Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka, Warszawa///

Super, mój 13 letni syn właśnie mnie spoliczkował aż pręga została...

Polecane posty

Gość Matka, Warszawa///

Ojciec jest za granicą - taka praca wyjazdowa- myślałam że już przeszedł przez okres buntu dorastania (jak ojciec był w domu to pas wisiał i często byłw robocie i od 3 lat ZERO jakichkolwiek problemów). A teraz się na niego poddenerwowałam i w złości raz, drugi szarpnęłam i kazałam mu słuchać czy stać prosto jak do niego mówię, już nie pamiętam i dostałam. Siedzi w pokoju teraz zamknięty (nie wiem z jakiego miejsca wytrzasnął klucz bo ja mu nie dałam) i muzyka gra głośno. Nie wiem jak go wychować na ludzi.

Gość Ekipa z Newcastle
Ojej :( Współczuję.. Co za niewdzięczne dziecko! Po pierwsze: zabierz mu ten klucz od pokoju, zabierz komputer i telefon komórkowy na jakiś miesiąc, no i oczywiści powiadom o tym najbliższą rodzinę - niech będzie mu wstyd!

Powiedz mu, że jeżeli jeszcze raz takie coś się powtórzy, to wyląduje w poprawczaku! Albo w domu dziecka.

Gość ptasiek nastroszony
bo trza se zapamiętać raz na jutro , że dzieci mają swoje unijne prawa

Gość że co ??
"myślałam że już przeszedł przez okres buntu dorastania" porządny okres buntu to się dopiero zacznie (przedział wiekowy 15-20) wtedy ludziom najbardziej odbija

Gość Czarnoja Nikkola
Nie chcę Cię martwić droga autorko, ale Twój syn ma spore szanse zostać damskim bokserem... Za karę powinien mieć zakaz wyjść z domu ... sprzątanie itp... nie popuszczaj mu, bo następnym razem tak Cię pobije, że nie będziesz w stanie nic napisać na kafe.

Gość GTanta
Powiedz mu, że jeżeli jeszcze raz takie coś się powtórzy, to wyląduje w poprawczaku! Albo w domu dziecka. :D :D :D :D :D :D Tak, na pewno! Powiedz mu tak! Przestraszy się :D, już sra w gacie ;D :D :D :D On ma 13 lat, dobrze wie, że matka jest słaba i da się okładać dalej, geniusze :)

a to w wieku 13 lat dopiero bierze sie za wychowanie?? hmm: dziwna ideolologia rodziucielksa :o "Szybko" sie ocknelas ,szkoda ze cie z siekierą nie ganial, moze wtedy bys wczesniej przejrzala na oczy gdzie ty bylas przez tyle czasu ze doszlo do takich zachowan syna, a z nieba w jeden dzien to sie nie wzielo

Gość Matka, Warszawa///
Oczywiscie ze wczesniej go wychowywalam! Napisalam ze pas byl w robocie, zawsze mielismy ciezka reke, za bardzo go nie chwalilismy i byl karny. Teraz cos mu za przeproszeniem "odbilo"

Gość no niestety,
"Oczywiscie ze wczesniej go wychowywalam" ale nie wychowywałaś

Gość Matka, Warszawa///
Masz rację. Widocznie pas/kabel był za rzadko w robocie.

dlatego o tym wpisie sie oprlam, pisalas ze pas byl czesto w robocie, to widocznie czesto byl okropny ze nim dostawal,, no chyba ze bez pwoodu go laliscie. Musial byc powod za co dostawal, wiec sie pytam gdzie wczesniej byliscie, co robiliscie? chyba nic oprocz paska, bo jak sama piszesz syn byl tak czesto okropny

Gość facepalm-
:o

Gość Nikuujs
Pokazaliście mu, że przemocą można dużo zdziałać, że to jest odpowiedź na wszystko, no to czego teraz oczekujesz? Nauczył się od Was!

Gość yyyyyyyyyyyyyyy.
może jednak za surowo lub nieodpowiednio go wychowywaliście ??? :) biliście go ? więc się teraz nie dziw, że ma takie samo podejście do rozwiązywania konfliktów, bo innego nie zna :) rozmawiacie ze sobą w ogóle ? czy rozmowa Wasza raczej przypomina krzyki i jest nerwowa ? co się stało, że podniósł na Ciebie rękę ?

Gość Zabierz wszystkie
Elektroniczne sprzęty tv , gry telefon itd I kaz sie uczyć I myśleć nad tym co zrobił

Gość bachorstwu mówię nie
Jak muzyka za głośna, to wyłącz korki ;)

Gość Matka, Warszawa///
Otworzyłam drzwi sowim kluczem, zabrłam komputer, telefon, komórkę, inną elektronikę i wziełam go do saloni i też go (może to mocne co napisze) spoliczkowała i zapytałam czy to mu się spodobało. Teraz siedzi i odrabia lekcje ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE przy użyciu książek które mamy w domu. Żadnego internetu do końca roku, żadnego telefonu komórkowego (zniszczyłam jego kartę właśnie) a jutro ślusarz przyjdzie wymontować zamki z jego pokoju. Zerwe też zasłaniający szklane drzwi plakat aby.

Gość Zabierz wszystkie
I dobrze Niech nie myśli se to on jest szefem a ty sie boisz Bo niedługo byś była jak mama z ballady o januszku :o Niech wie ze jest relacja rodzic dziecko

Gość Reeeeeeal Pearsona 222
Nie 8 minut, ale ja tu widze ponad 20 durna cipo 🖐️

Gość Matka, Warszawa///
"dlatego o tym wpisie sie oprlam, pisalas ze pas byl czesto w robocie, to widocznie czesto byl okropny ze nim dostawal,, no chyba ze bez pwoodu go laliscie. Musial byc powod za co dostawal, wiec sie pytam gdzie wczesniej byliscie, co robiliscie? chyba nic oprocz paska, bo jak sama piszesz syn byl tak czesto okropny" Oczywiście że dostawał za powody! Złe oceny, spóźnianie się do domu, za częste granie na komputerze, mogłabym wymieniać i wymieniać.

Gość UHG
bez żartów To jest katowanie i tylko pogłębisz problem. Jak dużo karaliście (fizycznie) i mało nagradzaliście to wychowujecie osobę, która ma dużo gniewu, który zacznie wyrzucać. Idźcie do psychologa i może on TOBIE droga matko wytłumaczy, jak się dziecko czuje i jakie są skutki takiego wychowania. Jestem przeciwko rozpasaniu dzieciaków, ale to jest przegięcie. Dziwię się tylko, że nikt inny tak na to nie spojrzał

Gość ptasiek nastroszony
tylko w ciemnej opoznionej cywilizacyjnie polsce bi8je sie dzieci. bo bieda i nie ma sie czego im zaoferowac to trzeba frustracje na nich wylewac. w UE sie dzieci nie bije , a my podobno w UE jestesmy. zabiedzony motloch tak reaguje w polsce na biede i nieumiejetnosc zaspokojenia potrzeb dziecka a takze nieumiejetnoswc rozmawiania z nim

Gość pas byl w robocie ,
ale do czasu. Dzieciak podrósł, nabrał siły i walnął mamuśkę. Teraz już nie da się bić, tylko on będzie bił. Jak w stadzie zwierzat, młode osobniki dorastają i spychaja stare na dół w hierarchii.