Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nurtujące_pytania

Kątnica krucha krwawiąca , krwawi w świetle jelita.

Polecane posty

Gość nurtujące_pytania

Proszę o info osoby które wiedzą czy krwawienie w świetle jelita w kątnicy może byc objawem nowotworu? miałam robioną kolonoskopię. kruche i krwawiące w kontakcie jelito... luzne stolce. brak krwi widoczej gołym okiem w kale. Czy ktoś miał coś podobnego? w Internecie nic nie znalazłam...

Gość sexmiszcz
czy kolonoskopia jest bolesna?

Gość nurtujące_pytania
a Ty masz to wrzodziejace zap.? kolonoskopia mnie nie bolała. pomimo poskręcanych mocno jelit. Ale pytałam lekarza i to zależy od wielu czynników czy kogoś boli czy nie. Ale polecam iść... ja nie musiałam a jak widać dobrze że poszłam... ale nie wiem co mi dolega :(

Gość nurtujące_pytania
a czy mogłabyś spytać czy takie krwawienie jelita może być w tych chorobach? obawiam się...

Gość nurtujące_pytania
nie mogę znaleźć informacji. czy takie krwawienie może byc objawami nowotworu... czy w ogole rak jelita to jakaś narośl? czy może byc ubytkiem w blonie sluzowej... raną...hmmm

Gość nurtujące_pytania
chyba się nie rozumiemy... ja tu z pytaniem o diagnozę a tu dostaję linki do diet ...jak mam stosować dietę skoro nie wiem co mi dolega...?

Gość nurtujące_pytania
i dieta bez tabletek/leków sama da radę zwalczyc chorobę?

nie chorowałam na jelita. ja jestem na żo 8lat i bardzo sobie chwale ten sposób żywienia. w Twoim przypadku proponuje kontakt z lekarzem optymalnym. ja cierpiałam 10 lat z powodu migren,lekarze nie potrafili pomóc. żo pomogło

Gość asdfghkj
A ile masz lat? Czy w Twojej rodzinie występował rak jelita grubego? Bo rak rozwija się u osób w średnim wieku (bez obciążenia genetycznego). Miałaś robione badania na krew utajoną w kale? Rak to zazwyczaj właśnie taka narośl. A taka krwawiąca błona śluzowa może być objawem zapaleń jelit (wrzodziejące zapalenie raczej zaczyna się od odbytnicy, może Leśniowskiego-Crohna, może jakieś mikroskopowe zapalenie jelit?). Leczy się je dietą, tabletkami, czopkami lub wlewkami doodytniczymi. No ale zamiast stawiać rozpoznanie na podstawie tego, co mówią Ci ludzie w internecie, poczekaj na wynik badania histopatologicznego? Bo wycinki na pewno Ci pobrali.

Gość nurtujące_pytania
tak, czekam na wyniki wycinków ale to będzie trwało... a martwi mnie jedynie czy może to być jakieś wczesne stadium raka... z tego co wiem w rodzinie nie było zachorowań. mam lat 27.

Gość asdfghkj
Ja bym się nie przejmowała na Twoim miejscu. Za młoda raczej jesteś na raka, a że w rodzinie nie miałaś przypadków guzów czy polipowatości jelita grubego, to i szansa zapadnięcia na niego mniejsza (choć oczywiście nie mówię, że na pewno się nie zdarzy, tak jak każdemu z nas). Z opisu myślę, że to jakieś zapalenie błony śluzowej jelita. Tak więc czekaj spokojnie na wynik (10-14 dni) i głowa do góry! :)

Gość nurtujące_pytania
dziękuję! :) zdrowia wszystkim życzę:)

Gość asdfghkj
I nawzajem!:) Zachowam sobie ten temat, napisz, co Ci wyszło w hist-pacie.

Gość nurtujące_pytania
oki napisze :) i też sobie zapiszę :) a może komuś wątek też pomoże...szczerze o kątnicy jest niewiele na stronach...

Gość asdfghkj
Hej, dziewczyno z chorą kątnicą! Jak tam wynik badania?

Gość nurtujące_pytania
diagnoza: limfocytarne zapalenie błony śluzowej jelita grubego czy ktoś coś o tym wie? :)