Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamasynka9

moj 9 letni syn moczy sie w nocy

Polecane posty

Mickey Mouse hmm no prosze cie nie oceniaj ludzi zupelnie ich nie znajac.Nie krzycze na syna:) uspokajam cie wewnetrznie psychicznie;)

Gość suchyporanek
Moczenie nocne jest powszechnym i złożonym problemem zdrowotnym niekiedy przez problemy fizyczne, ale także na podłożu psychologicznym. Konsultacja z lekarzem jest bardzo ważna - nieleczenie moczącego się dziecka może powodować kumulowanie się problemów psychologicznych, które w konsekwencji pogłębiają chorobę. Warto rozmawiać z dzieckiem, aby problem nie powodował u niego wstydu i aby miał świadomość, że ma wsparcie. O tym jak przygotować się do wizyty u lekarza informacje można znaleźć na stronie www.suchyporanek.pl. Tam też możesz przeczytać o przyczynach i leczeniu mikcji wśród dzieci. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość mionetka
A może wysadzać dziecko po kilka razy w nocy?

Gość suchyporanek
Jest to jedynie doraźny sposób pomocy. Po kilku nocach zarówno dziecko jak i Pani będziecie wykończeni, a takie funkcjonowanie tez nie jest zdrowe. Najlepiej udać się do lekarza, zdiagnozować powód moczenia nocnego i wtedy pomóc dziecku. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość amondekana
Przecież jeśli to problem z nerkami to co potem? Takie załatwianie tego półśrodkami nie ma sensu. Lepiej skonsultowac to z lekarzem. Przecież to nic nie koszuje, a na pewno można taki problem leczyć jaki powód by nie był.

Gość suchyporanek
Dlatego zachęcam osoby, których dotyczy problem moczenia nocnego do zapoznania się z naszą stroną gdzie przeczytać można między innymi o powodach występowania moczenia nocnego http://suchyporanek.pl/przyczyny-wystepowania, ale również o leczeniu. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Może pójdź z nim do psychologa, może czegoś się boi.

Gość suchyporanek
Nie zawsze moczenie nocne oznacza problem o podłożu psychologicznym. Mitem jest, że stres u dziecka to jedyny powód moczenia nocnego. Warszto wejśc na naszą strone i przeczytać jak różne powody moczenia nocnego mogą miec miejsce.

Gość gość
oblewaj go wodą za każdym razem jak się zleje w łóżko. To pomoże.

Gość suchyporanek
W przypadku moczenia nocnego nie tylko takie kary nie przyniosą efektu, a jeszcze mogą pogłebić problem. Moczenie nocne to przypadłość, której dziecko nie potrafi kontrolować. Lepiej wyjasnić mu co się dzieje i udać się do lekarza. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość preganka
Moje dzieciństwo nie miało nic wspólnego ze stresem. Miałam i do dziś mam kochających rodziców, a jednak, aż do 9 roku życia walczylłam z moczeniem nocnym. Bój brat nie miał tych problemów. Lekarze nie doszukali się co było powodem.

Gość suchyporanek
Wiele osób błędnie uważa, że głównym powodem moczenia nocnego są problemy w domu dziecka. Niestety jest to jedynie niewielki procent dzieci. Dlatego własnie w serwisie suchyporanek.pl staramy się przydstawić problem moczenia nocnego, aby pomóc rodzicom zmagających się z tą przypadłością dzieci. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość Artyny
Moja siostra budzi dziecko co trzy godziny w nocy - i sprawdza się, bo od tego czasu nie moczy łóżka. Ale moim zdaniem, to nie jest dobry pomysł, ani ona nie jest wyspana, ani dziecko...

Gość Kamila8665
A jakie są w ogóle metody moczenia? Wiem, że są konkretne lekarstwa, ale czy nie mają one negatywne wpływu na rozwój dzieci?

Gość suchyporanek
Artyny, Jest to jedynie doraźna pomoc jaka wspomaga radzenie sobie przy problemach moczenia nocnego. Jednak w tej sytuacja warto skonsultowac się z lekarzem, żeby pomóc i sobie i dziecku. Taka konsultacja może wyjaśnić wiele kwestii, a rozpoczete leczenie może przynieść natychmiastowe rezultaty. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
Kamila8665, Rozumiem, że pytasz o sposoby leczenia, a nie moczenia? Jeśli chodzi o leczenie jeden ze sposobów opisany jest na naszej stronie http://suchyporanek.pl/co-mozna-zrobic. O wszelkie kwestie samego leczenia nalezy zapytać lekarza, który decyduje o sposobie leczenia. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość Kamila8665
Tak, tak, chodziło mi oczywiście o metody leczenia, dziękuję

Gość gość
Idź do poradni nefrologicznej oni się tym zajmują

Gość gość
U naszego synka to urolog odklejął napletek jeśli ty nie możesz tego zrobić

Gość gość
Doraźnie musisz zabespieczyc łużko lub zakładać synowi pieluchomajtki

Gość suchyporanek
gość 2016.06.23 Mozna również zacząć od lekarza pierwszego kontaktu, który okresli skalę problemu poprzez dzienniczek mikcji i dopiero wtedy skieruje do odpowiedniego lekarza. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
gość 2016.06.23 Przy moczeniu nocnym najpierw trzeba określić jaki jest problem. Związek z nieprawidłową budową napletka najcześciej wiąże się ze stulejka i mało kiedy ma cokolwiek wspólnego z moczeniem nocnym. Ale jesli lekarz po zbadaniu dziecka zdecydował o zabiegu to najważniejsze, ze pomogło. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
gość 2016.06.23 Oczywiście podkłady na łóżko i pieluchy to doraźna pomoc, która w dużej mierze może poprawić komfort i samopoczucie dziecka. Warto jednak nie rezygnowac z wizyty u lekarza. Zachęcam do przeczytania o tym informacji na naszej stronie. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość Erinta
Słyszałam gdzieś opinie, że jeśli dziecko moczy się w dzieciństwie i nie znajdzie się przyczyny, to nawet jeśli z tego wyrośnie, to jest duża szansa, że problem może się odezwać w życiu dorosłym. Czy to prawda?

Gość beegeefun
w mojej rodzinie też jest taki przypadek, tylko że dziewczynka, koło 12 lat, lekarze mówią, że to normalne

Gość Banter
Jak to mówią, że jest normalne? Że dwunastoletnie dziecko moczy się w nocy? Moim zdaniem to nie jest normalne. Mało tego, mój syn ma 6 lat i ja już się martwię tym, że zdarzają mu się wpadki z nocnym zasikaniem łóżka, planuję nawet wybrać się do lekarza. Czy taki dzienniczek mikcji jest obowiązkowy na pierwszej wizycie?

Gość gość
Mój brat moczył się do 16 roku życia. Matka chodziła z nim na różne terapie,między innymi nakłuwanie ciała igłami ale nic nie pomagało. Potem pojechaliśmy na kolonie i brat przestał sikać. Po powrocie do domu znowu zaczął sikać. Lekarz stwierdził że to na tle nerwowym. Żyliśmy z ojcem alkoholikiem. Córka znajomej też miała ojca alkoholika i moczyła się do 15 roku życia. Jak bardzo te dzieci muszą się bać że aż się moczą? To straszne :(

Gość suchyporanek
@Erinta, Jest to prawda. Moczenie nocne może miec rózne przyczyny i jak ze wszystkimi chorobami jesli sie je jedynie zalezy a nie wyleczy to może zdarzyć sie, że sytuacja będzie w dorosłym życiu powracała. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
@beegeefun, Nie tyle normalne co często spotykane. Jednak nadal jest to problem wymagający leczenia. Dziecko w wieku 4 lat już powinno kontrolowac swoje potrzeby fizjologiczne zarówno w dzień jak i w nocy. Może warto byłoby skonsultować sie z innym lekarzem. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl