Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem w rodzinie

potrzebuje porady od Was!!!!

Polecane posty

Witam was wszystkich mam w rodzinie problem natury prawnej;moja mlodsza siostra troche nierozwazna (jako to mloda osoba)poklocila sie z n jakas inna dziewczyna przez Internet.podobno tamta oskarza moja siostre ze ja cyklicznie obrazala.Moja siostra i ja mieszkamy w USA osoba ktora ona obrazila mieszka w PL.podobno podala moja siostre do sadu;((siostra dostala @ w ktorym pisze ze podobno zostala przekazana do sadu w USA a to dlatego ze wzgledu na miejsce zamieszkania siostry,zadnych formalnych pism z sadu tylko taki @).siostra jest bardzo wystraszona nie wie co robic;(siostra na stale mieszka w USA nie przyjezdza do PL bo od ponad 10 lat mieszkamy w USA.moje pytanie ; jezeli juz do czegos dojdzie w sadzie to jak to bedzie wygladalo?Dziewczyny sa mlode bo obie maja po 20 lat.Siostra zaluje tego,nic nie dostalismy zadnych frmalnych papierow.Siostra niedawno mi sie zwierzyla ze ta sprawa ja trapi;(@ straszacy o sadzie wyslano do niej pod koniec sierpnia.Czy ktos moze wie jak takie sprawy wygladaja jezeli doszloby juz do czegos powaznego?

Gość hmmmmmmmmmmmMMM
Wydaje mi się że pierwsze co powinno przyjsc pismo a nie email (nie uwarzasz że to troche dziwne)i co niby w Polsce policja dziala tak szybko sorrki ale ja nie wierze że ktos ja podal do sadu

tak przyszedl tylko @ email pisalo tam ze z paragrafu takiego a takiego jest to znieslawienie ,podano jakis adres sadu w USA lacznie z numerem jakiegos pokoju ( w googlach sprawdzilam i faktycznie taki sad istnieje)cala sprawa odbyla sie na portalu spolecznosciowym gdzie dziewczyny pisaly do siebie.

zapytalam sie siostry:one sie klocily na tym portalu od poczatkow 2011 roku,siostra dostala tego @ pod koniec sierpnia.Zadnych formalnych pism tylko ten @.Moja siostra tamta przeprosila ale tamta zaraz po tym jak ten @ byl wyslany przestala sie odzywac i zablokowala siostry konto. Siostra naprawde to przezywa.nie wiem jak jej pomoc,bo nie wiem czy faktycznie ta dziewczyna cos zrobila czy tylko straszy.Jak dlugo takie sprawy trwaja?

Gość hmmmmmmmmmmmMMM
Od kiedy powiadomienia o jakis sprawach sadowy wysyla się na emial,np Twoja siostra nie ma kompa bo się zepsol i co wtedy?jak dla mnie ktos probuje Twoja siostre zastraszy a to jest karalne.No dobra a czy w tym email-u masz kto ja pozwal?kto prowadzil ta sprawe w Polsce?jakis sadzia?jakie miasto?

Gość w pierwszej kolejności
dostałaby pismo za potwierdzeniem odbioru!

Gość hmmmmmmmmmmmMMM
Powiedz swojej siostrze żeby się nie denerwowala jest to czyjs glupi dowcip,a Ty ile masz lat?

Gość mam Problem w
Nic formalnego nie przyszlo,mam33,siostra 20.a jak dlugo czeka sie na takie sprawy??czy siostra wiedzialaby juz cos do tej pory?

Gość hmmmmmmmmmmmMMM
Wiec kolego moze Twoja siostra zapomniec o tej sprawie,wydaje mi się(bo nie wiem jak to jest w usa)że było by już po sprawie.nie napisales czy sa jakies dane w email-u kto prowadzil ta sprawe w Polsce

Gość hmmmmmmmmmmmMMM
Wiec kolego moze Twoja siostra zapomniec o tej sprawie,wydaje mi się(bo nie wiem jak to jest w usa)że było by już po sprawie.nie napisales czy sa jakies dane w email-u kto prowadzil ta sprawe w Polsce

w emialu nie bylo zadnych danych kto prowadzi sprawe nic,tylko przytoczona paragfar kodeksu karnego o znieslawieniu i ten adres.. czy ktos slyszal o podobnej sprawie,ma jakies doswiadczenia z ktorymi moze sie podzielic?itd

bardzo was prosze!!!

Oczywiście ze jaja, po pierwsze policja w takie rzeczy jak obrazanie się na portalach nie chciałaby się bawić maja lepsze zajęcia , po drugie założenie sprawy sądowej jest kosztowne ,chciała twoja siostrę nastraszyc i jej się udało :)))) , a znalezienie adresu sadu na Google to pikus . A czy tamta zna imię , nazwisko i adres Twojej siostry ? Wątpię .

Gość Mam problem w rodzinie
Niestety siostra podala na naszej kl.swoje pelne imie I nazwisko;(((

Gość OLGA__YYY
Kurcze ktoś was w konia robi i tyle, sąd nie może tak sobie meilem wysyłać powiadomień, musi być doręczony osobiście list.

Gość OLGA__YYY
Na twoim miejscu to ja bym poważnie sprawę nagłośniła i sprawę skierowała do sądu o fałszowanie danych. Bo to jest nie realne, aby do twojej siostry przychodziły tylko meile. Wtedy by wam pismo przyszło, poza tym w Polsce żaden sąd by nie bawił się w takie głupoty między Polską a USA.

Gość numerowaaaaaa
Ale co Twoja siostra zrobila? Bo za poklocenie sie z kims w necie raczej nic jej nie grozi. Chyba, ze ja zastraszala.

jak to mlode dziewczyny klocily sie wiem ze siostra weszla na profil tamtej na n,kl i napisala ze tamta jest nie ladna,ma zaniedbana twarz wlosy itd...takie dziewczece sprawy..poklnely sobie i tyle...nie bylo zadnego straszenia nic z tyvh rzeczy!

Gość tez w USA a co
nawet jezeli polecialy k...wy to jeszcze nie powod do sadzenia sie!

Gość Z koniecznosci
Witam :) jak widzisz wszyscy uwazaja tak samo "pic na wode".Twoja siostra moze spac spokojnie nikt jej sprawy nie wytacza tylko albo az chciala nastraszyc.Ty sam powinienes wiedziec ze jest to chora dziecinada ;)

Gość Mam problem w rodzinie
No chyba ludzie nie sadza sie po sadach za to ze ktos komus napisze;jestes brzydka,koszmarek,ze nie nadaje sie na fotomodelke itd...??Bo to bylby idiotyzm,prawda?

Gość Z koniecznosci
Wspolczuje Twojej siostrze napewno cala ta sprawa kosztuje kosztowala sporo nerwow.Nie powinna sie przejmowac tym email,po pierwsze powinno przyjsc pismo,po drugie takie sprawy nie przesyla sie na poczte elektryczna,po trzecie to osoba ktora przeslala tego email powinna sie bac konsekwencji pozdrawiam

Gość Z koniecznosci
Wspolczuje Twojej siostrze napewno cala ta sprawa kosztuje kosztowala sporo nerwow.Nie powinna sie przejmowac tym email,po pierwsze powinno przyjsc pismo,po drugie takie sprawy nie przesyla sie na poczte elektryczna,po trzecie to osoba ktora przeslala tego email powinna sie bac konsekwencji pozdrawiam

To teraz Wy odpiszcie jej na tego maila , ze sprawa jest na policji za podrabianie sądowych dokumentów i zastraszenie :))))

Gość z koniecznosci
Nie stety w sadzie sa prowadzone sprawy o jeszcze wiekszych bzdurach niz jak ta ale tu jest maly problem sad nigdy nie informuje poczta elektroniczna,nie ma zadnych danych poprostu nic,Twoja siostra zostala zastraszona,to jest karalne,jesli ma tego email nadal na swoim kompie to jest do ustalenia kto nadal ta wiadomosc(no chyba ze byl wyslany przez ruskie nadajniki ale watpie)wiec jak Twoja siostra chce tym kims "pozamiatac"to powinna udac sie na policje I zglosic przestepstwo.pozdrawiam :)

Gość do z koniecznosvi
naprawde sa prowadzone?;(

Gość z koniecznosci
Poropnuje nie odpisywac na tego email moze to podzialac na wasza niekorzysc.jeśli chodzi o bzdurne rozprawy to np sasiad podal sasiada o to że jego drzewo zasmiecal jego podjazd albo pies za glosno szczekal przykladow jest naprawdę sporo ale na to trzeba miec kase aby sadzic się,bo jeśli dana osoba przegra to musi placic za rozprawe

Gość z koniecznosci
Sorry za bledy ale odpisuje w biegu :)