Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamasynka9

moj 9 letni syn moczy sie w nocy

Polecane posty

Gość suchyporanek
@Banter, Oczywiście dzienniczek nie jest obowiązkowy ale pomoże lekarzowi zobaczyc jak często występuje problem. Warto go poprowadzić, a na naszej stronie ejst on do pobrania. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość gość
Powinnas mu smarowac krocze cieplym psim lojem to pomaga w miesac bedze zdrowy na noc smaruj

Gość gość
Moja 6 letnia córka ma problem z posilkiwaniem dziennym robimy badania może dowiemy się co jej jest

Gość suchyporanek
@gość dziś Cięzko mi nawet odnieść się do takiej porady. Moczenie nocne jest choroba w której smarowanie czymkolwiek niestety nie pomoże, chyba że psychicznie uspokoi osobe której ten problem dotyczy. Zachęcam do przeczytania czym jest moczenie nocne i jakie sa lekarskie sposoby leczenia. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość suchyporanek
@gość dziś Na pewno badania wykryją nieprawidłowości układu moczowego jesli takie wystąpiły. Może zamieszczony na naszej stronie dziennik mikcji pomoże Pani zrobic dziennik dla lekarza. pozdrawiam przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość MAMA Kuby
Moje dziecko też sikało noc w noc, byliśmy pod opieką nefrologa, robiliśmy mnóstwo badań; USG, scyntygrafie nerek, jakies badanie wyściólki pęcherza, nawet bylismy u neurologa i spał przy takiej maszynie, która obrazuje jakosć snu i jego zaburzenia. Nic to nie dało. Oprócz tego czesto łapał infekcje gardła. W koncu lekarka kazał usunac 3 migdał. Po zabiegu nie zsikał łożka ani razu, mija juz 3 lata. Byłam zdziwiona, lekarz powiedział ze przyczyna była zbyt mała ilośc tlenu docierająca do mózgu ( bo migdałek przeszkadzał) i mózg nie mógł wybudzić go ze snu na siku, ani nie mógł odpowiedni kontrlować zwieracza.

Gość suchyporanek
Dziękuję za podzielenie się swoją historią. Pokazuje ona jak ważne jest skonsultowanie się z lekarzem i podjęcie badania. W maju obchodzić będziemy Światowy Dzień Moczenia Nocnego co pokazuje jak powszechny jest to problem. Warto wiedzieć jak można pomóc dziecku.

Gość gość
Mój brat moczył się do 17 roku życia. Żadne badania i leczenie nie pomogły. Podczas wyjazdu na wakacje ez rodziców brat przestał sikać a po powrocie do domu znowu zaczął. Okazało się że powodem tego jest ojciec alkoholik i nerwowa atmosfera w domu, częste awantury, bijatyki itp. Brat tego nie okazywał na zewnątrz ale bardzo to przeżywał czego efektem było moczenie się

Gość minol
Wyrosnie z tego moj brat ma 12 lat i go wybudzamy w nocy na toalete czasami po wybudzeniu i tak sie posikac potrafi.