Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupppppppppa

Mój facet właśnie wydał 140zł na weterynarza, bo przejął się tym, że pies się

Polecane posty

Gość dupppppppppa

zrzygał :o:o Czaicie to? :o Oczywiście wet wcisnął mu jakiieś gówno p proszek z elektrolitami dla psa i kazał przyjść jutro na kolejną wizytę, tym razem za 70zł. Diagnoza - zatrucie pokarmowe "chyba coś mu siadło na żołądku" :o Czizas:o

Skoro ma WŁASNE pieniądze to moze poświęcić je na co chce. Skoro nie chce by jego zwierze cierpiało i stać go na to to Tobie nic do tego.

Gość MwCiazy
Powinnas sie cieczyc ze jest troskliwy i kocha zwierzeta, to znaczy ze jest dobrym czlowiekiem, tez bym wydala jakbym musiala

Gość dupppppppppa
jestem zła musiałam z tego powodu zjeść na obiad psie żarcie

Gość leknrmr2pofnop
dla waszych dzieci tez bedzie taki

Gość hwdpxx
twój chłopak nie zasługuje na taką sukę

dokładnie, twój chłopak ma pecha, że trafil na taką bezduszną cholerę, jak ty przekaż mu moje wyrazy współczucia i pokaż ten topik najlepiej, będzie cię miał z głowy :)

Gość JANUSZEK...........
Słusznie Twój chłopak nie zasługuje na taka sukę jak Ty. Ciebie pizdo powinien zaprowadzić też do wetewrynarza i w chooj uśpić.

:D Jak czytam te odpowiedzi to cieszę się, że nie jestem psem. Zatłukłabym (a właściwie zagryzła) gdyby ktoś mnie ciągał po weterynarzach tylko dlatego, że sobie rzygnęłam. Miesiąc temu rwało mnie w pracy jak jasna cholera, bo tak jak tej biednej psinie "coś leżało mi na żołądku". Na szczęście nie mam nadopiekuńczego pana, sama też traktuję siebie jak człowieka a nie jajko, więc swoją dupę wraz z nadwrażliwym żołądkiem zaprowadziłam po pracy do domu, nie do lekarza :D

Owszem, rożni są weterynarze, czasem i naciągacze, dobrze jest mieć jakiegoś znajomego. Ja mam psa i wiem, że sam bym sobie jakoś poradził, przebolał, ale na spa bym nie skąpił grosza, gdyby trzeba było. Ale jak widać, panuje straszna znieczulica

Jaka znieczulica, gdzie Ty tu znieczulicę widzisz? Jak rzygniesz raz to od razu do lekarza lecisz? Nawet z małym dzieckiem się czeka na rozwój wypadków. Nie twierdzę, że zwierzaka nie trzeba prowadzić do weta kiedy coś się rzeczywiście dzieje, ale w tym wypadku? Pewno za szybko michę opróżnił i tyle. Moja kotka potrafi wpieprzyć prawie wszystko na raz, nic dziwnego, że później siedzi pod kaloryferem i straszy ble, ble, ble.

Gość buuka kkee
Nie dorastasz psu swojego faceta do pięt. Nie zasługujesz nawet na to żeby cie nazwać suką! I tak cie zostawi. A ty bedziesz miała męża, który cie bedzie napierdalał i posuwał analnie bez pytania!

Gość Mniqueeeeeeeee221
troche przesadzacie.. tez lubie zwierzeta i absolutnie nie pochwalam zaniedbywania ich ,ale.. ,ze pies raz sobie rzygnął co sie zdarza to nie jest powód żeby od razu wzywać weterynarza . co innego jakby np rzygał 3 razy ,albo cos by mu sie działo

Gość Mniqueeeeeeeee221
ja też nie ide do lekarza jak raz sobie rzygnę

Gość znowu ty
zapewne się jej rozchodzi ,że na nią nie wydał. Lepiej wydac na zwierze jak na takiego pustaka jak ty

Gość ja tez nie chce
wydałaby wszystkie oszczednosci na to aby ulżyc mojemu zwierzakowi w cierpieniu, nawet jakbym nie miała co potem do gara wrzucic. i musiałaby głodowac. bo prawda jest taka ze ja rozumiem ze jestem chora i mnie boli to czy tamto ale przejdzie a zwierzak nie.

Gość znowu ty
Ewa,33----> popieram

Gość yemannia
A co nie starczyło mu zeby ci za dymanie zapłacić, że sie tak oburzasz?!

To i ja się wypowiem. Kocham zwierzęta całym serduchem i żal mi jest wielki jak dzieje im się krzywda. Uważam jednak, że jedno rzygnięcie nie czyni od razu choroby, psy tak mają że czasem sobie rzygną. Gorzej jeśli faktycznie towarzyszyłyby temu jakieś inne objawy - wtedy faktycznie - wet:) Ale jeśli to był jeden mały pawik to Twój chłopak trochę przesadził. Choc z drugiej strony no cóż....to jego kasa. A Wy wyzywając autorkę od suk macie coś z deklem:O

Ech, ale jak możecie porównywać siebie do do zwierząt. Wy wiecie co się z Wami dzieje, kiedy ból np. żołądka i wymioty oznacza coś złego a kiedy zwykłe zatrucie. Pies Wam tego nie powie. Więc wg mnie lepiej sprawdzić niż potem żałować, ze jak sie poszło do pracy zostawiło sie go samego i coś mu się stało.

Ech, ale jak możecie porównywać siebie do do zwierząt. Normalnie, znam swoje zwierzę i wiem kiedy co mu dolega. Bywa, że jak się przeżre, to się porzyga, albo od kłaków. Albo nie chce jeść, bo znowu się przeżarła, znudziły jej się puszki i na wszystko kręci nosem. Wtedy w ramach kuracji dostaje jednodniową głodówkę i przechodzi jak ręką odjął. Kiedyś wybrała się na gigant, ale że jest gruba, to zamiast zeskoczyć z murka i pięknie wylądować na czterech łapkach, po prostu kaskaderka spadła. I wtedy zabrałam ją do weta, bo wiadomo, grubas mógł sobie łapy połamać czy co tam. Kot udomowiony, jedzenie zawsze świeże, to co niby może jej dolegać? Problemy żołądkowe zdarzają się wszystkim organizmom, które ten żołądek posiadają. Dopóki nie dochodzą inne objawy albo obawa odwodnienia to się bierze na przeczekanie, a nie histeryzuje. Chociaż, oczywiście każdy ma prawo wydawać swoją forsę jak chce, nawet biegając codziennie do weterynarza. Tylko że dla mojej kotki takie badanie to stres większy niż rzygnięcie.

Gość dziękuję z całego sercaa
Ej no ludzie litości, też mam psiaka, którego kocham nad życie, ale często bywa tak, że piesek zwróci bo nażre się trawy czy czegoś innego. Jeśli poza tym zachowuje się normalnie to po co lecieć do weta? Moj zazwyczaj biegał, bawił się, narzygał i dalej się bawił. Nigdy nie leciałam z tym do weta :O

A zaraz, masz gdzieś dokłądny opis sytuacji? nie, a wyciągasz wnioski, że facet na byle mruknięcie psa leci do weta. I włąśnie, dla Twojej kotki...dla części zwierząt wizyta u weta jest całkowicie normalna, więc nei zakłądaj z góry jaki to stres dla niego/ Mam takie doświadczenie, że poważne rzeczy właśnie zaczynały się od czegoś zwyczajnego co łatwo było zbagatelizować więc całkowicie rozumiem kogoś kto przy wymiotach zwierzęcia idzie do weta.

masz faceta panikarza, ale troskliwego :) w sumie to dobrze, bo druga opcja, to "zimny twardziel", który Ciebie też miałby gdzieć. Z samym sobą też tak śmiga, jak mu coś dolega? Ale w ciąży, to będziesz miała raj na ziemi :D

Gość porannarosaa
Bez przesady ludzie, kto leci wydawac 140 zł do weta tylko dlatego ze sie pies porzygał!?!?! nie najezdzajcie na autorke bo ma 100% racji a ten weterynarz to tylko krwiopijca i nic wiecej. Krótko mówiąc psy to wieprze, nawet własne gówno zeżrą, są jak takie odkurzacze, wpieprzą wszystko co na ziemi lezy, takze nie dziwic sie ze potem rzygaja, i ten wet dobrze o tym wie, dlatego jesli pies wymiotuje, to trzeba poczekac, bo moze tylko wyrzyga to co ma wyrzygac i zdrowy a nie od razu do doktora. Głupota. Ale jak kogos stac to prosze bardzo.

nie rozumiem bulwersu, niepokoił się, to "poleciał", widocznie coś go niepokoiło, a jak brał psa, to był świadomy, że zwierzę kosztuje. I niech poszuka tańszego/uczciwego weta, bo za taką bzdurę nawet w Warszawie się tyle nie płaci...