Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tą Polską?

Praca bez znajomości - możliwe???

Polecane posty

Gość jenk
w bangladeszu

Gość co z tą Polską?
icoztuzrobic Belgia, wlasnie tam z mezem chyba wyjedziemy, bo w Polsce nic nas na szczescied nie trzyma

Gość icoztuzrobic
tez mysle o wyjezdzie. tylko belgia troche daleko... rodzice beda mieli do mnie pretensje bo im nie przetlumaczysz.. a wie ktos jak jest teraz w niemczech?

Gość grdyk
a ja tylko na fajki wydaję 700 zł/m-c Cholerna drożyzna. :o

Gość co z tą Polską?
Niemcy tez biore pod uwage;) A w Niemczech roznie, zalezy co sie trafi. Moi jedni znajomi mieli placone 6 euro /h na truskawkach , a mamy kolege ktory ma 10 euro/h i za darmo mieszkanie i wyzywienie, i tylko odbiera palety tzn przelicza czy jest powiedzmy 30 itd, tez do niego do pracy probojemy sie krecic;)

Gość nie ma pracy bez znajomosci
mam kolezanke po zawodowie ktora w urzedzie jest kierowniczka bo ma ojca burmistrza

Gość icoztuzrobic
u nas jest ten problem ze nie ma nas kto wkrecic. bo w niemczech nie mamy nikogo a z ta siostra w belgi moj facet nie utrzymuje kontaktow :/ troche sie boje tak w ciemno jechac bo przez neta ciezko cos znalezc. z kolei jechac i tam szukac troche sie boje ze nic z tego nie wyjdzie

Gość ja szukam juz 2 lata
jak w ciagu 6 miesiecy nie znajde jakiejs pracy to koncze ze soba, dosyc mam tego upokorzenia na kazdym kroku!

Po skonczeniu liceum zacelam zaoczne studia...pracy znależć nie mogłam, do czasu aż sąsiad mi nie załątwił STAZU... po jego zakonczeniu rok siedziałam w domu. NIKT mnie nie chciał. CHyba,ze do sprzątania :( Poźniej udało mi sie TEZ PO ZNAJOMOSCI na okres letni przyjac do restauracji jako kelnerka..niestety po pol roku zostałam zwolniona poniewaz "najgorętszy okres w gastronomii dla nich minal a na zime tylu pracowników nie potrzebuja' znow zostalam bez pracy...szukalam, szulalam, chodzilam na rozmowy i nic. Ktoregos dnia znajomy zapytal jak tam z praca. Odp,ze nadal nie mam. Dwa dni pozniej juz bylam na rozmowie u jego znajomego. Nie mialam ze soba cv, bo zgarnal mnie z "ulicy" nie zapytano mnie o wyksztalcenie, Znajomy tylko pochwalił,ze zaradna, ze madra, ze oczytana... i mam ta prace. Fuks. Bez znajomosci albo $$$ nic sie nie zalatwi. Jaka czeka nas przysłosc?? Nasz-młodych polaków! :((

Gość Olo Manollo
Jak kończycie socjologię, pedagogikę, politologię, turystykę, stosunki międzynarodowe itd., to jak potem możecie oczekiwać pracy? Wiedząc, że po tym pracy nie ma??? Żadnych znajomości nie trzeba, gdy się skończy dobry kierunek. Po medycynie, informatyce, po Politechnice, po prawie i aplikacji, po stomatologii i innych cenionych na rynku pracy kierunkach nie będziecie się musieli o nic martwić. Tak samo, jak się ma konkretny fach w ręku: mechanika samochodowego, spawacza, budowlańca, fryzjerki itd. A, i jeszcze jedno. W większości krajów Afryki, Azji, w Europie Wschodniej, Rosji, Ameryce Południowej jest znacznie gorzej niż w Polsce. Czyli w trzech czwartych świata. A czy rządzi Tusk, czy Kaczka, to wam nie naprodukują miejsc pracy, bo tym rządzi wolny rynek.

Gość arrista80
ja mieszkam za granica, ale tutaj tez licza sie znajomosci. ja przez jakis czas pracowalam, potem urodzilam dziecko i pracy juz raczej nie moglam znalesc bo nie bylam do konca dyspozcyjna. wynioslam jednak na tyle doswiadczenia, ze udalo mi sie zalozyc wlasna dzialalnosc. kokosow nie ma, ale jakos ide do przodu.

Gość Mama Zona Synowa Corka itd...
Ja tez szukam pracy i bez skutków póki co a nie zliczę ile CV wysłałam. A moj mąż zarabia ok 4200 pln i narzeka a ja jak to słysze to się we mnie gotuje. Fakt, lekkiej pracy nie ma, ale za takie pieniądze mnóstwo ludzi by się pociąć dało.

Gość Do Olo
Chlopie, jakie masz pojecie? Taa, po polibudzie jest praca? To powiem Ci tak: znajomy ukonczyl trudny kierunek i ponoc przyszlosciowy {okazuje sie, ze nie w pl}- biotechnologie. I co? G... Co z tego, ze byl tez najlepszym z absolwentow? Po dlugim poszukiwaniu pracuje, owszem, ale nie w zawodzie i po znajomosci...

Gość co z tą Polską?
Olo Manollo pierdolisz glupoty, teraz to juz po niczym pracy nie ma, na sluchawce pracowalam razem z dziewczyna po prawie, kolega po informatyce - bezrobotny, kolezanka po biotechnologii - bezrobotna, wszyscy jada na pedagogike - a ciekawe kto Twoje dzieci bedzie nauczal w przedszkolu i podstawowce klasy 1-3? A ty co skaczyles? Elektromechanike silnikow odrzutowcow he?

Gość rewfW4TFEE
ja po technologii chem siedze w domu miesiac 6 i nikt, powtarzam nikt się nie odezwał w miejsca gdzie skladalam cv , obojetnie czy w sklepie w galerii czy w laboratorium no tak ale praca po polibudzie jest, jaaaasne....

Gość arrista80
a mysleliscie o jakis stazach, praktykach? ja przed praca bylam na stazach lub praktkach. nawet po ukonczeniu pracy i zanim zalozylam wlasna dzialalnosc to tlumazylam gratisowo by miec wieksze doswiadczenie i dac sie poznac przez ludzi.

Gość co z tą Polską?
tak. bylam juz i na praktykach i na stazu

Gość ja mam prace
ale zalatwiona w urzedzie, zarabiam 2600 jako starszy referant

Gość pani Ewa albo i nie
Może przespałaś studia? Syn robił 3 humanistyczne fakultety, podjął też wolontariat i tą drogą uzyskał pracę. Bo on pomagał bardzo wpływowemu panu X. a pan X lubi mieć znajomości tam gdzie trzeba, więc "bezinteresownie" zaprotegował syna. I teraz korzysta ze znajomości, bo w niezłych tarapatach już bywał i syn go wyciągał:D No wiadomo, że trzeba samemu też coś znaczyć, ale zakładam, że jesteś na poziomie:)

Gość ZofiaMister
Możliwe to jest to, że Polska upadnie, jak nadal będą rządziły nią te socjalistyczne...cenzura. Nie wiem jakim prawem to funkcjonuje jeszcze. Ja przykładowo polecam poczytac: www.stopsocjalizmowi.pl bardzo dobrze ujęte wszystkie aspekty tej sytuacji. Szkoda, jestem patriotką, a jednak troche niechęć łapie- jak to widzę.