to normalne ze rodzice i dziadkowie wpadaja do nas bez "ostrzezenia" to znaczy mieszkaja w tym samym miescie i po prostu dzwonek do drzwi i sa a my z mezem i dzieckiem nieprzygotowani,wpadaja zawsze na chwile moze to normalne? -nieprzygotowani w sensie ze ja rozczochrana maz w majtkach dziecko placze ze chce spac...

pisze bo strasznie mnie te wizyty rozbijaja i stesuja ale moze panikuje bo to normlane ze dziadkowie wpadaja i powinnam sie po prostu cieszyc?

Gość fifa_mifa
ja bym chciała miec tak blisko rodziców :( Powiedz mamie, zeby wcześniej dzwoniła, i tyle. Ja bym powiedziała.

obraza sie jesli powien nawet delikatnie zeby wczesniej dzwonili,mieszkanie jest ich i nawet mi glupio delikatnie ich poprosic..

przecież to twoja matka boisz się jej powiedzieć mamo dzwoń jak masz zamiar wpaść bo możemy mieć plany odetnij pępowinę

Gość fifa_mifa
to nie otwierajcie raz, drugi. Zadzwonią i zapytają gdzie jesteście wtedy powiesz "Mamo, trzeba było zadzwonic wcześniej to byśmy zostali w domu"

Gość angelmerci
ja nie widze probemu, moi tesciowie kiedys tak wpadli ;) mialam czas na posprzatanie ;) zreszta powiedzialam im kiedys ze do mnie to musza sie zapowiedziec a do dziecka nie :P

Kulturalnie ludzie zapowiadają swoją wizytę w cudzym domu. Powiedz im wyraźnie , żeby dzwonili jeśli się wybierają.

do ciebie przynajmniej dzwonią do drzwi bo u mnie teściowie i szwagier wchodzą jak do siebie i jak są już w środku rozebrani to mówią puk-puk.Ja się stresuje iść do łazienki a nie mówiąc o polataniu na staniku bo nigdy nie wiem kto i kiedy sie zjawi.

Gość teściowa mieszka 2 bloki dalej
Dokładnie-niech dzwonią wcześniej. Nam tak tylko raz Teściowa złożyła wizytę-nie otworzyliśmy,bo faktycznie nas nie było,ale jak zadzwoniła i spytała gdzie jesteśmy,bo ona do nas przyszła i nikt nie otworzył to mój zwariowany mąż jej odpowiedział,że drugie robiliśmy,ale nam przerwała i syn będzie jedynakie :D Potem już zawsze dzwoniła.

haha,ale tesciowej powiedzial! :)) hihi moi rodzice uwazaja moze ze to jest ich mieszkanie i maja prawo wpadac kiedy chca,czasem tez nie pukaja tylko wejda i wtedy pukaja,a mnie to wkurza na maksa, juz raz nie bylo nas w domu zadzwonili i powiedzialam ze nie wiedzialam ze bada,niech nastepnym razem dzwonia,ale nie zadzialalo...

Gość ergeger
Niezbyt was ci rodzice szanują. To nie jest normalne. Moi i męża rodzice zawsze zapowiadają odwiedziny. Cóż, po prostu wiedzą, po pierwsze, że mogę mieć balagan, spać czy cokolwiek a po drugie, że im po prostu... nie otworzę. (Naprawdę uważam że nie ma się obowiązku lecieć do domofonu czy na dzwonek do drzwi bo ktoś zamierza się wprosić i ja takie próby złożenia niezapowiedzianej wizyty ignoruję.)

Gość ergeger
Autorko tematu, Masiu, może też inni... czy wy zamków w drzwiach nie macie?? A ja mogę wpaść np po torebkę z portmonetką wiszącą z brzegu? Wprawdzie nie mam takich zwyczajów ale jak podane na tacy... Klucz, dzwonek, trochę asertywności i poczujecie się wreszcie jak u siebie.

chyba nie bede otwierac i juz rano przyszedl tez tato ze swoimi sasiadami,bo chcial im pokazac nasze mieszkanie,zero zawiadomienia,nic-nawet 5 minut wczesniej nie zadzwonil "corko wloz majtki",byl z sasiadami,czyli trojka doroslych ludzi o godzinie 11-tej, a ja w koszuli z 4 miesiecznym dzieckiem,nie owtorzylam im drzwi, ale sie wkurzylam za to zachowanie,chyba to ze to rodzicow mieszkanie nie upowaznia ich do takiego zachowania

pisze tutaj bo zaczelam myslez ze przesadzam ze moze rodzina ma prawo najpierw wejsc a potem pukac juz z drugiej strony drzwi i powinnam sie cieszyc ze przyszli wogole

Gość wszorajszymdzniemjest
moja matka kiedys przyszla do nas...drzwi mielismy nie zamkniete i bzykalismy sie w przedpokoju a tu nagle ktos za klamke zlapal i otworzyl drzwi!! bez pukania, dzwonienia i zapowiadania swojej wizyty! Wyobrazcie sobie jak czulismy sie z mezem!! a ona nie wyszla lecz weszla bez skrepowania i to my uciekalismy jak zajace do pokoju by sie ubrac...porazka totalna.... Mieszkanie jest nasze .